Joi, 20 martie, are loc evenimentul: Impozitul minim global de 15%: Cadrul de implementare a Directivei Pillar 2 în România. Participă →
Vreau sa-i "dau cu legea in cap" si sa-l dau pe usa afara, cand imi mai spune ca legea nu-i permite sa emita facturi. Am doi contabili (asta care ma enerveaza si e contabil sef si inca unul). Cand ii cer legea sa-mi dovedeasca ca intradevar nu are voie sa emita facturi, se stramba si nu-mi aduce nimic concret. De aceea, da-ti-mi ceva concret sa pot sa scap de "nebun"#-o . Merci
dan.dan a scris:
Am doi contabili (asta care ma enerveaza si e contabil sef
Contabilul -sef va refuza elegant cu "legea". Sunt sigur ca ii cereti, pe langa intocmirea facturilor, sa faca si receptiile, registrul de casa, inventarierea (ati spus), sa arhiveze si sa va dea cand ii cereti orice hartie- de orice natura- incluziv alea personale ale dvs, munca de personal, curierat si stat la cozi cu declaratiile, sa se duca la banca, la recuperat bani de la clienti, sa se ocupe de autorizari de tot felul, de licenta pentru mijloacele de transport ... sa conceapa contractele si corespondenta comerciala, sa lipeasca timbre si sa duca plicurile la posta...
Schimbati-i incadrarea sau platiti-l in plus (asta e de fapt problema) pentru activitatile "extra" de mai sus, pentru ca nu sunt specifice contabilitatii. Si in niciun caz unui "contabil sef".
Poate va ajuta si asta, ca sa nu va mai enervati degeaba pe bietii oameni::)
"CE NU ESTE DATORIA CONTABILULUI
Nu este treaba contabilului sa depuna declaratiile aferente statelor de plata, CAS, somaj, etc. la institutiile de resort.
Nu depune declaratiile 100, 300, si celelalte la Fisc*.
Nu trebuie sa depuna statele de plata la ITM**.
Nu intocmeste statele de plata la salariati. **
Nu merge la casierii, banci, etc. sa faca plati.
Nu depune acte aditionale la ITM, demisii, incetari contracte de munca, etc.**
Nu depune situatii fiscale anuale sau semestriale la Fisc. *
Nu este obligat sa declare la registrul comertului situatiile fiscale anuale. *
Nu face proceduri de registru, autorizare functionare societati,recodificare CAEN, etc.
Nu obtine autorizatii de functionare.
Nu obtine certificate de platitor TVA.
Nu cumpara tipizate.
Nu cumpara Registrul unic de control, facturi, chitante, alte formulare.
Nu face adeverinte de munca
Nu intocmeste contracte de vinzare - cumparare, prestari servicii, inchirieri, etc.
Nu completeaza facturi, chitante, dispozitii de plata catre casierie, note de receptie, bonuri de consum etc.
Nu ofera consultanta fiscala
Nu ofera consultanta manageriala
Nu ofera consultanta juridica