Am fost implicat acum 5 ani ,student fiind ,intr-un "grup organizat" care se ocupau cu fraude pe internet! Eu nu am facut nimic altceva decat sa scot 200 dolaro usa ptr o cunostinta si m-am trezit ca fac parte dintrun grup org.in motivatia jud apare totul grupat si nu face referire personal si individual la mine si in tot dosarul nu exista nicio proba care sa duca la faptul ca as fii vinovat cu ceva !din declar martorilor , a celor sub acoperire ,perchezitie .....nimik!sunt foarte frustrat ca nu ma asculta nimeni si ma simt neputincios .dosarul este facut de procurorul Romaniei pe cand era in functie la Sb.cui ma pot adresa si ce pot face in acest caz???........Pot face acest lucru chiar daca s-a pronuntat decat Tribunalul Sb si urmeaza Apelul la Alba Iulia ? Pot depune de acum plangere la Strasbourg???
Parerea mea este ca ori sunteti vinovat si nu stiti ori trebuie sa va schimbati avocatul care este prea slab ca forta interioara.
Nu conteaza cine este procuror sau a fost...
Daca nu exista probe nu puteti fi condamnat.Poate ca exista probe dar sunt indoielnice sau insuficiente pt condamnare.
Mai aveti apelul si inca mai aveti sanse.
Incercati sa mai studieze un avocat dosarul dar va trebui sa il platiti destul de serios pt ca altfel veti afla ca nu sunt probe...
Pt CEDO nu puteti decat sa asteptati judecarea recursului.
Daca pierdeti si in apel sa va angajati alt avocat daca cititi hotararea instantei si chiar nu exista probe.
Imi e greu sa imi explic cum eu sunt singurul care nu a fost retinut preventiv nici macar o zi si in acesti 5 ani care au trecut de cand a inceput procesul nu au mai venit cu nimic nou.sunt 5 ani in care am lucrat zi de zi cu carte de munca , m-am casat si am o fetita de 2 luni! Si desi am fost singur nearestat am primit acceasi pedeapsa cu ceilalti ( eu nu nunosc decat unul dintre ei)!
Conform art. 2 din Protocolul aditional nr. 7 la Conventia pt apararea drepturilor omului de la Strasbourg are dreptul la doua grade de jurisdictie penala.
Vedeti Protocolul nr. 7 la Convenţia pentru apărarea drepturilor omului şi a Libertăţilor fundamentale
Strasbourg, 22. XI.1984
Statele membre ale Consiliului Europei, semnatare ale prezentului Protocol, Hotărâte să ia noi măsuri de natură să asigure garantarea colectivă a anumitor drepturi şi libertăţi prin Convenţia pentru Apărarea drepturilor omului şi a Libertăţilor fundamentale, semnată la Roma la 4 noiembrie 1950 (denumită în continuare "Convenţia"), Au convenit asupra celor ce urmează :
Articolul 2 . Dreptul la două grade de jurisdicţie în materie penală
1. Orice persoană declarată vinovată de o infracţiune de către un tribunal are dreptul să ceară examinarea declaraţiei de vinovăţie sau a condamnării de către o jurisdicţie superioară. Exercitarea acestui drept, inclusiv motivele pentru care acesta poate fi exercitat, sunt reglementate de lege.
CONSTITUTIA ROMANIEI
ARTICOLUL 20
(1) Dispoziţiile constituţionale privind drepturile şi libertăţile cetăţenilor vor fi interpretate şi aplicate în concordanţă cu Declaraţia Universală a Drepturilor Omului, cu pactele şi cu celelalte tratate la care România este parte.
(2) Dacă există neconcordanţe între pactele şi tratatele privitoare la drepturile fundamentale ale omului, la care România este parte, şi legile interne, au prioritate reglementările internaţionale, cu excepţia cazului în care Constituţia sau legile interne conţin dispoziţii mai favorabile.
In plangerea catre CEDO mergeti strict pe incalcarea drepturilor omului stabilita prin conventia pt apararea drepturilor si libertatilor fundamentale ale omului de la Geneva si a protocoalelor sale aditionale ulterioare.
ultima data editat de Krissia pe data de Sambata, 1 August 2009, 01:15
Acesta este un mesaj postat de mine pt un alt user mai demult. In plus eu am avut un caz similar de solutionat si credeti-ma mi-au primit plangerea in timpul procesului penal din tara si mi-au si raspuns in 48 de ore datorita urgentei situatiei. Si s-a si solutionat.
2 Cazuri am avut asa. Intr-unul s-a casat decizia, iar in altul nu a mai fost cazul pt ca s-a inchis procesul. B-)
Speta ? Eu. Am fost hartuita in 26 de procese acum cativa ani, si amenintata ca voi fi arestata. Dupa ce au vazut 2 pagini pline cu numere de dosare in care eram hartuita, de aceea mi-au raspuns in 48 de ore.
Al doilea caz, este al unei persoane importante. Nu pot da detalii. Dar, a avut condamnare la 5 ani inchisoare cu suspendarea executarii pedepsei, in apel. In recurs, se dorea sa ii dea cu executare. Dar dupa ce i-am depus o plangere la CEDO, am anuntat si instanta de aici, invocand inclusiv apararile pe cale interna in care am dovedit incalcarea procedurii penale. Am mers pe art. 197 C.p.p. - nulitatile. Si......hotararea s-a casat. :magic:
Actiune la c.e.d.o.
dmh
rog raspuns argumentat: - se admite o actiune la C.E.D.O. pentru incalcari ale Conventiei savirsite de Statul Roman inainte de Revolutie, sau doar pentru cele ... (vezi toată discuția)