Am fost implicat acum 5 ani ,student fiind ,intr-un "grup organizat" care se ocupau cu fraude pe internet! Eu nu am facut nimic altceva decat sa scot 200 dolaro usa ptr o cunostinta si m-am trezit ca fac parte dintrun grup org.in motivatia jud apare totul grupat si nu face referire personal si individual la mine si in tot dosarul nu exista nicio proba care sa duca la faptul ca as fii vinovat cu ceva !din declar martorilor , a celor sub acoperire ,perchezitie .....nimik!sunt foarte frustrat ca nu ma asculta nimeni si ma simt neputincios .dosarul este facut de procurorul Romaniei pe cand era in functie la Sb.cui ma pot adresa si ce pot face in acest caz???........Pot face acest lucru chiar daca s-a pronuntat decat Tribunalul Sb si urmeaza Apelul la Alba Iulia ? Pot depune de acum plangere la Strasbourg???
Ceea ce ziceti dvs. nu se leaga cu ce stim noi.
Insa daca este vorba de abuzuri vadite se face dreptate si in tara.
Este mai mult decat recomandabil sa dai dovada de o duritate excesiva in astfel de cazuri si sa faci aparari ample.
Eu cred ca s-a rezolvat problema de instanta nationala si nu de instantele internationale.
Apelarea la CEDO poate fi o optiune! Totusi, apreciez ca ar trebui sa va canalizati resursele spre judecarea apelului unde situatia dumneavoastra se poate schimba!
Discutati cu avocatul si identificati greselile instantei de fod; organizati o aparare solida iar daca avocatul nu poate raspunde acestor cerinte mai puteti angaja unul. Succes!
Tocmai asta spuneam. Dreptate in tara, din pacate in general nu se face atunci cand este vorba de dosare "fabricate". Sper ca intelegeti la ce ma refer. In aceste situatii nu se face dreptate sub nicio forma, oricat de bine ti-ai face tu apararea. Decat in situatiile in care "dai dovada de o duritate excesiva" si faci o plangere si la CEDO, pe langa apararea depusa la instantele din tara, concomitent. Apoi, dupa ce iei numarul de inregistrare de acolo si poti dovedi ca ai un dosar inregistrat pe rol, instiintezi si instata din tara. Este un fel de "baubau" pentru justitia romana. In aceste situatii instantele romanesti nu prea isi mai permit sa dea o hotarare "cu picioarele" si contara legii, oricat de mari ar fi oridinele primite. La o astfel de strategie m-am gandit eu sa o prezint useurului, pentru ca in cazurile mele a functionat. Dosarul la CEDO ar fi mers in continuare, pana la prountare intrucat am tot triimis documente. Numai ca pana la un punct, pt ca :stunned: am cazut pe strada in final din cauza la atata sterss la care am fost supusa, si nu am mai putut sa trimit documentele. Insa voi deschide un alt dosar acum. B-)
mdaa... aveti dreptate. O plangere in tara, doua la cedo. Parca asa era procedura...
Si de curiozitate, cu ce ati trimis tot purcoiul ala de formulare ca sa faca dus intors 48 de ore? Ca sa stiu pe viitor daca o sa am nevoie sa nu astept cativa ani...
Actiune la c.e.d.o.
dmh
rog raspuns argumentat: - se admite o actiune la C.E.D.O. pentru incalcari ale Conventiei savirsite de Statul Roman inainte de Revolutie, sau doar pentru cele ... (vezi toată discuția)