ART 30 alin 2 din legea 54/2003 cuprinde o enumerare limitativa a situatiilor in care sindicatul poate solicita informatii. prin urmare, raspunsul este negativ.
Art. 265 NCPC
Înscrisul este orice scriere sau altă consemnare care cuprinde date despre un act sau fapt juridic, indiferent de suportul ei material ori de modalitatea de conservare şi stocare.
Art. 266
Înscrisurile pe suport informatic
Înscrisul pe suport informatic este admis ca probă în aceleaşi condiţii ca înscrisul pe suport hârtie, dacă îndeplineşte condiţiile prevăzute de lege.
Situatia e complicata, ai ales gresit actiunea.
1. pentru cheltuielile de judecata ii trimiti o notificare in care ii soliciti un cont bancar in vederea executarii obligatiilor din sentinta; daca nu iti raspunde, ignora-l, ai o proba ca ai fost de buna credinta. notificarea trimite-o la domiciliul lui, nu la avocat.
2. raspunde-i la notificare, invedereaza-i ca mergi la notariat pentru incheierea contractului, dar pune-i in vedere sa achite in prealabil sau in fata notarului restul de suma. la notar mergi cu precontractul si solicita sa incheie un proces verbal in care sa consemneze ca acesta refuza sa achite restul de pret.
3. ulterior, avand in vedere pv de la notariat,formuleaza o notificare prin care ii soliciti restituirea auto iar tu te obligi la restituirea pretului, mai putin lipsa de folosinta, uzura etc = 20.000 de lei ( aprox 18 lei/zi).
4. in cazul in care refuza formuleaza plangere penala pe 238 cp.
5. la notificarile lui, raspunde prin solictarea de plata a diferentei de pret, etc..
Mai sunt si alte solutii, cu siguranta, dar fara documente, e dificil.
Puteti formula o contestatie la executare daca aveti temei juridic in acest sens. Daca nu, asigurati-va ca locuinta se vinde pe un pret corect care sa indestuleze banca sa nu va treziti si cu poprire pe venituri pe diferenta. Pana pe 1 martie nu va pot evacua din casa.
Nu este obligatoriu dar este in interesul dvs. Aveti ocazia sa va sustineti, in scris, pozitia dvs.
Verba volant, scripta manent. (Vorbele zboara, scrisul ramane)
Postati-o aici, dar fara a vedea contractul de credit este greu ca un specialist sa va dea un raspuns corect. Eu am experienta pe acest domeniu.
Daca socrii dvs., v-o vinde sau doneaza deb=veniti siguri proprietari
Potrivit art. 39 din OUG nr. 80/2013
“(1) Împotriva modului de stabilire a taxei judiciare de timbru, reclamantul poate face cerere de reexaminare, la aceeaşi instanţă, în termen de 3 zile de la data comunicării taxei datorate. Cererea de reexaminare este scutită de la plata taxei judiciare de timbru.
(2) Cererea se soluţionează în camera de consiliu de un alt complet, fără citarea părţilor, prin încheiere definitivă.
Puteti formula cerere de reexaminare in termenul de mai sus, dar nu puteti cere reesalonarea direct in cererea de reexaminrare ci trebuie sa criticati solutia de respingere a scutirii.
Probabil va fi anulata cererea reconventionala, daca nu veti plati taxa.
Buna ziua,
Singura solutie viabila in cazul dvs. este sa introduceti in instanta o actiune prin care sa-l pbligati pe vecin sa elibereze drumul de servitute. Se va intocmi un raport de expertiza topo prin care se va stabili situatia de fapt.
De asemenea, pentru a obtine o solutie rapida, puteti introduce o cerere intemeiata pe art. 996 alin - ordonanta presidentiala care prevede:
" instanta de judecata, stabilind ca in favoarea reclamantului exista aparenta de drept, va putea sa ordone masuri provizorii sau grabnice, pentru pastrarea unui drept ce s-ar pagubi prin intarziere, pentru prevenirea unei pagube iminente si care nu s-ar putea repara, precum si pentru inlaturarea piedicilor ce s-ar ivi cu prilejul unei executari"
Sesizarile la politie in aceasta materie au putine sanse de izbanda.
la tematica si bibliografia biologiei de clasa IX. Le gasiti pe site-ul www. edu.ro.