avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 404 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Avalanșă de modificări în Codul muncii - analize și detalieri. Tot ce trebuie să știe angajatorii pentru conformare la noua legislație. Rezervă loc și participă → 

Forum Activitate toma necredinciosul

Activitate toma necredinciosul

Buna ziua, doresc sa stiu daca cineva a incercat (sau reusit) sa monteze legal panouri fotovoltaice pe un bloc de locuinte, ? Si eventual daca se poate detalii.
GDPR - Ce înseamnă operator de date cu caracter personal? Suntem o firma care are contracte de colaborare cu alte cateva zeci de srl-uri, deci ,,datele personale (numele doar),, ale administratorilor firmelor colaboratoare le cunoastem, ele fiind parte integranta din contracte. Mai avem datele celor 5 salariati proprii.
,,Operatorul este definit de GDPR drept „persoana fizică sau juridică, autoritatea publică, agenția sau alt organism care, singur sau împreună cu altele, stabilește scopurile și mijloacele de prelucrare a datelor cu caracter personal.
Deci suntem sau nu operatori de date cu caracter personal ???
Buna ziua,

Lucrez de un an de zile la o firma, cu contract de munca cu o ore pe zi, iar acum seful mi-a adus la cunostinta ca nu am voe sa am decat contract cu 4 ore. Este adevarat? si eventual sa-mi spuneti in ce acy normativ este prevazut (codul muncii ? ce articol, cand s-a schimbat?) - Multumesc pentru ajutor
Buna ziua
Am o informatie cum ca ANAF-ul nu are dreptul sa blocheze conturile unei Asociatii de Proprietari. Daca este adevarat, as vrea sa stiu daca stie cineva daca este asa, si care este actul juridic care reglementeaza acest lucru
Multumesc pentru ajutor
Inafara de intrarea in legalitate puteti pune in vedere si faptul ca:
folosirea proprietatii comune in scop propriu se poate face cu acordul locatarilor, eventual si cu plata unei chirii pentru asta. Ma refer la teava care merge pana la acoperis pe ,,proprietatea comuna,, adica fatada blocului.
Răspuns la discuția Spatii comune bloc
Spatiile proprietate ,,c o m u n a,, se folosesc deci de toti locatarii. Daca unii mai ,,descurcareti,, pun mana pe aceste spatii, iar ceilalti locatari nu au nevoie, sau nu doresc sa-l foloseasca, percepeti o chirie de la cel care-l foloseste. este perfect legal (Legea 230/2007), iar banii din chirie se pot folosii pentru intretinerea blocului.
Răspuns la discuția Antene gsm, conditii
Aveti (presupun) un contract de inchiriere pentru a anumita suma. Renegociati contractul, pentru o suma mai mare. Dar oricum ei au nevoie obligatoriu de semnatura-acordul celor de la ultimul etaj
Buna ziua
Ezecutam anveloparea blocului de locuinte si avand in vedere ca blocul este inalt si intr-un loc ,,strategic,,, avem a multime de cabluri de telecomunicatii montate dupa bunul plac, evident alandala, care acum ne deranjeaza foarte mult.
Intrebare:
Daca stie cineva momentan ce lege este in vigoare referitor la cabluri aerinene trase aiurea din strada, de pe stilp pe bloc, de la un bloc la altul, printre copaci etc.
Evident, cei de la RDS, cei de la alte companii de televiziune prin cablu sustin ca a fost o lege care a incercat sa-i oblige sa nu mai mearga cabluri aiurea prin aer, pe pereti, dar ca s-a abrogat ca nu se putea pune in practica. Care este adevarul legal ????????????
Discuție Cablu ORANGE
Se executa anveloparea blocului nostru si m-am intrebat care este procedura legala si corecta pentru cablul de alimentare a antenelor ORANGE montate pe terasa blocului.
Cei de la orange au spus ca se pot acoperi, dar nu stiu daca stie cineva, sunt normative in tara asta pt asa ceva? Polistirenul este ,,ignifug,, dar oare exista vre-un risc de incendiu? L-am intrebat pe proiectant dar mi-a spus ca el nu stie daca primaria are vreo conditie cand da autorizatia de construire?
Buna seara
Am o intrebare punctuala:
- la parterul blocului in care locuiesc exista un spatiu comercial din constructie, proprietate particulara (inainte de 89 a fost al ICSAP-ului, s-a privatizat). In acest spatiu proprietarul doreste sa deschida un restaurant. A incept lucrarile de amenajare, si azi observ ca ridica nicte ziduri in spatele blocului, ca sa mai obtina un spatiu de depozitare probabil.
Intrebare: dupa legile in vigoare ar trebui sa aiba autorizatie de construire de la primarie si acordul proprietarilor direct afectati cred.?:((
Anul trecut a mai facut o tentativa in acest sens, dar locatarii prin asociatie au facut o hartie cu semnaturi ca nu sunt de acord cu un restaurant (motivele sunt evidente), hartie depusa in intampinare la primarie. Atunci lucrarile s-au oprit (proprietarul sustine ca nu din cauza semnaturilor, ca el nu se sperie de asa ceva). Acum mai este nevoie de alta hartie, sau suntem ignorati total si de primarie si de proprietar? Proprietarul sustine ca are nevoie de o singura semnatura de la apartamentul care este strict deasupra spatiului pt. restaurant. Si ca semnatura asta o obtine fara probleme, a spus clar ca ,,asa se obisnuieste,, sa mituiasca pe cel de deasupra.(mentionez ca a mai facut acest lucru facandu-i vecinului termopane la balcon).
Spuneti-mi va rog, ajunge o singura semnatura? noi ceilalti care nu avem perete comun, dar vom avea masini parcate pe locurile noastre, eventual betivi etc. nu avem nici un cuvant? si nici primaria nu trebuie sa ne intrebe daca se construieste ceva (daca s-a eliberat autorizatie)?