avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi
Forum Activitate Eugenia Constantin

Activitate Eugenia Constantin

La Judecatorie
Subscriu opiniei legale formulata de doamna avocat Stoica. Intr-adevar, momentan nu puteti contesta acest act. Dumneavoastra nu aveti un drept propriu asupra acestui imobil in virtutea calitatii de fiica. Actul poate fi contestat abia dupa decesul mamei, dumneavoastra fiind mostenitor rezervatar al acesteia. Mama poate dispune de bunurile proprii prin acte cu titlu oneros ( vanzare - cumparare ), insa daca dumneavoastra dovediti ca acest contract a fost de fapt o donatie, pretul nefiind platit, atunci bunul este adus la masa succesorala.
Răspuns la discuția succesiune
Renuntarea se poate face doar in termen de 6 luni de la data decesului, in forma autentica si oricum renuntarea nu va profita doar dumneavoastra, ci cota- parte a fiului plecat se imparte la ceilalti mostenitori. Se poate da o declaratie in fata notarului in care sa se precizeze ca nu s-a acceptat expres sau tacit succesiunea in termen. Calea cea mai avantajoasa pentru dumneavoastra este dezbaterea succesiunii, iar apoi: fie un partaj voluntar prin care copiii va lasa in deplina proprietate apartamentul fara sulta, fie o donatie a cotei-parti din masa succesorala facuta de fiul aflat in strainatate dumneavoastra.
Dar de ce nu apelati la un avocat? Onorariul nu e mare pentru redactarea unei cereri completatoare.
Răspuns la discuția ce trebuie sa fac?
Cu declaratia, tatal dumneavoastra trebuie sa mearga la Serviciul de Stare Civila unde a fost inregistrata nasterea.
Răspuns la discuția exista vreun capat de acuzare?
fals in inscrisuri
Răspuns la discuția nulitate absoluta
Daca nu s-a acceptat succesiunea in termen, sanesele sunt aproape inexistente.
Răspuns la discuția divort
;LegeArt. 22. - Divortul este cirmuit de legea aplicabila potrivit art. 20.

Daca legea straina, astfel determinata, nu permite divortul ori il admite in conditii deosebit de restrictive, se aplica legea romana, in cazul in care unul dintre soti este, la data cererii de divort, cetatean roman
a 105/1992
Art. 20. - Relatiile personale si patrimoniale dintre soti sint supuse legii nationale comune, iar in cazul in care au cetatenii deosebite, sint supuse legii domiciliului lor comun.

Legea nationala comuna sau legea domiciliului comun al sotilor continua sa reglementeze efectele casatoriei in cazul in care unul dintre ei isi schimba, dupa caz, cetatenia sau domiciliul.

In lipsa de cetatenie comuna sau de domiciliu comun, relatiile personale sau patrimoniale dintre soti sint supuse legii statului pe teritoriul caruia au ori au avut resedinta comuna sau cu care intretin in comun cele mai strinse legaturi.

Art. 607 C.pr. civ.
Cererea de divort este de competenta instantei in circumscriptia caruia se afla cel din urma domiciliu comun al sotilor. Daca sotii nu au avut domiciliu comun sau daca nici unul din soti nu mai locuieste in circumscriptia instantei in care se afla cel din urma domiciliu comun, instanta competenta este aceea in circumscriptia careia isi are domiciliul paratul, iar cand paratul nu are domiciliu in tara, este competenta instanta in circumscriptia careia isi are domiciliul reclamantul.
Testamentul se poate ataca avand in vedere ca descendentii sunt mostenitori rezervatari.
Răspuns la discuția parasire de domiciliu
Daca mama dumneavoastra nu are un loc de munca, ar fi mai bine sa incercati o rezolvare amiabila a situatiei. O actiune de divort poate conduce la introducerea unei cereri de partaj, proces de evitat in cazul in care nu se poate ajunge la o vanzare de comun acord a bunului imobil proprietate comuna,