Buna ziua,
Am fost incadrata cu pensie de invaliditate de grad III in urma diagnosticului de neoplasm mamar stang. De asemenea am certificat de handicap cu grad accentuat.
Intrebarea mea este urmatoarea: pot renunta la pensia de invaliditate sa ma reintorc la un program de 8h in conditiile in care ramane in continuare certificatul de handicap cu incadrarea accentuat?
Angajatoru imi spune ca nu am dreptul sa lucrez 8h datorita certificatului de handicap.
Multumesc frumos
Buna ziua,
Am fost incadrata in luna iunie la pensie de invaliditate grad 3 cu drept de munca 4 ore. M-am reintors in activitate cu jumatate de norma. As putea renunta la pensie sa revin pe programu normal de 8 ore si in ce conditii? Mentionez ca nu am primit pana acum pensia si as prefera sa renunt cat de repede se poate.
Multumesc frumos
Buna ziua,
In anul 2017 in luna octombrie am suferit o mastectomie totala dupa care a urmat tratamentul. Am avut concediu medical conform diagnostic pana pe data de 30.03.2019 (pana la finalul acestei saptamani). Intrebarea mea este urmatoarea: am dreptul la concediu de odihna pentru perioada in care am fost in concediu medical - de la resurse umane mi s-a spus ca nu am dreptul la nicio zi.
Multumesc frumos
Buna ziua,
Am fost diagnosticata cu neoplasm mamar stang in septembrie 2017. M-am operat in oct 2017 dupa care am urmat tratament: chmioterapie, radioterapie,hormonoterapie (in curs). Pe 15 ianuarie 2019 am sferit o histerectomie totala cu anexe. Am o vechime de aprox 17 ani. Va rog sa ma ajutati daca e posibil cu un calcul privind pensia.
Multumesc mult
Buna ziua,
Copilul meu este clasa a IX a la un liceu cu profil tehnic. Datorita unor conjuncturi nefavorabile datorate doamnei de matematica, nu a intrat in examenul de capacitate de la finalul clasei a VIII a. Dupa ce a luat corijenta la matematica, a dat proba de aptitudini la Liceul de Arta si a avut media mai mare decat media minima admisa, insa a fost respinsa deoarece s-au ocupat cele cinci locuri disponibile. Mentionez ca in acest moment, clasa de arhitectura de la Liceul de Arte are un efectiv de 28 de elevi. Copilul nu reuseste sa se adapteze la mediul si colegii de clasa din liceul unde a fost repartizat. Cum pot proceda pentru a o putea muta in timpul semestrului intai? In ce constau exceptiile privind situatia medicala? Trebuie intocmit un dosar si depus la Inspectoratul scolar?
Multumesc frumos,
Buna ziua,
As dori un raspuns din partea dumneavoastra pentru problema pe care o am cu asociatia de proprietari. Am avut intretinere restanta pentru care am fost dati in judecata pentru perioada mai 2011 - februarie 2012 si penalitatile aferente acestei perioade. Instanta s-a pronuntat si am fost obligati la plata tuturor cheltuielilor inclusiv a acestor penalitati. Acum suntem dati din nou in judecata pentru perioada martie 2012 -mai 2013.Problema este ca asociatia a inclus penalitati din mai 2011 - mai 2013. Mentionez ca au fost platite deja penalitati pentru perioada mai 2011-februarie 2012. Este legal sa se solicite din nou penalitati pentru o perioada pentru care am platit deja si pentru care instanta a pronuntat o hotarare judecatoreasca?Este scazuta doar suma achitata ca penalizare dar perioada pentru care se calculeaza este din mai 2011 - sunt trecute 500 de zile desi am platit.
Va multumesc pentru ajutor
Sotul meu a avut 2 credite la BRD in anul 2001, unul pe o perioada de 24 de luni iar cel de-al doilea pentru 32 de luni.Datorita acestor 2 credite apare in baza de date a biroului de credit chiar si dupa atitia ani si este scos in afara bilantului.Nu a fost anuntat in nici un fel de folosirea datelor sale personale si nici pentru ce perioada vor figura acestea in biroul de credit.Intrebarea mea este urmatoarea:este legal ca dupa o perioada de timp atit de mare sa mai figureze ca restant ?ultima reactualizare este din 2007.Banca daca considera ca trebuie sa-si recupereze datoriile nu o putea face pina acum?
Cum putem rezolva aceasta situatie?
Multumesc
Buna ziua,
Am o mare rugaminte la dvs.Am avut un credit cu BCR incheiat in 2003.Din ianuarie 2004 eu nu am mai avut loc de munca si in plus sotul meu a fost nevoit sa se opereze pe coloana.Ca rezultat am avut intirzieri de plata.Mentionez ca la momentul de fata nu am nici un fel de rate restante fata de ei.Am solicitat raportul de la birou de credit unde apar in 2006 cu o restanta de 20 de lei de care nu am fost anuntata in nici un fel.La aceasta restanta am cele mai mari intirzieri nefiind anuntata.In plus nu am fost anuntata ca datele mele figureaza la biroul de credit.Curios este ca aceasta "datorie" de 20 de lei a disparut de la sine.As vrea sa stiu in ce mod pot rezolva aceasta situatie(scoaterea din baza de date a biroului de credit)avind in vedere ca legea prevede anuntarea inainte de a introduce datele in baza biroului de credit?
Multumesc anticipat.