avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1783 soluții astăzi
Forum Activitate vio10bv@gmail.com

Activitate vio10bv@gmail.com

Buna ziua,
Speta se refera la pontarea orelor ce reprezinta transportul in cadrul desfasurarii activitatii la distante mai mari.Pe scurt.Firma de prestari care efectueaza servicii in diverse zone ale tarii.Pentru a ajunge la locatia unde se desfasoara activitatea sunt necesare cateodata si 8 sau 10 ore,dupa care la locul stabilit se presteaza activitatea normata.Transportul este asigurat,la fel si cazarea si se asigura diurna,dar se vor elimina orele cat dureaza transportul ca ore efectiv lucrate,astfel diminuandu-se valoarea salariala dar si impiedicand realizarea numarului de ore de munca efectuate.Pentru ca una este sa fie planificate 8 deplasari pe luna,in care totalizat,transport si timp de lucru efectiv lucrat sa insumeze orele necesare de munca si alta este la cele 8 deplasari sa de calculeze doar timpul efectuv alocat prestatii,ceea ce duce la neacumularea orelor suficiente efectuate.
Buna ziua,
Doresc sa aflu care este procedura de urmat in cazul in care se doreste obtinerea unui divort in urmatoarele conditii:
- sotii sunt cetateni romani, casatoriti pe teritoriul Romaniei,
- domiciliul ambilor soti este in Belgia, locuind de ani buni acolo
- doar unul dintre soti doreste desfacerea casatoriei, celalalt (doamna), desi este despartita in fapt si traieste in concubinaj cu un alt barbat, nu doreste sa acorde divortul din motive "personal-material-financiare"
- in urma casatoriei celor doi nu au rezultat copii.
Spuneti-mi va rog ce poate face sotul care doreste initierea procedurii divortului, si obtinerea lui cat mai usor.
Multumesc
Buna ziua,

Spuneti-mi va rog daca s-a pus in miscare executarea silita pentru o anumita suma de bani, asupra unei persoane care nu se afla de cativa ani in tara si nu are niciun bun ce poate fi executat aici, se poate cere executarea ei in tara in care se afla momentan? Daca ea detine un cont bancar in tara respectiva, se poate executa suma din acel cont?
Multumesc
Buna ziua,
Doresc sa va intreb, cum s-ar putea exclude un imobil din masa partajabila a unei succesiuni, pe motiv ca defuncta nu a contribuit la achizitionarea imobilului, singura legatura cu acesta fiind faptul ca la momentul achizitionarii imobilului de catre sotul acesteia, ea avea calitatea de sotie.
Este vorba de un imobil achizitionat in timpul mariuajului, de catre sot (el), cu banii copilului lui (comun mariajului). Contractul de vanzare cumparare este intre vanzator si sot, doar ca pe spatele filei, se specifica faptul ca el este casatorit cu (ea). Acum, dupa decesul ei, au aparut pretentiile. Ceilalti frati vor sa introduca in circuitul succesoral si imobilul cumparat de sot pentru unul dintre copii, pe principiul ca daca era mentionata si mama lor ca sotie, este prin urmare 'bun comun'. Ce poate face sotul (el), pentru a trece proprietatea pe numele copilului cu a carui bani a cumparat imobilul, si prin urmare a-l scoate din circuitul succesoral dupa defuncta sotie ?
Răspuns la discuția Executare silita
Va multumesc pentru raspunsuri. Cred ca problema nu se pune "doar" pe felul executarii, daca este pentru bunuri mobile sau imobile, ci mai degraba pe buna credinta si vointa a debitoarei. Toate procedurile de executare silita sunt la fel, marea problema si de fapt rezolvarea acestei situatii este cum si daca cel obligat la plata, intelege sau nu sa stinga datoria. Vorbim de o hotarare definitiva, de o firma de recuperare creante, de executor, de politie. Ani, in care persoana in cauza n-a fost interesata sa isi achite datoria. Ani in care bunul simt, educatia, constrangerea morala si cea juridica, pe majoritatea dintre noi nu ne-ar fi lasat indiferenti. Poate sub curajul faptului ca debitoarea este plecata din tara, considera ca in absenta ei totul va sta in loc si nu se va intampla nimic...Si ne suparam profund atunci cand constatam ca zicala :"capul face, capul trage", este adevarata.
Buna ziua,

Vreau sa va intreb pana unde poate merge o executare silita pentru o suma de bani neachitata. In urma unui proces, s-a stabilit ca debitorul este bun de plata o anumita suma. De atunci se tot incearca recuperarea banilor, dar cel obligat la plata nu este in tara si, desi are cunostinta de obligatie, refuza orice contact. pentru suma respectiva s-a trecut la executare silita, notificari, invitatii la executor, mai nou si la Politie. Dosarul se afla momantan la un executor judecatoresc, ce a depus toate eforturile rezonabile pentru a stinge datoria. Persoana care datoreaza banii se bazeaza pe faptul ca nu au ce executa, pentru ca nu se afla in tara, prin urmare la bunurile ei nu se poate ajunge, iar executare silita imobiliara nu se poate face, deoarece casa in care locuieste este coproprietate cu inca dou frati. Spuneti-mi va rog, daca in urma eforturilor depuse de organele in drept spre a recupera creanta, eforturi nereusite, se poate ajunge la executarea imobiliara, chiar daca imobilul este in coproprietate. Suma de bani nu este mare, apox.1000Eur, majorata desigur cu taxe, onorarii etc.
Buna ziua,
Intr-un exces de zel, profitand de un drept pe care il are, abuzand de el, o persoana este sanctionata prin decizie irevocabila, sa plateasac cheltuieli de judecata si onorariu avocat. Persoana este majora, in continuarea studiilor la o postliceala la care a intrat fara bac. dar nu este angajata, asadar nu realizeaza venituri din munca. Din acest motiv invoca faptul ca executorul nu are ce sa-i faca pentru ca nu are venituri.Totusi, persoana are in proprietate, pe numele ei, o garsoniera pentru care percepe chirie si o masina. Daca se va investi hotararea cu titlu executoriu, executorul se poate indrepta impotriva acestei persoane pentru a-si achita obligatiile daca nu are venituri salariale? Se poate indreta impotriva bunurilor pe care le are pentru a achita sumele datorate?
Multumesc.
Răspuns la discuția ancheta marturie mincinoasa
multumesc.
Buna seara,

Intr-o cauza civila, reclamantul a depus o plangere penala pentru martorii paratei, care s-au prezentat si au depus martirii mincinoase si au deformat vadit si intentionat realitatea. Plangerea a depus-o reclamantul la Parchet. Reclamantul, cel care a formulat plangerea penala, a primit un telefon de la sectia de politie, pentru a se prezenta la o anumita data pentru a da o declaratie.
Vreau sa va intreb, pentru ce a fost chemat la Politie, daca el a formulat plangerea penala impotriva martorilor, ce ar mai putea el declara? Nu se lucreaza pe baza plangerii penale si ale dovezilor, pentru ce este necesara inca o declaratie...la Politie?
Multumesc
Buna ziua,

Spuneti-mi cum ar putea cineva beneficia de o contraexpertiza imobiliara in cadrul unui proces de partaj. Expertul care a evaluat imobilul, a evaluat "imbunatatirile" dupa ureche, in sensul in care au fost trecute in plus, si la valori foarte mari. Eu stiu ca in cazul unui litigiu, coproprietarii sunt tinuti sa se puna de acord in cazul in care fac modificari sau imbunatatiri intr-un imobil nepartajat si indiviz. In cazul in care apar pretentii din partea unuia sau altuia, va trebui sa demonstreze concret valoarea la care s-au facut investitiile. Cum poate evalua un expert, dupa spuse, valoarea unor lucrari, care nici macar nu au fost facute?
Multumesc.