avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1398 soluții astăzi
Forum Activitate asasas

Activitate asasas

Buna,

In situația în care compania își mută complet sediul într-o altă localitate, însă dorește să își păstreze anumiți angajați, pe care trebuie să îi relocheze, iar in regulamentul intern al companiei este prevazut ca angajul beneficiaza de 5 zile de concediu suplimentare (la fel cum e prevazut pentru casatorie, deces, etc) in cazul relocarii, acestea in cat timp se acorda si pe baza a ce documente justificative?
Mentionez ca relocarea se face in cadrul aceleiasi companii pe acelasi post.
Este prevazul acest aspect in Codul Muncii si unde? Este lege?

Multumesc. O zi buna!
Răspuns la discuția Somaj
buna ziua ,
am si eu o intrebare firma unde am lucrat a dat faliment ce trebuie sa fac eu pentru a beneficia de somaj ??(mentionez ca am lucrat 24 luni in ultimele 24de luni).trebuie sa fac vreun dosar si sa il duc la itm??sau asta trebuie sa faca patronul??
buna seara. eu lucrez la o societate ca vanzatoare 8h/zi 5zile/sapt (de fapt lucrez si in week dar asta nu e trecut in contract) dar mai nou am fost anuntata ca mi se va face un contract de 4h/zi pt a se plati mai putin la stat si pentru a nu imi micsora salariul pe care il iau de fapt in mana. mentionez ca iau mai mult in mana decat este trecut in contractul de munca la momentul actual(adica minim pe economie). vreau sa stiu cum ma afecteaza acest lucru?(la pensie, ca vechime).care sunt dezavantajele? va multumesc. o seara buna.
Răspuns la discuția calcul concediu de odihna
buna seara,
eu o sa plec din firma unde lucrez la 1 decembrie si mai am de luat concediu pentru 3 luni de zile (sept-oct-noe).din zilele care au mai ramas din luna in curs o sa urmeze 15 zile de preaviz.am dreptul la concediu?pot sa-l iau si in zilele de preaviz?
Răspuns la discuția calcul zile concediu de odihna
buna seara,
weekend-ul se pune la zilele de concediu? daca eu de exemplu lucrez si in weekend.
Răspuns la discuția de ce nu semneaza stat de plata?
eu salariul il primesc dar nu semnez pentru el nicaieri.altcineva semneaza lunar in locul meu. iar despre cim trebuie sa va spun ca am un exemplar acasa cu stampila de la itm (sefa mia dat unul) dar acesta nu a fost semnat de mine, in schimb el are o semnatura care incearca sa o imite pe a mea.intelegeti ce vreau eu sa zic fals in acte. cand mia adus contractul am crezut ca l-a adus sa il citesc si sa il semnez dar nu o fost asa, mi l-a adus gata semnat si inregistrat.
contractul meu de munca nu a fost semnat de mine adica sefa imi tot zicea ca trebuie sa mi-l aduca sa-l semnez si se tot facea ca uita pana intr-o zi cand mi-a adus un exemplar al propriului meu contract deja semnat (de cine nush sigur probabil de ea). contractul are chiar si stampila de la itm.ce ziceti de asta???
lucrez aici de 1 an si as vrea sa incetez activitatea din mai multe motive credeti ca pot sa plec fara sa stau in preaviz???
Răspuns la discuția PERIOADA DE PREAVIZ
in cazul in care contractul individual de munca se incheie cu acordul partilor se poate ca in perioada de preaviz sa se lucreze 4h/zi in conditiile in care programul a fost de 8h/zi?
ce trebuie facut pentru a lucra 4h/zi in loc de 8h/zi in timpul preavizului???
va rog sa ma lamuriti si pe mine daca incetarea contractului individual de munca se face cu acordul partilor preavizul nu este obligatoriu??? in conditiile unui program de 8h/zi cum este specificat in contract si 15 zile preaviz.mentionez ca in contract e specificat ca lucrez 8h/zi 5zile pe saptamana dar de fapt lucrez 6 h/zi de linu pana vineri si o data la 2 saptamani un week de dimineata pana seara(9:00- 21:30 sambata si 10:00-20:00 duminca).