Buna ziua!
Un asociat a creditat firma pe baza unor contracte de creditare.Este legal sa primeasca in schimb,ca restituire,un autoturism? Iesirea din patrimoniu a autoturismului inteleg ca se face printr-o livrare cu plata cf.art 128, alin 5,insa aceasta livrare nu este considerata una intre persoane afiliate si trebuie intocmit dosarul preturilor de transfer?Daca livrarea se face catre sotia/fiica asociatului(care nu au nici o legatura cu societatea),mai este considerata livrare intre persoane afiliate?
Va multumesc!
Buna ziua!
O societate a achizitionat cu factura o instalatie de gaz GPL (pentru autoturismul din dotare folosit in regim de taxi). Cum se incadreaza aceasta achizitie? Aceasta instalatie a fost montata pe masina. Valoarea de achizitie este de 2500 lei. Este mijloc fix sau obiect de inventar? Daca este mijloc fix ce cod clasificare are?Mentionez ca masina a fost inregistrata de fosta contabila ca obiect de inventar avand o valoare de 1200 lei!!!!
Va multumesc!!
Buna ziua!
Daca la un contract pe perioada determinata ultima zi de lucru este 07.04(sambata) iar incetarea lui este pe 08.04 cand transmit revisal-ul cu incetarea contractului din 08.04? Vineri sau trebuie sa vin duminica la birou??
Va multumesc
Buna ziua
Daca nu este prea mare efortul, ma puteti ajuta si pe mine cu cateva modele de proceduri operationale pentru compartimentul resurse umane??
adresa mea este : grad_andreea@yahoo.com
Va multumesc mult!
Buna ziua!Situatie este in felul urmator:Anul trecut mi-a fost suspendat permisul pentru neacordate de trecere la pietoni.Am contestat procesul verbal,dar nu am trecut pe la tribunal sa ridic sentinta.Procesul s-a finalizat in sept.2011 si se pare ca am pierdut.La politie,datorita unei cunostinte,am aflat ca permisul meu in baza lor de date apare ca si "Restituit".Imi puteti spune care sunt implicatiile acestei situatii, avand in vedere ca eu dupa proces nu am predat permisul la politie???Ce se poate intampla in cazul in care sunt verificata in trafic, se intocmeste dosar penal?
Va multumesc anticipat!!!P.S imi cer scuze daca nu postez unde nu trebuie!!
Din cate stiu eu,nu se poate transmite o licenta de taxi .Daca va uitati in legea taximetriei o sa vedeti care sunt modalitatile legale.
O modalitate este ca acel Pfa sa iti faca SC, sa-si transfere autorizatie pe SC(legea ii da voie) si apoi D-voastra cumparati intreaga SC (cu autorizatie cu tot).
Pentru mai multe detali consultati Legea 38/2003, actualizata in 2010 - privind transportul in regim de taxi si in regim de inchirere,si OUG 109/2005 - privind transportul rutier.
Succes
Buna ziua.Am o nelamurire si sper sa ma ajutati.Eu ca persoana fizica, fara nici o legatura cu o societate (teoretic,deoarece sunt angajata firmei de contabilitate a acesteia) pot fi numita prin decizie pentru transmiterea Revisal-ului,sau trebuie sa fiu in legatura directa cu societatea?Cei de la ITM Cluj n-au stiut sa imi spuna,asa ca sper sa ma lamuriti!