avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Activitate sarasara

Activitate sarasara

buna seara/// nu am vrut sa va necajesc sau sa va aduc aminte lucruri neplacute.... va spun de la inceput un singur lucru , bunicul sotului meu a fost omorat pe trecerea de pietoni de la circ din bucuresti acum 8 ani .... soferul a fost gasit nevinovat.... cu asta cred ca am spus tot.... nu vreau sa interpretati gresit dar vedeti dumneavoastra , mai ales ca mama dumneavoastra traversa printr-un loc nepermis ... credeti-ma , nu aveti nici o sansa.... referitor la ce m-ati intrebat va mentionez foarte sincer ca au fost 2 dati in toata viata mea de om adult cand am traversat prin locuri nepermise ... alte parti decat trecerea de pietoni.... sunt chiar fixista cand vine vb de asta , tocmai pentru ca sunt sofer.... de asemenea ma asigur eu pentru viata mea de 3 ori inainte de a trece.... pentru ca tin la viata mea.... iar vis a vis de afirmatia ca soferul a accelerat vazand-o pe mama dumneavoastra dati-mi voie totusi sa nu cred asa ceva.... asta este pura speculatie.... din pacate chiar daca va doare sau deranjeaza , indiferent cum priviti problema, masina era pe strada si daca circula cu viteza mare sau mica era dreptul politiei rutiere sa ilprinda cu radarul sau era permisul posesorului de pierdut in caz de ceva... dar dupa cum ati mentionat si dumneavoastra a fost vb si deviata mamei dumneavoastra.... care totusi cu riscul de a supara , va spun din nou ca se putea asigura de 3 ori inainte de a trece strada... departe de mine sa ridic piatra deoarece nimeni nu e perfecte... dar cred ca incercati sa gasiti un vinovat mai mult de 5 % acolo unde nu este.... cu stima , sara
vehicul care din cate stiu eu nu este legal pe drumurile judetene sau nationale. daca gresesc va rog sa ma corectati, cu stima, sara
ranjix a scris:

N-a fost gasit regulamentar (chiar daca intr-adevar aveti dreptate ca circula pe sosea si nu pe trotuar), in care caz nu vad cum poate fi scos nevinovat. "unde se afla" cineva intr-adevar conteaza, dar conteaza si alte lucruri, care in cazul acesta au fost ignorate si s-a pus accentul exclusiv pe "unde TREBUIA" sa se afle lucrurile. Personal nu pricep logica asta.

Cu riscul de a va enerva ceea ce va asigur nu e intentia mea incerc sa va expun cateva date : dumneavoastra spuneti ca soferul nu a fost gasit regulamentar - vin si va intreb urmatorul lucru - de cate ori in viata ati mers in oras cu 55 sau 60 km la ora? de cate ori in viata v-a sarit cum se spune sau aparut in fata masinii la aceasta viteza un pieton care nu avea ce sa caute pe carosabil? de cate ori ati reusit sa faceti manevre demne de circuitele de la formula unu pentru a evita un impact mortal sau nu ? dumneavoastra din pacate nu ati fost de fata la producerea accidentului si nu aveti de unde sa stiti f clar si concis cum anume s-a anagajat victima in traversarea nepermisa . In alta ordine de idei viteza de 57 de km la ora nu este o viteza la care sa te opreasca radarul in oras.... apoi fiti sigur ca si daca avea 50 de km la ora nu s-ar fi schimbat datele problemei cu mare lucru.... sa inteleg ca daca soferul avea 50 km la ora dumneavoastra nu mai aveati nimic cu el deoarece era in legalitate? cam asta reiese din spusele dumneavoastra.... de asemenea nici eu nici politia nici dumneavoastra , poate doar Dumnezeu ar putea raspunde cu exactitate la intrebarea - daca soferul avea 50 la ora mai deceda victima sau nu ..... cred ca sunteti constient ca se poate muri si la o viteza de 5 km la ora in care acrosezi un pieton ..... fiind o persoana tehnica dupa cum dumneavoastra declarati banuiesc ca stiti aceste lucruri..... in alta ordine de idei cu riscul ca va veti enerva , carosabilul apartine masinilor si trecerile de pietoni pietonilor.... de acea au fost infiintate.... ca si caz concret - acum 2 ani un prieten a traversat in fuga strada vazand o masina pe partea cealalta... a fost luat in plin de o duba , picior rupt , spitalizare si consecinta a fost ca a platit reparatia la duba soferului pentru a nu fi dat in judecata..... daca dumneavoastra puneti problema la maniera ca soferul e vinovat ca mergea cu 57 la ora as putea si eu sa va intreb mama dumneavoastra nu putea sa vada o masina care vine pe strada sa astepte sa treaca si sa isi pazeasca asftel viata? ganditi-va si la intrebarea aceasta deoarece eu una consider ca este importanta..... e foarte usor sa spunem ca soferul e vinovat ca avea 57 la ora intr-un loc unde era dreptul lui total sa fie la acel moment.... dar oare victima nu se putea macar asigura? sper ca nu v-am deranjat dar am incercat sa va explic ca in afara de durerea pe care o simtiti ceea ce este foarte normal si uman nu aveti sanse de reusita in alte incercari , sincer aceasta este parerea mea. Cu stima, sara
ciprita a scris:

Intrebarea este : daca sa accept sau nu sa-i dau bani? Sa mergem in continuare , probabil parchetul se va autosesiza din cauza nr zile >60 ingrijure medicala.

Sub nici o forma sa nu acceptati sa dati vreun ban . Nu sunteti vinovat de producerea accidentului , poate primi si 200 de zile de spitalizare nu doar 60 . Atata timp cat politia v-a restituit actele si dumneavoastra nu sunteti vinovat de accident nu va lasati impins de mila sau omenie sa platiti niste oale care nu au fost sparte de dumneavoastra. Alta data fiti sigur ca se va uita de 5 ori pe unde merge noaptea baut. Nu cedati si nu dati nimic. Cu stima, Sara
Eu as avea o intrebare....scurta si la obiect - domnul sofer a fost gasit vinovat inteleg eu dar nu se intreaba politia ce cauta o caruta pe un drum judetean???? asta ar fi primul lucru care l-as intreba .... nu mai zic ca era nesemnalizata ! Prima mea problema este ce cauta acolo ... deci carutasul este in totalitate vinovat de producerea accidentului ... este absurd sincer sa ne gandim cum nu s-a pastrat distanta regulamentara fata de o caruta , mai mult una nesemnalizata in conditiile in care o caruta nu are ce cauta pe drumurile judetene sau nationale . Aceia dintre dumneavoastra care sunt soferi si care s-au intalnit pe sosele cu carute poate au remarcat ca animalele care trag carutele pot avea un comportament total neasteptat , se pot speria sau orice .. in consecinta pot trage de caruta in stanga sau in dreapta soselei riscand pagube sau accidente cumplite.... asa ca vin si va intreb cum se poate pastra distanta regulamentara fata de o caruta chiar daca o vezi? intrebi calul ce are de gand sa faca sau cum??? trebuia sa nu cedati la politie , duceti-va si faceti contestatie si luati-va inapoi banii de amenda. Nu sunteti vinovat de nimic in opinia mea. Cu stima, Sara
Nu platiti nimic ci dimpotriva atrageti-i atentia tatalui fetei ca daca va mai deranjeaza faceti dumneavoastra plangere la politie impotriva dumnealor. Atata timp cat minora era nesupravegheata si mai mult vinovata de producerea accidentului dansii ca parinti ar trebui sa suporte toate daunele aferente acetui incident. Chiar daca inteleg f bine ca vreti sa platiti sa va lase in pace stiind ca nu aveti nici o vina ar trebui sa ramaneti pe pozitii si sa nu dati nimic. Cu stima, sara
Buna ziua... intrebarile mele ar fi dupa cum urmeaza - doresc sa infiintez un pfa , activitate - nu stiu inca unde se incadreaza eu va spun ce doresc sa lucrez pe acest pfa doar - activitatea fiind aceea de manichiura , pedichiura , infrumusetare. Acum , in acelasi timp as vrea sa aduc din germania diverse produse legate de manichiura sa le vand mai departe aici in tara , catre persoane fizice sau juridice. Cum pot face acest lucru pe un pfa si daca este legal si ok sa fac asta , nu ma pricep aproape deloc la legislatia pfa-urilor si de aceea as vrea niste raspunsuri pertinente la intrebarile mele daca se poate. Am voie ca si pfa cu acest domeniu de activitate sa comercializez mai departe astfel de produse? cat as plati la stat ca si taxe si ce fel de contabilitate am nevoie? multumesc frumos , cu stima , sara

revin cu inca ceva - care este diferenta intre pfa si intreprinderea individuala? care din aceste 2 s-ar preta mai bine pentru ceea ce doresc eu si care dintre ele are mai putine acte de completat sa spun asa si da mai putina bataie de cap in privinta actelor care urmeaza apoi? multumesc frumos
pfa sau intreprinderea individuala este obligatoriu sa fie infiintat in orasul unde ai buletinul? sau daca ai buletin de bucuresti te poti duce la ploiesti sa infiintezi?
Răspuns la discuția radiere auto
cu exemplarul dumneavoastra de pe contractul vanz cump si cu copia cartii masinii va puteti duce la financiar si daca aveti toate darile taxele si impozitele platite la zi radiati masina fara probleme. Din acel moment devine problema celui care a cumparat-o si nu a dumneavoastra daca masina mai cicrcula pe drumurile publice. totusi este de recomandat inainte de a face acest lucru sa incercati un ultim dialog cu persoana in cauza si sa ii anuntati intentia dumneavoastra.
Răspuns la discuția masina
Buna ziua.... am si eu o intrebare.... tinand cont ca in romania se cumpara masinile sh pe principiul vazut placut si ca inainte de a plati efectiv o masina te poti duce sa ii faci ce teste doresti .... ce sanse de castig are domnul in cauza? sincer fara a deranja pe nimeni din punctul meu de vedere dansul este de vina in aceasta situatie.... nu a cumparat o masina noua din reprezentanta cu garantie si toate cele , ci o masina sh - pe care repet o putea testa si verifica inainte de a da banii.... capul face capul trage, parerea mea
Buna seara.... eu in locul dumneavoastra as incerca sa stabilesc mai degraba daca acea caruta avea ce cauta pe un drum national sau judetean.... daca caruta incalca o regula de circulatie sincer mi se pare logic si normal ca acea caruta implicit carutasul sa fie vinovat de producerea accidentului ... respectiv de plata pagubelor ... incercati sa angajati un avocat cu care sa va prezentati la politie si sa aflati foarte clar daca acea caruta circula legal sau nu .... eu tind sa cred ca nu circula legal .... la fel ca toate celelalte carute aflate pe drumurile nationale si din cauza carora se intampla atatea accidente... nu am nimic impotriva oamenilor de la tara care isi castiga traiul zilnic cu ajutorul carutelor dar trebuie sa inteleaga ca soseaua este totusi un drum exclusiv pentru autoturisme , m,otociclete su alte vehicule inmatriculate.... va spun sa vorbiti la politie datorita altui accident intamplat aproape identic din cauza unui trator neinmatriculat si care totusi circula pe o sosea nationala .... la final soferul tractorului a fost gasit vinovat si a trebuit sa suporte pagubele aferente accidentului.... inteleg ca omul care avea caruta este in spital si ca probabil nu se simte tocmai bine dar in aceste momente mai indicat ar fi sa va ganditi la dumneavoastra si la propriul dumneavoastra bine ... ca o paranteza - amic de-al meu acum un an a tras masina pe dreapta a traversat in fuga vazand ceva pe partea cealalta , a fost lovit in plin de o duba , spitalizare ,tije in picior si ce credeti in final , in spital fiind a platit 66 de milioane reparatia dubei ca sa nu fie dat in judecata deoarece soferul dubei isi castiga traiul cu acea masina - nu mai suntem chiar in epoca de piatra si va sugerez sa va cautati dreptatea cu putina tarie de caracter si diplomatie..... acea caruta nu avea ce cauta pe drum deci autorul fizic si moral al acestui accident este carutasul ... nu lasati lucrurile asa , cu stima , sara