Unica solutie este persoana fizica autorizata.
Munca independenta poate fi prestata de catre:
- persoane fizice autorizate, in temeiul Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 44/2008, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 328 din 25 aprilie 2008;
- liber-profesionisti, care isi desfasoara activitatea in temeiul unor legi speciale de reglementare a profesiei.
In estimativa nu avea cum sa va treaca pierdere pt ca se estima ce o sa faceti in 2010 deci a depus corect. Regularizarea de face pe baza declaratiei 200 privind venitul realizat in anul 2009 care trebuia depusa odata cu declaratia 221 privind venitul estimat pentru anul 2010 (estimativa). Daca v-a depus declaratia 200 atunci regularizarea o fac cei de la finante, dvs asteptand doar decizia de impunere.
Da puteti. Pai trebuie sa va inregistrati la ONRC din localitatea de unde sunteti conform actelor cerute de catre ei (dovada sediu, dovada calificare etc.)
Imi pare rau sa va dezamagesc d-nule alberto dar se poate. Eu spun ce am vorbit cu cei de la ceccar si la fisc, daca verificati o sa vedeti ca se poate, se pare ca nu sunteti pus in tema cu legislatia aplicabila expertilor contabil si contabililor autorizati. Capitolul VIII Exercitarea profesiei de expert contabil si contabil autorizat
132. Profesia de expert contabil sau de contabil autorizat poate fi exercitată individual, prin cabinete, sau printr-o societate comercială de profil înfiinţată potrivit legii.
Angajatorul plateste la stat 173 lei + 179 lei ceea ce se retine in numele angajatului de catre angajator si ajunge tot in bugetul statului (cass, cas, somaj).
Din salariu de 600 lei brut va ramane net 421 lei dar variaza in functie de deducerea personala.
Raspunsul pt d-na dana este ca dansa este traducator autorizat de MJ si nu are treaba cu pfa-ul fiind intr-o situatie speciala reglementata de Legea nr. 178/1997 pentru autorizarea si plata interpretilor si traducatorilor folositi de organele de urmarire penala, de instantele judecatoresti, completata si modificata prin Legea nr. 281/2004, publicata in Monitorul Oficial nr. 589 din 01.07.2004 şi Ordonanţa nr. 11/2005, publicată în Monitorul Oficial nr. 98 din 28.01.2005 .
In genere acesti traducatori lucreaza cu notari, avocati etc pe baza autorizatiei emise de catre institutiile statului.
Si oricum dupa parerea mea nu e nici o confuzie legata de ce trebuie facut ci de faptul ca toti ne vedem profesi libere cum sunt avocatii, notarii, consultantii fiscali, expertii contabili etc. Ei au legi speciale care le reglementeaza activitatea, se inregistreaza la anaf si la organismul de care apartin (barou, ceccar etc). Explicatia era data dupa cum vad eu pt cei care nu sunt avocati, notari , consultanti fiscali etc, care nu au dreptul sa profeseze (adica sa fie pfa) daca nu sunt inregistrati la ONRC si ANAF. Dar asta e alta poveste.