Daca situatia pe care ati prezentat-o este reala nu trebuie sa va faceti griji ! Conform art. 100 alin. (3) Cod procedura penala " Perchezitia domiciliara poate fi dispusa de judecator, prin incheiere motivata, in cursul urmaririi penale, la cererea procurorului, sau in cursul judecatii." Nici un procuror nu poate incepe urmarirea penala impotriva dvs. doar pe reclamatia vecinului si, deci, nu poate solicita mandat de perchezitie...mai departe nici nu mai vorbim!
Cred ca ati inteles ca cererea de contopire a pedepselor de care vorbeam mai sus o veti face pe calea CONTESTATIEI LA EXECUTARE.
ATENTIE la art.XVIII pct.60 din Legea 202/2010 privind unele masuri pentru accelerarea solutionarii proceselor (MICA REFORMA), care modifica art. 462 si introduce alin. 3 care prevede :"Cererile ulterioare de contestatie la executare sunt inadmisibile daca exista identitate de persoana, de temei legal, de motive si de aparari."
Conform art. 449 alin.(2)C.pr.pen. "Instanta competenta sa dispuna asupra modificarii pedepsei este....in cazul cand cel condamnat se afla in stare de detinere...instanta corespunzatoare in a carei raza teritoreala se afla locul de detinere..".
Prin urmare, va veti motiva in drept cererea de contopire a pedepselor in temeiul art . 461 alin. (1) lit. d, raportat la art. 449 alin. (2) C.pr.pen si o veti introduce la Deva.
Categoric ca puteti refuza testul poligraf! Rezultatul acestui test, conform legislatiei in vigoare, nu constituie proba in procesul penal; deci nici nu trebuie sa va justificati refuzul.
Daca dupa un an ati primit citatii tot cu calitate de faptuitor sunt sanse mici sa mai fiti trimis in judecata.
Plangerea penala impotriva dvs. este "valabila" pana la terminarea cercetarilor. Puteti merge la parchet, la procurorul de servici, sa va interesati de faza dosarului in care sunteti implicat, sa vedeti daca dupa un an nu s-a dat nici o solutie in ceea ce va priveste.
Daca se va schimba calitatea dvs din faptuitor in invinuit sau inculpat este important sa stiti ca in temeiul art 70 alin. (2) Cod procedura penala aveti DREPTUL sa nu faceti nici o declaratie...
Solicitati instantei de judecata sa faca o adresa la firma la care lucreaza tatal minorei pentru a comunica o copie dupa contractul de munca. Daca in contract apare si faptul ca are comision solicitati ca instanta sa acorde pensie de intretinere procentual si nu in suma fixa, in functie de veniturile obtinute de acesta pe luna (ex. 25% din venitul castigat in luna ianuarie - reprezentand salariu + comision ).
Buna seara,
din pacate, dupa ultimele modificari ale Legii nr. 146/1997 privind taxele judiciare de timbru modificata si completata , aduse prin Legea nr. 202/2010 privind unele masuri pentru accelerarea solutionarii proceselor ( Mica Reforma), nu mai aveti posibilitatea returnarii taxei de timbru. Articolul din lege care prevedea acest lucru a fost abrogat.
Vedeti art. XVI si XVII din Legea nr. 202/2010, publicata in M.O. nr.714/26.X.2010.
Nu aveti sanse foarte mari dar daca contestati procesul - verbal de contraventie nu aveti ce sa pierdeti. Nu ati precizat ora la care s-a intamplat; daca era o ora la care nimeni nu se afla in fata blocului si, deci nimeni nu era pus in pericol..ar fi o sansa! Si daca cineva, a vazut poate de la balcon aceasta situatie si ar putea pune marturie in acest sens ar fi si mai bine.
Angajati cel mai bun avocat din zona! Are sanse sa fie pus in libertate.
Verificati daca cele 10 zile curg de la comunicare sau de la pronuntare. Poate mai sunteti in termen de recurs sau apel. Daca nu, faceti plangere penala si solicitati expertiza grafologica pentru semnaturi.
Daca sunteti convins ca nu este semnatura dvs. faceti plangere penala la parchet fara sa faceti o anumita incadrare faptei, descrieti exact situatia si solicitati expertiza grafologica pentru semnaturile dvs.