avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 238 soluții astăzi
Forum Activitate florinm.

Activitate florinm.

2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util


Szekely Barna a scris:

...In rest contează media. In rest nimic.

La religie, da. Fie că vă convine sau nu răspunsul meu, vă spun că această oră de religie este o pierdere totală de timp. Măcar să profite copiii de ea din punctul de vedere al mediei.
Copiii noștri nu cunosc noțiunile elementare de acordare a primului ajutor. Copiii noștri nu cunosc regulile elementare de circulație (care, pe vremea noastră, ne erau explicate în orele de dirigenție de către ofițeri și subofițeri de la miliția rutieră, care erau invitați în fiecare trimestru să facă asta). Copiii noștri nu beneficiază de ore de consiliere serioasă în privința descoperirii abilităților personale ale fiecăruia, pentru a le putea fi sugerată o viitoare orientare profesională, care le-ar permite să-și găsească, poate, mai ușor, drumul în viață.
În schimb, copiii noștri trebuie să învețe rugăciuni și psalmi, iar paradoxul este că, cu cât sunt mai multe ore de religie, cu atât sunt mai mulți copii cu comportamente antisociale. Proiectul „România eșuată” a fost pus în aplicare inclusiv cu ajutorul orelor de religie.
La școala gimnazială și, ulterior, la liceul unde a învățat fiica mea nu a fost obligatorie participarea la ora de religie. Noi am ținut cont de părerea fetei când am ales să nu participe la ora de religie. Ulterior, însă, fata a observat că la ora de religie toată lumea avea media 10, fiindcă profesorul de religie ținea cont doar de prezența la ore și de nimic altceva, prin urmare, a vrut să participe la orele de religie pentru a avea o medie generală mai mare în clasele V-VIII. În felul acesta, toată lumea a fost mulțumită.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este cuvântul persoanei respective împotriva cuvântului dumneavoastră.
Acea persoană nici măcar nu trebuie să dovedească nimic, fiindcă există prezumția de nevinovăție. Asta înseamnă că dumneavoastră trebuie să dovediți că ați avut acea sumă de bani în poșetă în momentul în care ați plecat din cabina de probă fără poșetă. Apoi trebuie dovedit, dincolo de orice îndoială, faptul că acea persoană v-a sustras banii.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util


Sanda30 a scris:

...Si daca nu se rezolva vreau sa fac publica înregistrarea...

Sub nicio formă să nu faceți publică înregistrarea. Că mergeți cu ea la inspectorat sau, eventual, în instanța de judecată e una, dar publicarea ei este cu totul altceva și nu cred că vă este permis așa ceva. Justiția se făcea în piața publică în Evul Mediu, iar de atunci regulile s-au cam schimbat...
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu știu ce să zic, mi se pare cam prea mare zelul poliției. Spun asta pentru că am fost eu însumi într-o astfel de situație în urmă cu vreo 7 ani. Am fost oprit dimineața de poliție și mi s-a comunicat că nu-mi funcționează lumina de întâlnire pe dreapta. Culmea ironiei este că, cu doar 3 minute în urmă, la plecarea din parcarea de domiciliu, verificasem sistemul de iluminare și funcționa integral. Practic, becul se arsese în acel interval de timp, în care parcursesem cca. 500 m pe drum. I-am spus polițistului că am set de becuri în portbagaj și că pot schimba pe loc becul, dar acesta m-a întrebat dacă plec la drum lung. I-am spus că merg doar la serviciu, la 3 km distanță, iar atunci el mi-a spus că nu e nevoie să schimb pe loc becul, dar în momentul în care parchez mașina la serviciu, primul lucru pe care să-l fac înainte de a mă prezenta la locul de muncă să fie schimbarea becului ars. Exact asta am și făcut după ce am parcat mașina și totul s-a terminat cu bine.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util


gi-jane2 a scris:

...ce puteti face e sa va luati...un alt iubit.

Acesta este, probabil, cel mai bun sfat pe care l-ați putea primi în situația asta.


Szekely Barna a scris:

Orice card expira la maxim 3 ani. Dacă banca nu a trimis alt card înlocuitor, ce costuri să genereze!

Costurile sunt generate de contul bancar, nicidecum de card. Cardul este asociat contului și, chiar dacă este expirat și nu s-a solicitat alt card nou, contul nu se închide o dată cu expirarea cardului, ci rămâne deschis și generează costuri
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util


dodoambra a scris:


Va contrazic. Cardurile de cumparaturi nu au comisioane. Ele in principiu se retin de la vanzatori. Eu am de la 3 banci carduri de cumparaturi si nici una nu e grevata de comisioane de iadministrare. Alta e situatia cardurilor de debit care au sau pot sa nu aiba comisioane de administrare. Oricum mi se pare enorm comisionul. La cardurile de debit este intre 1,5 si 5 lei/luna depinde de banca

Și eu vă contrazic pe dvs. Am carduri de cumpărături (de credit) la 2 bănci diferite și ambele au comisioane de administrare, care sunt mai mari decât cele de la cardurile de debit omoloage.
11 din 11 utilizatori consideră
acest răspuns util


Mirciulica.63 a scris:

Odata Constatul Amiabil încheiat celalalt conducator auto poate merge la politie dar nu mai poate anula nimeni amiabila daca s-a semnat de ambi conducatori auto , si daca ambi au asigurare RCA valabila !

Ba da, se poate anula.
Un exemplu concret chiar din urmă cu vreo 10 zile. Un coleg de serviciu a fost lovit din spate de un șofer neatent. După ce șoferul vinovat a vrut să negocieze „la mica înțelegere” cu colegul, acesta a refuzat și, în cele din urmă, l-a convins pe vinovat să încheie constatarea amiabilă. După ce au completat și semnat documentul, colegul a observat un comportament ciudat al șoferului vinovat, simțind, totodată, că acesta mirosea puternic a băutură. Când a văzut că acesta vrea să se urce la volan ca să-și continue drumul (în condițiile în care avea baia de ulei fisurată și se făcuse baltă sub mașină, a chemat poliția. Când a fost testat cu etilotestul, avea alcoolemia 0,55 la mie în aerul expirat. Pe cale de consecință, șoferul băut a fost condus la spital pentru recoltare de probe biologice. În cursul zilei de luni, colegul a fost sunat de la poliție și i s-a comunicat că șoferului vinovat i s-a întocmit dosar penal și că nu mai este valabilă constatarea amiabilă.
Răspuns la discuția Fum de țigară vecini
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util


DinuX a scris:

...Am vazut candva o garsoniera care avea din constructie o masca din fibra de sticla in loc de perete de zidarie la tevi...

Sunt multe apartamente construite în anii 80 care au astfel de măști din diverse mase plastice pentru mascarea ghenei țevilor din băi și, într-adevăr, n-au niciun fel de etanșare împotriva pătrunderii mirosurilor de tot felul.