In cazul refinantarii dvs. ati dus bancii X care v-a acordat aceasta posibilitate un document emis de banca unde aveti creditul (editat) din care rezulta suma pe care o mai aveti de restituit si datele contului dvs.
In momentul acordarii refinantarii, banca X vireaza in contul dvs. de la... (editat) suma de bani din documentul furnizat de ..(editat). Iar dvs. eventual retrageti numerar de la ATM-ul bancii X o diferenta.
(editat).... va elibereaza la cerere un document din care rezulta ca a fost inchis creditul pe numele dvs.
Asta e procedura cu refinantarea.
In schimb, daca totul s-a petrecut cum am descris mai sus, insa banii nu au ajuns (verificati asta) la ....(editat), cereti bancii X dovada virarii sumei din contul dvs. de la banca X catre ...(editat).
Daca dvs. iti omis sa ne spuneti ceva, atunci acel ceva este destul de important daca ati ajuns la executare silita si cont, respectiv card blocat.
Atentie!
----------------------------------------------------------------------------------------- www.avocatnet.ro/content/art...
"autovehiculul nu este dotat, la circulatia pe drumurile publice acoperite cu zapada, gheata sau polei, cu anvelope de iarna"
------------------------------------------------------------------------------------------
Nu vad nicaieri mentionat " dotat integral" sau similare.
Daca legea este interpretabila, se poate circula cu autoturism dotat cu minim doua anvelope.
In caz de control si amenda contraventionala, solicitati mentionarea in clar ca autovehiculul este dotat pe puntea de tractiune cu anvelope de iarna avand caracteristicile......, altfel nu semnati actul. Se face contestatie la amenda, in baza legii 161/2011 aveati autovehiculul dotat cu anvelope de iarna.
Acelasi lucru si in cazul firmelor de asigurari ce pot refuza plata contravalorii daunelor pe acelasi temei.
Anvelopele de iarna este recomandabil sa fie puse pe partea de tractiune.
In lege se spune ca echiparea autovehiculelor este obligatorie cu anvelope de iarna pe drumuri acoperite de gheata, zapada, polei. Dar legea SPUNE clar "anvelope", fara a specifica numarul acestora. Deci nu este obligatoriu TOATE.
Deci, o concluzie logica este aceea ca minimul de anvelope este DOUA.
In textul legii nu este mentionat ca autovehicolul trebuie echipat INTEGRAL. Este la latitudinea conducatorului auto sa opteze pentru aceasta varianta de echipare.
PS: "Cu anvelope de iarna orice derapaj devine astfel exclus. Este logic."
Am derapat cu anvelope de iarna. Chiar daca am avut 50Km/h si tot n-am putut redresa masina pe gheata pentru a nu-l lovi pe cel din fata mea.
A fost abuz. S-au legitimat, deci puteti reclama comportamentul jignitor al celor doi jandarmi. In privinta asa-zisului control de rutina pentru portbagaj, puteti solicita documentele in baza carora au facut filtru in zona respectiva. Trebuie sa primiti raspuns in 30 de zile.
Apometrele de apartament au abateri mai mari la inregistrarea consumului decat apometrele de bransament. Apometrele de bransament inregistreaza, pe langa pierderile din reteaua asociatiei de locatari (scara, bloc, etc) si furturile cu picatura ale vecinilor dvs. Din aceasta cauza si diferentele semnificative dintre citirea de pe apometrul de bransament si suma citirilor apometrelor individuale.
Rugati un prieten sa va inscrie locuinta ca punct de lucru pentru firma, solicitati companiei de apa bransarea separata pentru acel punct de lucru, va faceti proiect, bransament pe banii dvs., si veti avea apometrul propriu si contract direct cu compania de apa. Lasati sa treaca ceva timp, apoi, desfiintati punctul de lucru si preluati contractul.
Nu inteleg un lucru: legea 161 / 11 iulie 2011 aplica modificarile introduse de OG 5 / 26 ianuarie 2011 (pana aici totul clar), dar aceasta din urma modifica / completeaza...... CE? (lege)???
Pentru ca tuturor sa ne fie clar despre ce e vorba, ar trebui sa citim, analizam, interpretam O LEGE IN FORMA FINALA!!!!
Poate cineva sa ne spuna care este aceea?
Multumesc!
Ca un comentariu pe marginea legislatiei, aceasta prevede obligativitatea conducerii autovehicului echipat cu anvelope de iarna DOAR pe drumuri acoperite cu zapada, polei, gheata.
Si este folosit pluralul substantivului "anvelopa", deci se presupune ca trebuie MINIM doua anvelope!! Nu este specificat nicaieri despre autovehicul echipat INTEGRAL cu anvelope de iarna.
- daca se ajunge la executare, imobilul va fi vandut in dezavantajul dvs. Nu ati specificat conditiile in care ati achizitionat imobilul, daca ati dat un avans vanzatorului sau intreaga suma a fost virata de catre banca, s.a.m.d. ...probabil va ramane o diferenta de rambursat bancii, in functie de pretul la care va fi vandut imobilul. Aceasta diferenta de bani o veti da executorului judecatoresc, dvs. si codebitorul.
- In situatia in care nu dispuneti de bani lichizi pentru a acoperi suma, se face poprire pe salariu celor care au facut imprumutul. Suma care ramane de recuperat nu este credit la banca, cu termen de rambursare, este o suma ce va fi stabilita de executor, cu plata lunara, pana la recuperarea integrala a prejudiciului cauzat bancii.
Va reamintesc urmatorul detaliu: in contractul de creditare pe care l-ati semnat amandoi este stipulat faptul ca la schimbarea oricaror informatii referitoare la dvs., loc de munca, domiciliu, stare civila etc, acestea trebuie aduse la cunostinta bancii in cel mai scurt timp.
Sfatul meu: incercati sa gasiti un prieten cu un salariu suficient de mare ca sa fie acceptat de banca, iar rata sa va straduiti s-o platiti integral dvs. Asta in cazul in care ati investiti in imobil si nu doriti sa renuntati la el.
Final (sper) de situatie:
Executarea silita a fost facuta.
Proprietarul de drept nu s-a prezentat. NU a facut contestare la executarea silita. (Fostul proprietar a formulat o intampinare prin care anunta ca nu mai este proprietar de drept.)
A fost de fata doar fostul proprietar, care actualmente locuieste acolo.
Ingradirea s-a realizat cf. planului de dezmembrare, cu masuratori efectuate la fata locului de expert topograf.
Transferul dreptului de folosinta al unui domeniu .ro se face parcurgand urmatoarele etape:
1. Detinatorul actual confirma transferul dreptului de folosinta al domeniului noului detinator trimitand un document prin posta (originalul) - catre: ICI - Registrul Roman de Domenii .RO (ROTLD), Bd. Averescu 8-10 Sector 1, Bucuresti, 011455 Romania.
Documentul trebuie sa fie semnat de reprezentantul legal al detinatorului, si sa contina toate datele de contact ale acestuia (adresa, telefon, fax, e-mail, fotocopia actului de identitate a reprezentantului legal, fotocopie certificat de inregistrare pentru persoane juridice), vedeti modelul acordului de transfer;
Mentionam ca pentru persoanele fizice acordul de transfer trebuie insotit de fotocopia actului de identitate.
Observatie: va rugam sa tineti cont de faptul ca persoana fizica se identifica neaparat prin CNP (cod numeric personal).
2. Viitorul detinator va face o cerere de transfer online, completand cu noile date formularul de transfer;
3. Va fi trimisa o factura proforma prin e-mail in valoare de 51,26$ + TVA (24%), catre noul detinator;
4. Dupa ce se primeste confirmarea platii acesteia prin fax (+40-21-3161084), transferul se incheie.