avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 549 soluții astăzi
Forum Activitate Mihail Hritcu

Activitate Mihail Hritcu

Parerea mea este ca in speta relatata nu pune problema nulitatii absolute a contractului.
Vezi dispozitiile art. 1246 si urmatoarele, C.civ.
Răspuns la discuția Plata pensie alimentara minor
Transferul se poate face fie intr-un cont deschis la o banca pe numele copilului fie intr-un cont deschis pe numele mamei.
Daca in comunicarea instantei nu este indicat nici un nr. de cont si banca, indicat ar fi sa luati legatura cu parintele in grija caruia a ramas copilul, pentru a clarifica aceasta chestiune.
Răspuns la discuția bilet la ordin
Cererea de investire o veti depune dumneavoastra, instanta competenta fiind cea de la locul platii, adica Judecatoria Vaslui.
Dupa investire, veti solicita executorului judecatoresc, executarea silita atat a societatii emitente cat si a avalistului.
Succes.
Cons.jr. Mihail Hritcu
Ma poate ajuta cineva cu un model de contract de inchiriere/leasing de personal ?

Multumesc.
Conform dispozitiilor legale ( O.U.G 194/2002 coroborate cu cele ale O.U.G. 56/2007 ) un strain care a primit autorizatia de munca emisa de catre autoritatile din Romania, are dreptul de a fi incadrat in munca la un singur angajator si pe o singura functie.
In ceea ce ii priveste pe sportivii profesionisti, autorizatia de munca le da acestora dreptul sa fie angajati in munca la un singur angajator roman ( cel care a solicitat eliberarea autorizatiei de munca ), al carui obiect de activitate il constituie desfasurarea de activitati sportive, pe o perioada de cel mult 12 luni, cu posibilitatea prelungirii pe noi intervale de pana la 12 luni.
Daca raportul de munca al strainului inceteaza inainte de expirarea perioadei pentru care a fost eliberata autorizatia de munca, incadrarea in munca la un alt angajator se poate face numai daca se obtine o noua autorizatie de munca, cererea pentru obtinerea acesteia urmand a se face in termen de 60 de zile de la data inregistrarii incetarii raportului de munca.
Autorizatia de munca este valabila pe toata perioada contractului individual de munca, cu norma intreaga, vizat de inspectoratul teritorial de munca, in situatia continuarii raporturilor de munca in aceeasi functie si la acelasi angajator.
Angajatorul are obligatia sa inregistreze contractul individual de munca incheiat in baza autorizatiei de munca la inspectoratul teritorial de munca, in termenul prevazut de lege.
Ei bine, intrabarea mea este urmatoarea :
Strainul/sportivul in cauza, poate incheia pe langa contractul individual de munca, un contract de reclama si publicitate cu o societate, alta decat societatea angajatoare ?

Cu stima,
Cons.jr.Mihail Hritcu
Răspuns la discuția act donatie
Raspunsul este NU.
Donatia intre soti nu este permisa.
Răspuns la discuția citatie
Trebuie sa mergeti pentru a fi audiat de catre instanta. In cazul in care veti refuza acest lucru, instanta poate dispune aducerea dumneavoastra cu mandat precum si amendarea.
Va prezentati la Primarie de unde veti obtine, in baza unei cereri, adresa corecta urmare a recenzarii.
Cu aceasta adresa va prezentati :
- la evidenta populatiei unde solicitati emiterea unei noi CI cu adresa corecta;
- la CF unde solicitati modificarea adresei conform recenzarii.
Răspuns la discuția neplata abonament
Avand in vedere ca nu a intervenit termenul de prescriptie, raspunsul este DA.
Va pot chema in judecata, actiune in cadrul careia vor cere debitul initial, penalitati de intarziere, cheltuieli de judecata. Daca se ajunge si la executare silita, urmeaza sa achitati si cheltuielile aferente executarii.
Urmare a incasarilor efectuate, nu aveti altceva decat ca la urmatorul termen sa comunicati instantei ca renuntati la actiune/i.