avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Activitate dianab2000

Activitate dianab2000

la Camera Notarilor Publici.
Răspuns la discuția PARTAJ CONCUBINAJ
nu stiu daca nu imi scapa mie ceva...dar, daca cele doua imobile, casa si terenul, sunt luate pe numele lui, de unde si pana unde sa aveti drept asupra lor? de ce nu ati incheiat contractul pe numele amandurora? eu cred ca de fapt el a cumparat casa si terenul si nu mi se pare drept sa trebuiasca sa le imparta. daca ar fi fost vb de o contributie egala, nu cred ca ar fi fost trecut ca prorpietar numai el. a platit cumva pretul cu vreun credit luat pe numele dumneavoastra?
Răspuns la discuția Uzucapiune
uzucapiunea trebuie sa fie constata prin hot judecatoreasca. se poate cere atat pe cale principala cat si pe cale de exceptie, deci nu conteaza.
problema este ca avand in vedere ca terenul face obiectul unei notificari, nu stiu daca se va admite actiunea pana la finalizarea procedurii stabilite de legea 10, respectiv, emiterea dispozitiei.
daca nu a fost infiata de mama vitrega eu zic ca nu are dreptul la mostenirea lasata de ea.
in ce priveste intrarea in posesia mostenirii dupa tatal sau, fiind mostenitor sezinar, este de drept in posesia mostenirii, pt ca este descendenta.
da, ma scuzi, am raspuns aiurea. se plateste pensia de intretinere.:)
Răspuns la discuția Cota de mostenire
da, va lua partea care i se cuvenea tatalui sau.
Răspuns la discuția partaj fara succesiune
nu conteaza ca a decedat acum 22 de ani, se poate face certificatul de calitate de mostenitor.
Răspuns la discuția certificat de mostenitor
hellooooo!!! ccertificatul de mostenitor nu este act de proprietate pt ca partajul are efect DECLARATIV si NU CONSTITUTIV de drepturi
Răspuns la discuția partaj fara succesiune
se va deschide succesiunea dupa B si se va face certificat de mostenitor. nu e imposibil. se trec de regula in masa succesorala bunri casnice daca nu mai au idee ce imobile au ramas de pe urma defunctului. e un certificat de calitate de mostenitor.
Răspuns la discuția Teren si casa - proprietate
unde vreti sa ajungeti cu aceasta situatie? adica ce se va intampla mai tarziu...va plateste ceva pt teren? de ce nu i-l vindeti sau sa construiti casa impreuna. cu terenul pe care il puneti la dispozitie sa se considere ca participati la cheltuieli.
in fine, se poate, el va avea drept de proprietate asupra casei si numai un drept de superficie asupra terenului.