avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 731 soluții astăzi
Forum Activitate colonelu81

Activitate colonelu81

Invinuitul a cerut cheltuielile judiciare , dar i s-a respins cererea . Nici el nu mai poate face recurs cu privire la aceasta problema ?
Plingere penala . Procuror da NUP , procuror ierarhic superior confirma solutia , se face plangere impotriva solutiei la instanta . Instanta respinge plangerea ca nefondata . Se poate face recurs ? Pe cine am intrebat , unii zic ca da , altii ca ar fi inadmisibila datorita modificarilor la CPP facute de legea 202/2010
Buna ziua ,

Situatia mea sta in felul urmator : Eu sunt creditorul , iar debitorul e o autoritate publica care printr-o hotarare a recunoscut ca tb sa-mi dea o anume suma de bani . Normele metodologice de aplicare a legii prevad termenul de plata altul decit data emiterii hotararii . Evident ca autoritatea publica nu a platit la scadenta si am castigat in instanta irevocabil astfel incat debitorul a fost obligat la plata sumei actualizata cu rata inflatiei de la data scadentei pana la cea a platii efective
Am pus in executare . Problema e ca executorul a calculat gresit actualizarea sumei facand-o de la data emiterii hotararii prin care mi se recunoaste de catre autoritatea publica suma si nu de la data scadentei ei , cum ar fi fost normal
Debitorul nu a observat ca suma e gresita , iar temeiul contestatiei la executare e ca nu are bani ( si toata barbologia aferenta ) . Intrebarile mele sunt urmatoare , cu precizarea ca aceasta contestatie a fost introdusa inaintea intrarii in vigoare a noului cod de procedura :
-poate debitorul sa invoce noi temeiuri pt care contesta titlul executoriu sau/si intinderea sa , desi au trecut cele 15 zile de la data la care a luat la cunostinta , conform legii ?
-poate instanta sa analizeze din oficiu intinderea titlului executoriu ( si sa constate ca s-a cerut o suma mai mare de bani decit trebuia ) , chiar daca in cererea sa debitorul nu cere acest lucru pentru ca nu l-a observat ?
-are debitorul un temei legal pentru o actiune separata de contestatia la executare ? Si care ar fi aia ?
-exista vreun temei legal prin care se poate inlocui dosarul de executare cu altul fara a pierde “randul” la popriri . Sau alt dosar de executare inseamna o alta poprire automat . Cred ca stiu raspunsul , dar totusi sa intreb

Multumesc
Pentru decontare e suficient biletul sau e nevoie si de factura ? Biletul pe ruta interna va fi achizitionat de la CFR .
Pe ruta externa (Germania ) am solicitat de la caile ferate germane un raspuns si acesta a fost ca la ei e suficient biletul deoarece contine numele operatorului , suma platita ( defalcat TVA ) si data calatoriei , conform cu legislatia lor , si nu se emite factura . Insa la noi o fi suficient ?
Va salut !
Am o intrebare legata de termenul de recurs . Sentinta prin care se respinge cererea de atragerii a raspunderii pt art 138 a parvenit pe 23.01 prin posta . In BPI apare insa data buletinului din 06.02 ca fiind data comunicarii . De la ce data se calculeaza termenul de recurs ?

Va multumesc
Răspuns la discuția Latura civila prescrisa ?
Da
Buna ziua ,

Am o cunostinta care se confrunta cu urmatoare situatie :
-in august 2008 control fisc . Constata stopaj la sursa
-in octombrie 2011 se face plangere penala pentru respectiva infractiune
-in septembrie 2012 parchetul da Scoaterea de sub urmarire - amenda administrativa
-in octombrie fiscul contesta la instanta solutia parchetului

Intrebare : dincolo de solutionarea pe latura penala - cel mai probabil se va respinge , ce se intimpla cu latura civila ? Nu e prescrisa actiunea - august 2008 pana in octombrie 2011 ? sunt mai mult de 3 ani
Multumesc
Buna ziua ,

Am un proces castigat si urmeaza sa execut debitorul . Plata onorariului pt executor cum se face ? Eu creditor platesc executorul si la sfarsit imi recuperez suma de la debitor tot prin executor ? Sau executorul il executa direct pe debitor pentru suma in cauza ce reprezinta onorariul sau ?

Buna ziua ,

In cat timp se poate depune o contestatie la raportul lichidatorului in care a prezentat cauzele insolventei si persoanele carora le-ar fi imputabila ? Cazul concret pe care il am e ca acest raport a fost depus in iunie anul trecut , iar creditorul doreste sa faca contestatie acum
Multumesc anticipat
Am o firma care este in procedura simplificata de faliment . Situatia sta in felul urmator : Firma functioneaza din 1996 avind pina in 2008 cand a intrat in procedura de insolventa profit aproape an de an cu exceptia a doar 2 ani . In aceasta perioada a acumulat datorii la stat , lipsa lichiditatilor fiind cauzata de plata cu intarziiere a clientilor firmei ( in unele cazuri clientii intrand la rindu-le in faliment si nu s-a putut recupera nimic) . Unul din clientii importanti fiind taman statul care isi platea facturile cu intarziieri variabile de la 1 la 6 luni . In acest timp firma nu a putut plati darile la buget in totalitate , iar cand platea , sumele erau directionate pentru a acoperi majorarile de intarziiere si nu principalul , care , evident , producea in continuare alte majorari ( 0.1% pe zi) . Incepind cu 2005 statul a pus sechestru pe bunurile societatii blocand incetul cu incetul activitatea firmei , care nu putut sa continue productia si nici sa-si valorifice stocurile
Firma a intrat in procedura de faliment in 2008 si s-a numit lichidator judiciar . In raportul sau privitor la cauzele falimentului , lichidatorul precizeaza concret ca nu sunt elemente pentru atragerea raspunderii vechii conduceri
Recent , pentru ca ANAF are peste 50% din creante , s-a numit un nou lichidator la cererea acestora care va continua procedura . Si acuma intrebarile :

1. Noul lichidator va trebui sa faca din nou raportul privind cauzele care au dus la insolventa ?
2. Raportul final al lichidatorului contine date privitoare la modul de valorificare a bunurilor societatii sau se reia tema cauzelor insolventei ?
3. ANAF ( ca si creditor majoritar ) poate cere atragerea raspunderii fostei conducerii in conditiile in care raportul lichidatorului ( primului lichidator) indica explicit ca nu exista elemente pentru atragerea raspunderii fostei conduceri ? Si ma leg aici in special de prevederile art 136 din legea 85/2006 modificata prin OUG 173/2008 care zice "Comitetul creditorilor poate cere judecatorului-sindic sa fie autorizat sa introduca actiunea prevazuta la alin. (1), daca administratorul judiciar sau lichidatorul a omis sa indice, in raportul sau asupra cauzelor insolventei, persoanele culpabile de starea de insolventa a patrimoniului debitorului persoana juridica ori daca acesta a omis sa formuleze actiunea prevazuta la alin. (1) si raspunderea persoanelor la care se refera alin. (1) ameninta sa se prescrie. . O astfel de actiune in mod normal , zic eu , ar trebui respinsa ca inadmisibila atita timp cat lichidatorul in mod explicit , in raport , a precizat ca nu sunt elemente pentru atragerea raspunderii fostei conducerii . Asta lasand la o parte fondul problemei

4. Avind in vedere ca nu am incredere in justitia romana vazand destule decizii aberante , nu ar fi mai bine sa donez apartamentul meu si al sotiei copilului ( care e major) ? Stiu ca teoretic si acest act ar putea fi atacat , dar nu stiu cat se mai preocupa fiscul sa scotoceasca la persoana fizica ajunsa in insolvabilitate de transferurile patrimoniale anterioare deciziilor de executare silita