de executare silita nu poate fi vorba ca nu are nici cont nici proprietate pe numele ei,dar unde sa mai fac plangere ca la politie am fost si nimic,dar va rog sa-mi spuna cineva cum e art 305 se refera si in cazul cand nu are nici un venit declarat
Buna seara am o sentinta in care scrie negru pe alb ca fosta sotie sa plateasca pensie alimentara incepand din momentul introducerii actiune adica spt 2008,sentinta e din luna noiembrie a anului 2009 ,ea locuieste in Italia si nu mi-a platit nici un leu nici in momentul de fata,am facut plangere la politie si nimic,a zis ca nu are venituri si mi-a inchis gura,cred ca nici documentele de identitate nu le-a schimbat cum e obligata prin lege sa revina la numele anterior de fata,inca merge cu numele meu,ce este de facut ,nu stiu la ce autoritati sa mai merg sa-mi puna si mie sentinta in aplicare.Va multumesc!
Buna seara ati facut cea mai mare prostie ca ati acceptat sa va judecati in italia,si eu am avut aceeasi problema dar mi-am luat copilul si am introdus actiune in RO ,dupa un an jumate am castigat tot,si custodie si proprietate.Angajativa un avocat bun nu va uitati la bani e sfatul meu.Noroc.
Buna seara spuneti-mi si mie legea 305 ali 1 lit c din codul penal privind abandonul familiar se aplica si in cazul in care nu realizeaza nici un venit legal(cu acte).Lucreaza la negru in strainatate dar refuza sa plateasca pensie alimentara ,am fost si la Politie am depus plangere si respectivii spun ca legea 305 ali 1 lit c nu se aplica in cazul in care nu realizeaza nici un venit .Va rog sa ma ajutati !Va multumesc!
Dupa divortz fosta sotie care se afla in Italia de 4 ani e obligata la plata pensiei alimentare pt minorul in varsta de 7 ani,decizia este de a plati pensia alimentara din momentul introducerii actiunii adica sept 2008,pana in prezent nu am primit nici un ban,refuza sa vorbeasca cu mine ,am fost la un executor dar mi sa spus ca daca nu are nici un bun pe numele ei in tara nu poate face nimic,ce e de facut intrebarea e daca merg la parchet plangerea mea este luata in consideratie avand in vedere ca ea este in Italia,cum pot sa o fac sa-si indeplineasca obligatiile care ii revin in urma sentintei.Va rog frumos sa ma ajutati?Va multumesc!
Am fost la un asa numit executor dar a zis ca nu poate face nimic ,sa merg la Parchet.Va rog daca e vreun executor sa ma ajute.Va multumesc!
Buna ziua am o sentinta data prin care o obliga pe fosta sotie sa plateasca pensie alimentara in cepand din momentul in care am introdus actiunea adica aug 2008,ea e rezidenta in italia de 3 ani,care e procedura prin care o pot face sa-si respecte obligatiile,mentionez ca am fost la parchet si au dat din umeri,mi-au spus sa merg la un executor,dar nu stiu ce sa zic,va rog sa ma ajutati si pe mine,va multumesc!
Am castigat custodia copilului de 6 ani,am hotarare definitiva si irevocabila din data de 19/02/2010 prin care fosta sotie(mentionez ca e rezidenta in Italia) e obligata la plata pensiei alimentara si din urma din momentul in care am introdus actiunea de divort 22/08/2008,dar nu am primit nici un banut,va rog sa ma sfatuiti ce trebuie sa fac si in ce consta (detalii) daca trebuie sa introduc alta actiune de alt tip.Va multumesc!
Buna ziua ,sunt un parinte care am terminat procesul de divort,am primit hotararea in care se mentioneaza clar ca am castigat custodia copilului in varsta de 7 ani,si cealalta parte e obligata la plata pensiei alimentare (1/6 din salariu minim)dar care salar de aici sau din Italia.Fosta sotie se afla in italia ,hotararea a fost emisa pe 28/oct/2009,in care e obligata sa plateasca din momentul introducerii actiunii,pana acum nu am primit nimik.Cum pot afla daca a primit hotararea,dar mai important care sunt pasii care trebuie sa-i urmez pentru a primi aceasta pensie alimentara(mentionez ca ea se afla de 3 ani in ITALIA),in caz de neplata ce trebuie sa fac.Va multumesc!
Buna seara ,as avea si eu o intrebare,impreuna cu fosta sotie avem un baiat de 7 ani a carui custodie am castigato eu,in timpul divortului fosta sotie a mai nascut o fetita in Italia, dar copilul e facut cu o alta persoana ,chiar ea declara ca nu e al meu,impreuna se afla in Italia,intrebarea mea e urmatoarea "Cum e posibil sa aflu ce nume de familie a tatalui e trecut in certificatul de nastere,daca cumva la trecut pe al meu pentru ca la a cea data eram inca in proces de divort,si ea nu era oficial divortata?"Va rog frumos daca ma puteti ajuta cu ceva informatii.Va multumesc!