avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 419 soluții astăzi
Forum Activitate adela88

Activitate adela88

Ghidul de finantare AFM prevede ca este necesar acordul instalatorului cu care ai obtinut finantarea in cazul in care doresti sa lucrezi cu alt instalator. Intrebarea mea este daca acest lucru este LEGAL. Se da urmatoarea situatie:

Firma V. a depus dosarul de finantare la AFM in 2021 iar pt asta a primit un comision de 'analiza dosar' de 1,000 de lei, platiti la momentul respectiv.

In urma aprobarii dosarului, firma V. cere un pret dublu fata de cel cerut de alti instalatori. Ca beneficiar al finantarii, aduc in discutie aceasta problema, mi se raspunde ca in urma scaderii TVA imi vor face o oferta mai buna. Oferta lor 'mai buna' este tot cu 50% peste pretul concurentei. Cer acordul pt schimbarea instalatorului si mi se raspunde ca atata timp cat ei pot finaliza lucrarea, nu isi vor da acordul pt schimbare.

DECI eu, ca beneficiar de finantare si co-platitor, sunt obligata sa accept pretul arbitrar impus de instalator. Asta nu contravine cumva cu piata libera? Cum poate fi legal sa fiu OBLIGATA sa accept orice pret doreste instalatorul? Serios, chiar este legal???
Buna ziua,

Saptamana viitoare urmeaza sa cumpar o casa langa bucuresti, pe o strada unde sunt case, cateva magazii si un restaurant (curtea de langa mine). Singurul minus este ca destinatia este incadrata ca anexa gospodareasca. Este o casa pe structura metalica, cu fosa septica, gaze trase (centrala termica), tot confortul. Singura intrebare este daca incadrarea ca anexa gospodareasca ma va opri sa fac ceva dpdv legal. De exemplu sa ma conectez la canalizare in viitor sau sa asigur locuinta, etc. Va multumesc.
Masina mea este pe numele tatalui meu in acte. Vreau sa obtin loc de parcare iar unul dintre documentele necesare este contractul de comodat. Intrebarea me este daca acesta trebuie sau nu trebuie legalizat la notar.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Parola contului iCloud poate fi schimbata fara probleme iar un update de soft ar trebui sa piarda orice urma...
drmp a scris:

@attila: daca specialistul provident nu si-a dat seama de starea acelei persoane inseamna ca persoana nu avea cum sa fie schizofrenica si deci nu avea un tutore. Dar tutorele exista, deci presupunerea facuta este falsa.

Raspunsul d-nei avocat e cel corect (si in opinia mea singurul valid).


Nu stiu cum va imaginati dvs o persoana schizofrenica dar va asigur ca 80% din timp poate parea o persoana perfect normala sau, pentru cine vorbeste prima data cu aceasta, eventual putin excentrica. Crizele de paranoia si alte manifestari ale bolii apar doar in anumite momente si, mai ales, fata de anumite persoane (de obicei cunoscute)! Asadar in baza a ce afirmati ca 'daca nu se vede insemna ca nu e bolnava'? Ati vazut niste filme sau ati auzit niste povesti si va credeti expert?
Buna ziua,

Se da urmatoarea situatie: parintii detin 2 apartamente (unul cumparat, altul mostenit). Vor sa vanda minim unul dintre ele pentru a cumpara o casa pe pamant. In celalalt (pe numele parintilor) locuieste singurul lor copil. Copilul nu vrea sa vanda apt in care locuieste asa ca se gandeste sa faca credit prima casa si sa il cumpere de la parinti (astfel incat sa ramana cu apartamentul iar parintii cu bani pt casa). Insa are urmatoarele nelamuriri:

1 - este legal/va aproba banca creditul pentru a cumpara de la parinti?
2 - daca candva in urmatorii 25 de ani (pana sa termine de achitat creditul), copilul va decide sa se mute in casa parintilor, va putea sa inchirieze legal apartamentul atata timp cat nu este inca achitat creditul?
Domnule, se cheama pensie de *INTRETINERE* adica bani cu care copilul sa poata fi intretinut. Nu bani pentru distractie, nu bani pentru facultate, nu bani de masina la 18 ani, nu bani de jucarii. Cum adica "uneori banii nu ajung la copil"? Mama nu cumpara mancare? Nu ii cumpara rechizite? Nu ii cumpara haine? Nu plateste intretinerea, apa, caldura pt el? Sau aveti pretentia sa faca toate astea 100% din banii ei iar voi sa veniti ca niste printi in noapte sa dati copilului direct banii sa-i cheltuie pe ce-are el chef si sa ramana cu imaginea ca sunteti niste eroi?
Ticob a scris:

Deci sa inteleg: un strain poate da in judecata si cere o suma de bani pentru un imobil al carui proprietar nu este, doar pentru ca sustine ca a investit niste bani acolo, bani pe care nu-i poate demonstra in niciun fel? Si doar pentru ca a fost casatorita cu fiul proprietarului cheltuind dintr-un salariu mediu spre minim la acel moment o suma de bani in traiul zilnic? Si ar mai avea si sanse sa obtina acesti bani?


Din moment ce a fost casatorita cu fiul propietarului, nu este un strain. Doamna poate veni cu martori care sa ateste ca a locuit acolo, chiar daca nu a avut forme legale la vremea respectiva.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
anatiti a scris:

Nu rezulta daca ati stat de vorba cu medicul stomatolog care i-a scos dintele. De asemenea, nu rezulta cum a ajuns medicul stomatolog personal la concluzia ca dintele scos a fost sanatos. Cel care a scos dintele a curatat locul inainte ca, copilul sa paraseasca cabinetul Dupa ce va veti edifica puteti aplica ce spun avocatii deoarece medicul care a scos dintele va poate dovedi (daca are probe) ca dintele nu era sanatos sau se misca, deoarece la aceasta varsta se schimba dintii la copii. (Si nu va suparati, dar cred ca stiti ca se spune ,, sa intervii" cu doi ,,i".)


Vreti sa spuneti ca daca dintele chiar era bolnav aveau dreptul sa il scoata fara acordul tutorelui legal, daca nu punea in pericol imediat viata copilului??? Este dreptul parintelui sa hotarasca daca si *unde* va fi scos dintele - bolnav sau sanatos! Si nu are nimeni altcineva dreptul de a lua decizii medicale care nu reprezinta urgente. Deci de unde ideea ca parintele trebuie sa dovedeasca ca dintele era bolnav???
Mai exact si pe romaneste nu are dreptul sa va concedieze fara temei legal. Daca o face, il puteti da in judecata si probabil sa castigati procesul. Daca nu va plateste salariul din nou il puteti da in judecata si va fi obligat sa plateasca. Cu alte cuvinte, daca nu vreti sa plecati nu semnati nimic, lasati-l sa va desfaca cim apoi faceti plangere pt concediere nelegala:

TITLUL II - Contractul individual de muncă
CAPITOLUL 5 - Încetarea contractului individual de muncă
SECTIUNEA 7 - Controlul şi sancţionarea concedierilor nelegale
Art. 80. [efectele anularii concedierii cu privire la salariat]
(1) In cazul in care concedierea a fost efectuata in mod netemeinic sau nelegal, instanta va dispune anularea ei si va obliga angajatorul la plata unei despagubiri egale cu salariile indexate, majorate si reactualizate si cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat salariatul.