avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 934 soluții astăzi
Forum Activitate oanacarlan

Activitate oanacarlan

Buna dimineata!Va rog sa-mi spuneti daca se mai acorda un salariu mediu pe unitate!V-am trimis ce am gasit referitor la acest drept.Va multumesc!
După naştere ai dreptul la un salariu mediu pe unitate, plătit de angajator, pentru naşterea fiecărui copil. Daca nu eşti salariată, de acest drept poate beneficia soţul tău.
În cazul în care există deja un Contract colectiv de muncă la nivel de unitate sau, după caz, acorduri privind relaţiile de serviciu, asigură-te că această prevedere este inclusă în respectivul contract. Daca nu există un Contract Colectiv de muncă la nivel de unitate, fă o cerere scrisă către angajator în baza Contractului Colectiv de Muncă Unic la Nivel Naţional pe anii 2011-2014, art. 51, anexând certificatul de naştere al copilului şi vei beneficia de salariul mediu pe unitate.

Baza legală: Art. 51 Contractul Colectiv de Muncă Unic la Nivel Naţional pe anii 2011-2014

Buna ziua! Va rog sa-mi calculati si mie cuantumul concediului medical si concediului prenatal din salariul minim pe economie. Vechime in munca 1 aprilie 2010-19 aprilie2011.
20 aprilie-31 mai concediu medical
1 iunie-30 iunie concediu prenatal
1-31 iulie concediu prenatal
Mentionez ca salariul minim a fost 600 lei pana in decembrie iar din ianuarie a fost de 670 lei.

In speranta ca ma veti ajuta va multumesc anticipat!
Buna seara! Va rog sa-mi calculati si mie cuantumul concediului medical si concediului prenatal din salariul minim pe economie. Vechime in munca 1 aprilie 2010-19 aprilie2011.
20 aprilie-31 mai concediu medical
1 iunie-30 iunie concediu prenatal
Mentionez ca salariul minim a fost 600 lei pana in decembrie iar din ianuarie a
fost de 670 lei.
In speranta ca ma ve-ti ajuta va multumesc anticipat!

Care este procedura legala de plata a concediului prenatal si postnatal si care este baza legala?Multumesc!
Discuție Acte prenatal
Ce acte imi sunt necesare pentru a solicita concediu prenatal si unde trebuie sa depun dosarul?
Buna dimineata!De la 1 iunie intru in prenatal si as dori sa-mi spuneti cine trebuie sa imi plateasca,concediul (angajatorul vrea sa-mi faca un card si sa imi intre banii in cont).In cazul in care imi face card dupa cat timp ar trebui sa imi intre banii in cont?Multumesc!
Care este suma totala pe care o plateste angajatorul angajatului , la salariul brut de 600 ron pe luna.?
Răspuns la discuția partaj
Imi cer scuze ca nu m-am exprimat corect! Intrebarea era cum impart parintii casa la copii? In mod egal sau dupa preferinte?La unul mai mult, la altul mai putin? Multumesc!
Imi cer scuze ca nu m-am exprimat corect! Intrebarea era cum impart parintii casa la copii? In mod egal sau dupa preferinte?La unul mai mult, la altul mai putin? Multumesc!