avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 937 soluții astăzi
Forum Activitate olghi

Activitate olghi

Răspuns la discuția Procedura de judecare in recurs
Va mulțumesc și va mai pun o întrebare:
in cererea de recurs invoca următoarele: conform dispozițiile art
584 din vechiul Cod Civil și dispozițiile art 560 din Noul Cod Civil in sensul ca toate
cheltuielile ocazionate de operațiunea de granituire trebuiau suportate in mod egal,
jumătate-jumătate și nu sa le suportam noi parații în întregime. Este corect? eu am plătit expertize (doua) plus altele de ce sa se inparta dacă el este de vina ca a făcut gardul greșit.
Va mulțumesc!
Ma numesc Cornes Gheorghe și am avut un proces (granituire proprietăți) în calitate de reclamant la care sa dat hotărâre în favoarea mea obligând pe parați sa desființeze gardu și sal amplaseze pe linia de hotar plus cheltuieli de judecata la care parați au făcut recurs pe motivul ca eu am construit gardul (bine înțeles ca mint, gardul este făcut de ei eu nu am făcut nimic)reîntrebarea este:trebuie sa fac întâmpinare la cererea de recurs pot sa ma reprezint eu sau sa-mi angajez un avocat sau cum sa procedez?. Din ce am înțeles eu se pun mai mult înscrisuri la recurs. Pot sai mai adaug cheltuielile de judecata dacă mai apar? Va mulțumesc
PS. o sa trebuiască si martori?
Discuție plata expertiza
va rog frumos sa-mi raspudetii și mie la o întrebare: ma judec în instanta cu un vecin pentru granituire (stabilire hotar proprietăți) eu fiind reclamant, am făcut o expertiza la fata locului plătita de mine la care apărarea paratului a făcut obiecțiune și sa făcut o alta expertiza surpriza este ca la ultima înfățișare judecătorul a spus sa o plătesc eu, nu este normal sa plătească cine a făcut obiecțiunea.PS. avocatul meu nu-mi răspunde la telefon
Răspuns la discuția cale de sevitute
Va mulțumesc pentru răspuns, sa înțeleg ca pentru servitutea de trecere se face alt act notarial nu se trece în cel de vânzare cumpărare și bănuiesc ca doar fratele meu poate sa treacă nu și alte persoane (dacă este cale de servitute sa treacă cine are chef)?


Buna ziua,am și eu o întrebare: un unchi mi-a vândut un teren cu intrarea la strada principala, acuma mai are un teren în continuare la al meu care vrea sa-l vândă fratelui meu, acesta necesitând cale de trecere (servitute). Eu sunt de acord sa-i dau cale de trecere (suntem frați) întrebarea este trebuie sa fiu si eu la notar când face actul de vânzare fratelui, actul meu bănuiesc ca nu se modifica, cum se procedează?
dacă am un teren cumpărat în suprafața de 400mp și în realitate este 800mp cum procedez sa fac plan cadastral (menționez ca diferența de teren este trecuta în registrul agricol, dar cine mi-a vândut are act de moștenire doar pe 400mp)și a doua întrebare dacă am cadastru pe o suprafața de teren și vând jumate cumpărătorul mai face plan cadastral?
Răspuns la discuția recuperare teren
unchiu are act de proprietate doar pe 400mp (curtea si casa) iar mie mi-a vândut în anul 1998.
Are tot pământul (800mp)declarat în registrul agricol 1991-1994, am copie după fila de registru și declarația unchiului
va rog sa-mi răspundeți la întrebare: am cumpărat un teren de la unchiul meu cu suprafața de 400mp iar în realitate sunt750mp, (stăpânit în întregime de unchi), am vrut sa fac cadastru pe 750mp și nu se poate băiatul de la cadastru ma învățat sa fac acțiune în constatare. Întrebarea mea este pot sa rezolv la primărie? pentru în registrul agricol ani 1992-1996 unchiu figurează cu 800mp(200mp curte și 600mp teren constructiv)
Da ca se poate la primărie cum sa procedez?
Va multumesc!
Discuție cale de acces
va rog sa-mi raspundeti:vecinul meu cu care ma judec in istanta pentru granituire mi-a mai deschis un dosar pe motiv ca el are cale de acces prin curtea care intru eu la casa,pe actul lui de vanzare este intradevar spre partea mea este tercut cale de acces (bineinteles facuta de cineva care nu se pricepesi pe bani)
mentionez ca are deschidere la strada de 15 metri lungime nu inteleg de ce vrea sa treaca pe la mine prin curte,iar pe planul urbanistic de la primarie nu este nici o cale de acces am dus si doi martori in istanta care au declarat ca este curtea mea.Intrebarea este: se poate sa se fac astfel de nedreptati in romania si mai bine zis exista cretini care poate intocmi o astfel de scita la contract? cand se vede clar alea de ciment si intrarte la casa mea.ma intreb daca as face si eu schita cadastrala la vecinul de vizavi cale de acces se ia in consideratie as putea trece pe la el? PS.ternul cumarat de el provine de la un bunic de al meu vadut pe o sita de malai iar in loc de 200mp cat a avut in registru agricol a facut 400mp pe motiv ca asa se treca pe timpul lui ceausescu si a intocmit o schita ireala si total gresita cu vecini
Răspuns la discuția teren registru agricol
va rog sa ma lamuriti si pe mine, daca scot adeverinta din registru agricol pe terenul existent in plus (290 mp)fata de ce am eu pe actul de vanzare cumparare(400mp) pe motiv ca la stapanit tot unchiul care mia vandut pot sa fac cadastru pe tot terenul? sau numai sa merg in istanta sa fac actiune in constatare? cum ma sfatuiti?
mentionez ca este teren constructi mostenit de bunica avandul doar in rol in registru agricol si dupa moarte stapanit de unchiul vanzator.