avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 615 soluții astăzi
Forum Activitate CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA"

Activitate CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA"

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Puteti insera o astfel de clauza, insa mentionati si perioada faptul ca repectivul contract va fi in vigoare dupa plata efectiva, integrala, a serviciilor.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
ÎCCJ a admis recursul în interesul legii și a stabilit că echivalentul normei de hrană acordate în numerar sau în natură nu se include în categoria veniturilor nete lunare în raport de care se stabilește pensia de întreținere datorată de părinte copilului.
ÎCCJ a pronunțat Decizia 21/2015 care a fost publicată în Monitorul Oficial 943 din 21 decembrie 2015.

Este important de reținut că în noțiunea de venituri intră cele cu caracter permanent, nu și cele sporadice ( de exemplu: spor pentru ore suplimentare, indemnizație de deplasare, de transferare, de concediere, salarii compensatorii în cazul disponibilizării, prime).
Pentru hotărârile pronunţate în baza unei acțiuni introduse după 18.06.2011 (data aplicării Regulamentului) procedura de exequatur a fost suprimată.

Dacă cunoașteți adresa[1] debitorului și dacă solicitați obținerea pensiei de întreținere, gratuit, prin intermediul autorităților centrale (ministere de justiție) puteţi să transmiteţi, la Ministerul Justiţiei, Direcţia Drept Internaţional şi Cooperare Judiciară, str. Apolodor, nr. 17, Sector 5, Bucureşti, mai multe documente justificative

- două documente eliberate de instanță . la cererea dvs.

- copia legalizată a hotărârii judecătorești cu mențiunea definitivă.

- Anexa I Extras dintr-o hotărâre în materie de obligaţii de întreţinere care nu este supusă unei proceduri de recunoaştere şi încuviinţare a executării. Anexa I se eliberează numai de către instanță, la cererea dvs. Anexa I se completează numai de instanţă în limba română pe site-ul E – Justice , formulare on-line, [ link extern ] ă

- două documente completate și semnate de către dvs.

- formularul de cerere de executare denumit Anexa VI Partea B Formular de cerere de recunoaştere, de încuviinţare a executării sau executare a unei hotărâri în materie de obligaţii de întreţinere și

-tabelul cu restanțele datorate de debitor, în funcţie de veniturile cunoscute sau salariul minim pe economie. Salariul minim pe economie este publicat pe internet.

Cererea şi tabelul se completează de dvs. în limba română pe site-ul E – Justice , formulare on-line, [ link extern ] ă.

Cu privire la calculul restanțelor și stabilirea pensiei de întreținere în procent, vă facem cunoscut că autoritățile italiene nu execută hotărârile care stabilesc o obligație de întreținere în procent/fracție. Autoritățile italiene solicită creditorilor, în baza art. 474 din Codul civil italian, să clarifice suma certă lunară la care trebuie obligat debitorul, atunci când cuantumul este exprimat în fracție sau procent din venitul lunar net. În astfel de situații, creditorii s-au adresat instanțelor pentru lămurirea dispozitivului.

În situaţia în care cererea de lămurire a fost respinsă de instanţa română, urmează să vă adresaţi cu o cerere de stabilire a pensiei într-o sumă certă, raportat la veniturile debitorului:

1) fie instanței române competente de la domiciliul dvs. Informația privind conținutul efectiv al veniturilor lunare și angajatorul se poate obține de către instanță, pe calea comisiei rogatorii internaţionale în materie civilă în temeiul Regulamentului (CE) nr. 1206/2001 privind cooperarea între instanţele statelor membre în domeniul obţinerii de probe în materie civilă sau comercială.

2) fie autorităților italiene competente de la domiciliul debitorului prin intermediul autorităților centrale română și italiană, în baza Regulamentului nr. (CE) 4/2009. Pentru a solicita autorităților italiene stabilirea creanței într-o sumă certă, este necesar să completați Anexa VII Formular de cerere în vederea obţinerii sau a modificării unei hotărâri judiciare în materie de obligaţii de întreţinere – Partea B, la care ar urma să anexați documente justificative, precum:

- copia legalizată cu mențiunea definitivă a sentinței dvs. prin care creanţa de întreţinere a fost stabilită în procent, și Anexa I – Extras dintr-o hotărâre în materie de obligații de întreținere care nu este supusă unei proceduri de recunoaștere şi încuviințare a executării la sentința dvs., ambele eliberate de instanță, la cererea dvs.

- dovezile veniturilor și cheltuielilor dvs. și debitorului;

- certificat de naștere minor;

- adeverință elev.
Buna ziua,

Puteti depune note de sedinta, iar probele pot fi propuse de dumneavoastra si invocate de catre instanta, din oficiu.

Totodata, puteti atasa inscrisurile doveditoare.
Buna ziua,

Trimiteti o notificare, prin avocat, in sensul de a va plati serviciul prestat.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Contractul de prestari servicii nu este obligatoriu, ci facultativ.

Daca, insa, exista o factura fiscala,iar pretul nu este achitat, prestatorul serviciului se poate adresa instantei de judecata.

Totodata, acesta poate uza de orice mijloc de proba (inscrisuri, martori, interogatoriu ), in cazul actiunii in pretentii.

De asemenea, pot fi administrate conversatiile prin intermediul aplicatiilor cunoscute, ori inregistrarile ambientale, ca mijloace materiale de proba.

Veti fi obligata la plata unor cheltuieli de judecata, in ipoteza castigarii litigiului.
(onorariul de avocat, taxa judiciara de timbru).

Totodata, poate fi solicitata o dobanda legala, calculata pana la data platii efective.

Daca veti plati, poate ajungeti la un acord, cu prestatorul.
Buna ziua,

Bunul este propriu, si, in ipoteza in care veti plati ratele bancare, trebuite sa justificati sumele de bani platite, prin inscrisuri, si sa actionat in instanta, in vederea cuantificarii dreptului de creanta, in termenul de prescriptie extinctiva, cel de 3 ani.

Este de dorit sa nu platiti ratele bancare ale unui bun care nu va apartine.

Puteti suporta anumite cheltuieli legate de intretinere.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Actul de donatie se perfecteaza in forma autentica, la notar.

Respectiva angajata a bancii v-a informat corect, sumele de bani primite in conturi bancare trebuie justificate, trebuie precizata provenienta acestor sume de bani.
Buna ziua,

Nu platiti nimic, sumele solicitate nu se justifica.

Proprietarul sa se indrepte impotriva chiriasului, in ipoteza in care detine un contract de inchiriere.


Nu sunteti obligat sa suportati dumneavoastra chiria solicitata de proprietar.

2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

In cazul in care vecinul nu remedieaza situatia expusa, va veti adresa instantei de judecata, cu o actiune avand ca obiect "obligatia de a face", anume de a indeparta prejudiciul efectiv cauzat, cu daune-interese.

Puteti solicita si cheltuieli de judecata, reprezentate de onorariul de avocat si taxa judiciara de timbru.
Art. 611 Noul cod civil Picătura streşinii Limite legale Limitele juridice ale dreptului de proprietate privată
Noul Cod Civil actualizat 2024 - Legea 287/2009

Limitele juridice ale dreptului de proprietate privată

SECŢIUNEA 1
Limite legale
Art. 611

Picătura streşinii

Proprietarul este obligat să îşi facă streaşină casei sale astfel încât apele provenind de la ploi să nu se scurgă pe fondul proprietarului vecin.