avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Activitate Cristian Bazalau

Activitate Cristian Bazalau

Răspuns la discuția acuzat pe nedrept de vandalism
Pentru ce sunteti chemat, mai precis ce articol este prevazut in acea citatie?.
Cred ca este vorba de distrugere iar in acest caz trebuie sa va aparati in sensul ca trebuie sa existe imagini cu dvs. distrugand acel obiect pentru ca probatoriul sa fie complet.Altfel, cu un martor ce lucreaza acolo, exista o doza mare de subiectivism de care judecatorul trebuie sa tina seama.NU POATE FI MARTOR OCULAR DEOARECE EL NU PUTEA SA VADA CE FACETI ACOLO, FIIND UN LOC INTIM PRIN DEFINITIE CHIAR....Deci aveti cateva indicii de care va puteti folosi in apararea dvs.
Răspuns la discuția vreau sa stiu cum se radiaza auto
Puteti sa-l actionati in judecata pentru ca instanta sa emita o hotarare prin care sa consfinteasca/sa tina loc de act de vanzare cumparare.Actiunea se numeste actiune in constatare si se timbreaza la valoare.Solicitati in actiune cheltuieli de judecata ca sa recuperati suma cheltuita.Cu hotararea pe care o veti primi veti putea sa radiati acel autovehicul.Radierea se poate face oricand .Trebuie insa sa-i trimiteti vanzatorului o notificare in prealabil/inainte de a intenta actiunea.
Răspuns la discuția Casa de marcat
Casele de marcat sunt obligatorii daca cifra de afaceri este mai mare de 5000 lei /lunar.Deci nu conteaza cum va descarcati dvs. Fiti foarte atent insa la controlul fiscal .Puteti sa va modificati insa firma intr-o Inteprindere familiala cca sa numai aveti nevoie de casa de marcat.Oricum tot ce vindeti trebuie sa treceti prin casa!
Răspuns la discuția Dosar penal
Asa cum a spus cineva mai sus, este posibil ca Procurorul sa retrimita dosarul spre Politie si politistul care se ocupa de caz sa trebuiasca sa faca unele completari ale cercetarii penale. Dupa aceste completari, Procurorul va chema invinuitul, daca este cazul , pentru a-i prezenta materialul de cercetare penala(probele), si pentru a-i lua o ultima declaratie inainte de a trimite dosarul la instanta .Cand considera ca nu sunt elemente pentru a trimite dosarul ,nu-l va chema ci se va solutiona cu scoatere de sub urmarirea penala(deci depinde de caz).Nu stiu care este situatia din dosarul ce va priveste pe dvs...
Bataios -sper ca va referiti la armele de aparare din domeniul dreptului muncii...
Cred ca ar trebui sa incepeti cu descrierea problemei pe care o aveti..
Va organizati astfel incat jumatate plus 1 membrii sa numiti/votati prin vot alt administrator.Ulterior intocmiti o lista/tabel cu votantii si semnaturile lor.
Răspuns la discuția despre clientul unei prostituate
Atunci ,citeste art. 321 Cod penal si vezi daca te regasesti in situatiile prevazute acolo..Eu cred ca da -tu?
Răspuns la discuția Se poate divorta?
Se poate.Depinde de interesul dvs. ..Cu avocat -toate grijile procesului cad in sarcina acestuia pt. ca faceti un contract de asistenta .Daca nu ,dvs. trebuie sa va ocupati de toate aspectele legate de un astfel de proces.Depinde deci daca dvs. considerati ca va veti descurca sau nu in astfel de situatie.
Buna seara.Divortul sau desfacerea casatoriei prin acordul ambilor soti ,se poate realiza numai daca nu exista/nu au rezultat copii din convietuire.Deci va trebui sa urmati calea/procedura normala si sa propuneti 1-2 martori.Oricul ,chiar daca va intelegeati (si nu ar fi existat copii) instanta dadea un termen de 2 luni pentru timpul de gandire/renuntare .Asa ca mergeti la instanta ultimului domiciliu unde ati locuit cu sotul dvs. si depuneti cererea impreuna cu certificatul de casatorie in original , copie de pe certificatul de nastere al copilului , taxa de 39 lei pe care o platiti la Primaria de domiciliu (ultimul domiciliu al sotilor) si la registratura o sa va spuna termenul de judecata.Reclamantul(cine introduce actiunea) trebuie neaparat sa se prezinte la termenul de judecata.
Plangere puteti face numai personal sau printrun reprezentant legal.Trimiteti plangerea semnata in Romania la reprezentantul dvs. sau avocatului si acesta o depune la organul de cercetare penala abilitat si va va reprezenta in fata acestor organe.Ori va redacteaza un specialist(avocat) aceasta plangere pe care dvs trebuie sa o semnati personal , va trimite dvs si dvs. sa o retrimiteti in tara .Sunt sanse reale pentru ca acea persoana sa fie condamnata pentru inselaciune cel putin din ce spuneti dvs.