Buna ziua, imi puteti spune, va rog, daca serviciile de masaj, prestate de o unitate protejata autorizata, oferite salariatilor, pot fi considerate beneficii in natura si trebuie impozitate la nivelul fiecarui salariat? Mentionez ca suma platita firmei protejate pentru serviciile oferite se scade din contributia platita de societate pentru fondul de handicapati, multumesc!
imi puteti spune, va rog, care sunt obligatiile fiscale ale unui avocat?
Buna ziua,
Eu am urmatoarea problema la completare, un salariat cu contract vechi de munca, cu 8 ore/zi, preluat din versiunea veche, fara sporuri sau vreo situatie speciala, i-am introdus salariul, iar in momentul verificarii in "Raport per salariat", la capitolul "Contracte Individuale de Munca Salariat" imi trece, la rubrica "Salariu+Sporuri" o valoare (mai mare) care nu are legatura cu salariul lui, in capitolul "Intervale vechime", rubrica "Salariu" este corect, iar la rubrica "Sporuri" este valoarea zero (ceea ce este corect), cu toate asta salariu+sporuri nu are valoarea corecta. Ce as putea face in aceasta situatie? Am tot incercat sa introduc din nou salariul, dar degeaba, eroarea persista, multumesc!
Buna ziua,
Imi puteti spune, va rog, daca exista o lege recenta (care este numarul) a persoanelor de alta nationalitate care vin sa munceasca in Romania? Multumesc!
Buna ziua,
Imi puteti spune, va rog, daca o persoana fizica autorizata poate emite facturi pentru o societate cu sediul social in afara granitelor Romaniei, UE sau NonUE? Multumesc!
buna ziua,
imi puteti spune, va rog, care este in prezent indemnizatia pentru somaj? multumesc!
Va rog sa-mi spuneti care este procedura de chemare in judecata a angajatorului si cum se formuleaza cererea pentru urmatoarele:
-refuzul platii ajutorului de nastere;
-refuzul platii concediului medical de sarcina si lauzie pe motiv ca l-a primit in data de 6 a lunii urmatoare (precizez ca este vorba de un certificat medical duplicat pe care l-am trimis prin curier in data de 5 a lunii urmatoare deoarece primul certificat medical a fost "pierdut"de angajator);
-desfacerea contractului individual de munca in baza art 65 (1) din Codul muncii la data la care eu am cerut suspendare conform art. 51 a).
Multumesc!
puteti preciza unde scrie de acest termen de sase luni? eu sunt de parere ca se prescrie in termenul de 3 ani, conf art. 3 Decret 167/1958, prin urmare angajatorul ar trebui sa-i plateasca ajutorul de nastere.
Buna ziua,
Spuneti-mi, va rog cum sa procedez in cazul in care angajatorul refuza sa-mi plateasca ajutorul de nastere conf. art. 51, lit. c) din Contractul Colectiv de Munca la Nivel National, motivand faptul ca unitate nu are CCM la nivel de unitate deoarece nu are peste 20 de salariati si ca CCM la nivel national nu are aplicabilitate pentru ca "nu a fost semnat de salariat", mai mult, a refuzat sa-mi primeasca cererea prin care solicitam acest drept.
Va multumesc!
Ana
Buna ziua,
As vrea sa stiu care sunt pasii de urmat pentru a deveni persoana fizica autorizata, in cat timp se pot face actele si ce obligatii am catre stat? multumesc!