avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 373 soluții astăzi
Forum Activitate elena_a

Activitate elena_a

Drum de servitute!
Bună ziua! Mă confrunt cu o problemă căreia nu-i găsesc încă soluție. Până acum 2 ani puteam intra la proprietate pe un drum sătesc. Acum 2 ani vecinul care locuiește în capătul acestui drum sătesc a făcut ce a făcut și a devenit proprietar cu acte pe acel drum, construind o poartă și un gard ca să-mi îngrădească calea de acces. Eu acum am rămas cu 2.2mt lățime de intrat în curte ceea ce cu mașina este imposibil. Suntem un judecată pentru drum de servitute însă expertul topo care a venit a specificat în raport că eu am acces la proprietate de 2.20mt. Există riscul că tribunalul sa nu-mi de-a acces la proprietate cu mașina doar pentru că am deja 2.20mt lățime? Precizez că am cerut drum de servitute de 3mt.
Mulțumesc anticipat!
Buna ziua. Se pare ca a fost folosit un act de mostenire si alte acte administrative eliberate de primarie. In actul vecinului de la OCPI sunt specificate foarte multe documente eliberate de primarie si 2 acte de mostenire. Mai multe nu stiu pentru ca nu am acces. Ideea este ca acel drum are apa/canalizare si iluminat public. Este posibil ca acel drum sa fi fost concesionat primariei pentru a beneficia de utilitati, si apoi peste ani sa fi facut acte in baza actului de mostenire? Este ceva ce nu se leaga, si noi ca vecini nu am fost anuntati ca o sa ne blocheze accesul ca sa putem macar sa scoatem masinile din curte...noi nu stam zilnic acolo si nici nu putem discuta cu vecinul pentru ca este un pic recalcitrant si nu vrem scandaluri. Vrem sa gasim o cale legala ca sa putem avea acces in curte asa cum am avut ani de zile.
Buna seara! Timp de peste 15 ani am folosit un drum de acces in curtea proprie, drum care nu aparea la primărie ca avand proprietar, in cadastru si actele imobilului scrie Drum de Acces. Acum, un vecin care si el s-a folosit de acel drum sa ajunga la proprietatea lui a facut acte de proprietare pe acel drum si l-a inchis, nelasandu-ma sa mai ajung acasa. Ca sa pot ajunge acasa trebuie sa intru prin curtea altor vecini, la pas. Ce pot face in acest caz ca sa pot avea din nou acces in curte cu masina? Multumesc!
M-am trezit peste noapte cu un sant in dreptul drumului pe care eu intru pe proprietatea mea, care blocheaza accesul. Un vecin care considera (fara acte doveditoare) ca este drumul lui a facut acest sant in indeea ca isi face poarta. Am facut reclamatie si la primarie si la politie, si nu s-a rezolvat nimic, din cauza faptului ca vecinul meu este nepotul unui sus pus de prin nu stiu ce minister din Bucuresti...Am aproape 1 luna de cand nu pot sa intru in curte cu masina si primarul zice ca "se rezolva"... asteptam sa vina cutarescu din Bucuresti sa astupam santul... Nu stiu mai departe unde sa ma adresez avand in vedere ca pe plan local nu pot face nimic. Mentionez ca santul este foarte periculos, adica oricine trece cu masina poate scapa in el, nefiind nici macar semnalizat... Cui trebuie sa ma adresez mai departe, pot suna la 112 sa semnalez un pericol public, avand in vedere ca daca vii noaptea cu masina si vrei sa intorci, acel nu se vede?
Multumesc anticipat.
Discuție Drum satesc
Buna seara. Am o proprietate care se invecineaza cu un drum de acces, acesta fiind drumul meu de acces la locuinta. Vecinul meu care locuieste in capatul acelui drum de acces, care se infunda, s-a apucat sa faca gard la intrarea pe acesta, sustinand ca acel drum este proprietate mostenita de mult dar pe care nu are momentan acte pe numele lui. Mie mi-a lasat 1.5m cale de acces dar care nu poate fii folosita pentru ca si drumul principal este ingust, si bineinteles ca nu pot nici sa intorc masina. Pe cadastrul meu acest drum este trecut ca si drum de acces din anul 2000 cu care ma invecinez, iar intr-un cadastru al bunicii mele din 2007, care este vecina mea in acte si are acces la drumul comunal, acel drum apare ca si drum satesc, mentionand ca bunica mi-a dat 1.5m {fara acte} cu mult timp in urma ca sa putem largii acest drum de acces. Ce pot face in situatia in care el inchide calea de acces la proprietatea mea, mentionand ca nu exista alta, si daca prin absurd el isi recupereaza acel pamant ce pot face pentru a avea o intrare normala catre locuinta, punand in calcul si ca poate fii nevoie vreodata de pompieri sau vidanja?
E posibil ca ANAF sa faca poprire pe un cont de economisire la BCR Banca pentru locuinte? Are dreptul sa retina banii si prima de la stat si sa-i vireze in contul trezoreriei?
O persoana din familia mea este in judecata cu un debitor pentru o suma pe care o datoreaza. Este posibil ca sentinta sa fie in defavoarea ei, si ii este teama ca va ramane fara casa. Casa nu este subiect de litigiu. Daca va dona casa copilului este posibil ca instanta sa atace actul de donatie chiar daca nu mai apare pe rolul persoanei respective?
Multumesc de raspuns. Problema este ca avocatul nu a dat nici macar un telefon ca sa ne spuna ce este de facut, adica de platit taxa de timbru sau altceva. Cred ca era de datoria dumnealui sa ne anunte de orice schimbare, ca trebuie sa ne prezentam, sau ca trebuie platita taxa de timbru. Pana la urma am apelat la un avocat pentru ca nu stim procedurile...
Am angajat un avocat pentru a solutiona o problema mai veche cu finantele publice, iar acesta nu s-a prezentat la recurs... si nici eu, avand in vedere ca stiam ca am avocat... Din cauza dansului am avut solutia pe scurt - Anuleaza recurs ca netimbrat - irevocabila. Dupa toate acestea a facut apel la Curtea de apel Pitesti pentru contestatie in anulare- recurs si nu sunt sigura ca se va solutiona. In cazul in care nu-mi aproba constestatia in anulare si nu mai pot face recursul pe care o data l-am pierdut, ce e de facut? Avand in vedere ca avocatul era imputernicit de catre mine sa se prezinte la proces, si din cauza dansului nu mai pot face recurs.
Doresc sa stiu daca pentru infiintarea unei afaceri noi, de exemplu o salina artificiala' pot accesa fonduri europene nerambursabile.Daca da unde ma pot interesa?Multumesc