avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Activitate Silvia Renate Mihai

Activitate Silvia Renate Mihai

Răspuns la discuția Furturi din masini
Furtul de autoturisme se pedepseste cu inchisoarea in 70-80% din cazuri.
Solutia poate fi montarea camerelor de supraveghere daca respecta legea 333/2003.
Politia trebuie sa-si faca treaba sa ridice probe, sa audieze martori. Chiar daca in zona nu sunt camere de luat vederi, pot fi zone in proximitatea locuintei dvs. unde sunt monitorizate video( strazi, sosele, sedii de banci, etc.).
Răspuns la discuția SECHESTRU JUDICIAR
Nu stiu care au fost capetele de cerere suspuse judecatii , dar o actiune in evacuare si reziliere contract au si apel, daca s-au judecat pe fond.
Ca o prima aparare, daca s-a inceput procedura executarii silite puteti sa faceti contestatie la executare si atasand/invocand deschiderea procedurii insolventei.
Se poate afla cu ajutorul expertilor IT din DGP. printr-o expertiza informatica dar si dupa alte informatii,fiind o bicicleta se poate vedea pe camerele de la posta si nu numai ,cine a ridicat-o, cine a prezentat CI pentru a o ridica, etc.
Depuneti plangere la Parchetul teritorial cu nr. de inregistrare.
Răspuns la discuția caz penal sau nu?
Sunt infractiuni, nerespectarea hotararilor judecatoresti,inclusiv de furt bunuri proprii si comune din apartament., amenintare .Daca i s-a permis prin sentinta din fond sa locuiasca in apartament, pana nu este definitiva nu o poate pune in aplicare( daca nu cumva e ordonanta presedintiala).
Aveti calea de atac , va puteti consulta cu un avocat si puteti pune in executare hotararea definitiva prin executorul judecatoresc.
Mai puteti inscrie dreptul dvs." locuinta de familie" conform noului cod civil in cartea funciara.
Răspuns la discuția accident !
Daca biciclistul avea amenajat pista pentru biciclete. sunt sanse.
Răspuns la discuția Am consumat alcool la volan
Daca la aparatul etilotest ati avut 1,00 la mie, sigur vi se va intocmi dosar penal si sunteti pasibil de inchisoare pana la cinci ani. La acest moment nu este important permisul ci viitorul cazier judiciar al dvs.
E necesar sa va interesati de dosar, sa nu dati nicio declaratie decat in prezenta unui avocat.
Răspuns la discuția obiectiuni la expertiza
daca vi s-a acordat termen pentru" luarea la cunostinta a continutului expertizei', trebuie sa formulati obiectiuni si trebuie sa le depuneti pana la urmatorul termen.
Obiectiunile trebuie formulate concis, legate de nelamuririle ,neconcordantele sau de explicatii suplimentare ce ar rezulta din expertiza efectuata.
Depinde de plangerea penala. Cine e prejudiciatul, dovezi cu inscrisuri ca exista prejudiciul, cat e prejudiciul, daca exista si un potential prejudiciu privind sanatatea publica,etc.
Cu ajutorul unui avocat UNBR, aveti sanse.
Daca nu ati semnat un contract cu anumite clauze contractuale si ati platit toti banii ,aveti un drept de proprietate asupra apartamentului, pentru ca v-ati indeplinit obligatiile contractuale desi nu ati incheiat un contract de vanzare cumparare, mai ales ca el a fost achitat in 2009. Este adevarat ca trebuie sa aveti si posesia dar avand in vedere ca valoarea nu are o importanta determinata pentru o eventuala reorganizare, puteti ajunge la o intelegere.Daca v-ati inscris in tabelul de creante, trebuie sa luati legatura cu lichidatorul ,sa urmariti dosarul de insolventa pentru ca aveti calitate procesuala.
Răspuns la discuția Amenintare cu moartea
Dar aveti 19 ani, sunteti o persoana responsabila si orice amenintare la adresa dvs. si a parintilor dvs., fara un motiv real ,este de natura sa va puna pe ganduri.Nu este o reactie normala, aveti grjia pe viitor.