avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Activitate Dumitru Mandoc

Activitate Dumitru Mandoc

potrivit art. Art. 31. alin. (4) indice 1 Codul muncii "Pe durata sau la sfârşitul perioadei de probă, contractul individual de muncă poate înceta numai printr-o notificare scrisă, la iniţiativa oricăreia dintre părţi." ceea ce inseamna ca, daca incetarea contractului intervine in interiorul sau in ultima zi a perioadei de proba, nu mai este necesara acordarea preavizului.
Trebuie avut insa in vedere ca la CIM pe perioada determinata de 6 luni, potrivit art. 83 Codul muncii, durata perioadei de proba nu poate depasi 15 zile (indiferent ce este scris in CIM), ca urmare daca au trecut mai mult de 15 zile de la angajare nu se mai poate face aplicarea art. 31. alin. (4) indice 1 si astfel este necesar acordarea preavizului de 20 de zile lucratoare la concediere
dupa obtinerea unui titlu executoriu, in cadrul procedurii de executare silita, executorul judecatoresc are posibilitatea sa introduca o actiune in efectuarea partajului asupa mostenirii din partea tatalui, urmand ca dupa partaj sa execute silit partea din mostenire ce va revine.
ca urmare este indicat sa mergeti la proces si sa va aparati fie personal fie printr-un avocat
Răspuns la discuția studii superioare
daca functia pentru care ati fost la interviu necesita superioare atunci salariul minim este de 1200 lei, in schimb daca pt exercitarea aceastei functii nu sunt necesare studii superioare atunci salariul este minimum pe economie - 600 lei chiar daca persoana care ocupa functia respectiv are studii suuperioare.
avand in vedere durata foarte scurta de timp daca este primul termen de judecata faceti cerere de amanare pentru angajare aparator, urmand ca intampinarea (facuta de un avocat in conditii normale dupa studierea dosarului) sa fie depusa la termenul urmator.
conform dispozitiilor art. 118 legea 31/1990 in convocatorul pentru prima AGA se poate fixa si ora si ziua pentru cea de-a doua AGA - cand cea dintai nu s-ar putea tine(in aceasta situatie poate fi in ziua urmatoare celei stabilite pt prima AGA).
Daca in convocator nu s-a prevazut si data de celei de-a doua AGA, atunci se va face o noua convocare in conditiile art. 195 alin. (3) legea 31/1990 (convocarea cu cel putin 10 zile anterior datei AGA daca actul constitutiv nu prevede altfel)
Răspuns la discuția decizie tribunal
hotararea data in fond in materie comerciala este executorie din momentul pronuntarii acesteia, ca urmare creditorul o poate pune in executare pana sa se implineasca termenul de apel, insa pentru a terece la executarea silita este necesar sa solicite investirea cu formula executorie.
apelul nu suspenda executarea silita
Răspuns la discuția cesiune aport social
1. nu este posibila cesiunea de aport pe care un asociat il aduce la capitalul social al societatii intrucat de la data aducerii inj capitalul social al societatii aportul este proprietatea societatii iar asociatul nu mai are niciun drept asupra acestui aport. Eventual asociatul poate cesiona partile sociale pe care le detine la societatea ca urmare a aportului respectiv.
2. asociatul nu are niciun drept de creanta asupra societatii ca urmare a aportului la capitalul social al acesteia.
pentru a putea obtine in instanta obligarea societatii respective la plata penalitatilor pe care le-ati specificat in contract este necesar ca aceasta societate sa fie pusa in intarziere cu privire la curgerea acestor penalitati (cu exceptia situatiei in care exista in cuprinsul contractului clauza ca societatea debitoare este de drept pusa in intarziere la data scadentei facturilor).
Astfel daca nu exista in contract aceasta clauza, penalitatile din contract incep sa curga de la data punerii in intarziere, respectiv de la data transmiterii unei notificari prin executorul judecatoresc sau de la data introducerii actiunii in instanta.
Pentru perioada scursa intre momentul scadentei facturilor si momentul punerii in intarziere cu privire la plata penalitatilor, in instanta veti putea obtine obligarea societatii parate la plata de penalitatii doar in limita dobanzii legale (in conditiile art 43 Cod comercial) si nu a cuantumului penaliatatilor trecut in contract
executarea silita a unui bun imobil aflat in coproprietate sotilor pentru obligatiile unuia dintre soti se poate face doar daca in prealabil executorul bancar va proceda la partajul (iesirea din indiviziune) imobilului respectiv - procedura ce reprezinta o actiune pe care o poate introduce executorul bancar iar instanta decide dacca bunul revine sotului debitor. Asfel nu se va putea executa partea ce va revine dvs in urma partajului indiferent ca e vorba de imobilul in sine sau o suma de bani
daca totusi se procedeaza la executarea silita a imobilului fara a se fi obtinut in prealabil partajul, dvs. puteti bloca executarea prin intermediul unei contestatii la executare
Răspuns la discuția firma dizolvata
depinde,
daca dizolvare s-a dispus ca urmare a intrarii in faliment in cadrul procedurii insolventei, nu mai puteti continua executarea si va trebui sa depuneti cerere de inscriere la masa credala;
daca dizolvare a fost dispusa la cererea registrului comertului sau a finantelor ca urmare a faptului ca societatea nu si-a preschimbat certificatul de inmatriculare ori bu a depus situatiile financiare, puteti continua executarea sau pueti deschide procedura insolventei daca aveti cel putin 30.000 de lei de recuperat de la societatea dizolvata.