avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Activitate corina_serbanescu61

Activitate corina_serbanescu61

Răspuns la discuția forfetar
Ce s-a intamplat cu societetea? Ati suspendat activitatea?
Daca nu, trebuie sa achitati impozitul forfetar, altfel va poate urmari bunurile firmei sau conturile in momentul in care veti avea activitate.Pana atunci vor curge penalitati .
Răspuns la discuția dreptul familiei
Din pacate legea fundamentala reglementeaza accesul liber la justitie a oricarei persoane.
Si asa s-au nascut procesomanii.
Daca va simtiti agresati, discutati cu un avocat!Noul cod civil reglementeaza abuzul de drept.

Răspuns la discuția divort mai vechi
Conform legilatiei in vigoare , daca minorul i-a fost incredintat spre crestere si educare mamei prin hotariere judecatoreasca, aceasta poate lua copilul in strainatate, fara acordul tatalui.Trebuie sa aprezinte la politia de frontiera sentinta definitiva prin care i s-a incredintat minorul.
Răspuns la discuția Imobil nationalizat
Mostenitorii defunctului au solicitat in instanta revendicarea imobilului ce a apartinut autorului lor, in temeiul legislatiei romane (Legea nr.10/2001), deci au temei legal si instanta le poate admite actiunea, in functie de probele administrate de ei in dosar.Nu are nicio relevanta faptul ca defunctul a primit oarece despagubiri de la statul german.
Răspuns la discuția preferinta la cumparare
conform noului cod civil , dreptul de preemtiune este reglementat in doua situatii:arendasul, in cayul terenurilor agricole si coproprietarii si vecinii in cazul terenurilor forestiere.
Acesta este dreptul legal de preemtiune, dar poate fi si conventional, atunci cand se stipuleaza de parti in contracte.
Răspuns la discuția BUNA
daca ati achitat contributia de asigurari sociale la nivelul salariului minim pe ecdonomie puteti beneficia de CCC chiar daca lucrati numai 2 ore/zi.
Conform art.36, alin.2 din Legea 18/1991 - legea fondului funciar , se reconstituie, la cerere dreptul de proprietate asup[ra terenurilor aferente constructiilor.
Trebuie sa va adresati Primariei pentru a face demersurile necesare, in vederea eliberarii Ordinului Prefctului.
Asta in cazul in care, nu s-a eliberat titlul de proprietate pe numele fostilor proprietari.In acest caz trebuie sa cumparati terenul de la ei si vi se va intabla dreptul de proprietate.
Răspuns la discuția intrare in posesie
Va sfatuiesc sa va perfectati contractul de vanzare cumparare - act autentic.In cazul in care nu mai traieste vanzatorul faceti o aciune in constatarea vanzarii la Judecatoria din raza teritoriala in care se afla imobilul.
Răspuns la discuția Sinceritatea este obligatorie?
Depinde in favoarea cui era ipotecat imobilul si daca creanta a fost recuperata, prin alta garantie ulterioara.
Dar ati avut posibilitatea sa va revendicati imobilul in baza unor legi speciale.de ce nu ati actionat pana acum pe cale administrativa, daca aveti actul de proprietate al parintilor si decizia de nationalizare?
Răspuns la discuția probleme concediu medical
concediul medical si indemnizatia aferenta concediului medical se poate acorda persoanei care are un contract de munca sau care are calitatea de PFA, cu conditia sa aiba platite la zi contrbutiile de asiogurari sociale si de sanatate.Deci, concediul medical nu se poate acorda unui somer.