avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Activitate colceriumari-bv

Activitate colceriumari-bv

Bună ziua! Dețin o cladire în proprietate , iar aceasta este folosită atât în scop rezidențial cât și nerezidențial - destinație mixtă. Menționez că spațiul închiriat este folosit ca birou iar anexa ca garaj, Toate cheltuielile cu utilitățile sunt suportate de proprietar. Intrebare; dacă cheltuielile cu utilitățile nu sunt suportate de chiriaș, mai este necesară efectuarea reevaluării imobilului la 5 ani. De la ultima evaluare, în 2016, nu s-a schimbat nimic la spațiu. Mulțumesc!
Bună ziua!In 1993 bunicul meu a solicitat întabularea terenurilor care le deținea, prin hotarâre judecătoreasca. Eu, cu sora mea am devenit proprietari prin succesiune în 2012. In 2019 vecinul decedează, moștenitorii doresc să facă succesiunea și constată că terenul de 2200 m pe care se află și casa, este în proprietatea mea și a surorii mele. După discuțiile care le am avut cu cei de la primărie, cadastru, notar, s-a ajuns la concluzia ca a fost o greșeală a topografului, care a indicat un alt nr.topo. Eu mai detin un teren în continuarea parcelei vecinilor dar care nu apare întabulat, bănuiesc că aici s-a făcut greșeala. Vă rog să îmi spuneți ce pot face în cazul menționat, moștenitorii vecini doresc să vândă terenul și casa moștenite dar nu o pot face deoarece întabularea s-a făcut greșit. Eu cu sora suntem de acord sa i ajutăm, dar cum? Pot eu cu sora să i vând cumparatorului? Poate ne trezim peste câțiva ani că vin să și revendice moștenirea.
Bună seara! Am accidentat mortal o persoană anagajată în traversare prin loc nepermis, în localitate, la aprox.200 m se afla trecerea de pietoni. Aveam 72 km/h, viteza permisă 50 km/h, alcool 0,00, distanță frănare constatată de poliție 20 m. Era seară, ceață, victima de 82 ani, îmbrăcată în negru, iluminatul public nu mai funcționa de aprox 5 min. Deși eram atent nu am văzut-o, nici pasagerul din mașină nu a observat-o, mi-a apărut ca o nălucă, zgomotul puternic al impactului, parbrizul și luneta sparte m-au făcut să cred că am lovit altceva... dar nu un om. Vă rog sa-mi spuneți la ce să mă aștept, e caz penal, voi fi citat..cănd trebuie să apelez la un avocat?Mulțumesc.
Buna ziua! Pentru actualizarea adresei stradale, mai exact a numarului de imobil, care a fost modificat de Primarie cu zeci de ani în urmă, și a rămas același in CF, în schimb în contractul de vânzare cumpărare cu clauză de întreținere prin care am dobândit imobilul, în actele de identitate, contracte furnizori este înscris numărul real, actual,în acest sens am solicitate Primăriei o adeverință pentru a o depune la OCPI pentru modificarea în CF a numarului de imobil, la care a trebuit să depun; CF , contractul de vanzare-cumpărare, plan de situație, am achitat taxa. După 30 de zile de la depunere mi s-a solicitat sa depun un Plan de situație cu inventarul de coordonate/Schița de CF cu vecinătațile imobilului înscris în CF. Va rog să-mi explicați ce reprezintă aceste documente și cine o să mi le elibereze? Nu știu dacă am fost suficient de explicită! Vă mulțumesc!
Multumesc pentru raspuns. Ma gandeam la partaj voluntar, nu stiu daca este o modalitate legala, tocmai de aceea am intrebat, probabil este nevoie de o documentatie cadastrala... terenul in cauza este in copropietate cu sora, ea are 19/32 iar eu 13/32, cota in cauza este 3/32.
Dupa decesul tatalui, am dezbatut masa succesorala intre mama sora si frate, desi exista o "intelegere verbala stramoseasca" ca sora sa renunte la cota ei deoarece a primit in dar cele cuvenite, nu a renuntat s-a dezbatut masa succesorala, s-au facut intabularile, acum dupa cativa ani a revenit la sentimente mai bune si vrea sa imi restituie cota care a obtinut-o dupa succesiune. Va rog sa-mi spuneti care este modalitatea mai ieftina si mai sigura de a intra in posesia acelei cote, contract de vanzare cumparare, donatie (ea are un copil si este casatorita), partaj (ce presupune partajul, adica ce documente).
Va multumesc!
Sunt persoana fizica si am inchiriat unui SRL, un spatiu, ca punct de lucru (birou) la demisolul unei cladiri rezidentiale, spatiu care in anul 2015, in urma unui partaj voluntar intre coproprietari a fost inscris in CF ca unitate individuala, in vederea stabilirii tarifului CF pentru intabulare, a fost evaluata valoarea acestui demisol in actul intocmit de Notarul public. Va rog sa-mi spuneti daca: 1. -aceasta evaluare este valabila la calcularea impozitului pe spatiile inchiriate;
2.-chiriasul nu suporta cheltuielile cu utilitatie, acestea sunt achitate de proprietar;
3.-daca Actul de partaj voluntar/apartamentare intocmit de Notar si intabulat ca unitate individuala in 2015 poate sa confirme faptul ca am dobandit imobilul in utimii 5 ani, mentionez ca imobilul a fost in coproprietate, aveam cote parti din cladire.
Totodata am dat in chirie la acelasi SRL si un teren de 100 mp si un garaj care nu este intabulat, va rog sa imi spuneti; cum trebuie sa procedez cu garajul, acesta figureaza in contractul de inchiriere, si care este regimul de impozitare al terenului dupa ultimele modificari.
Va multumesc!
2.
In 2003 am dobandit prin cumparare o casa intabulata si o anexa din lemn (garaj/magazie), neintabulata, construita in 1990,fara autorizatie de constructie. Va rog sa imi spuneti cum pot intra in legalitate pentru a o intabula.
Va multumesc!
In 2010 o "institutie" a afisat la sediu o lista, reprezentand un anunt colectiv de instiintare in care m-am regasit si eu cu un debit de 2.160 lei (906 lei contributie, 1.254 lei penalitati si dobanzi) provenit din venituri obtinute din chirii in perioada 2005-2006. Am achitat baza si o parte din penalitati, am ramas cu o restanta la penalitati de 601 lei, in 2012 am primit un titlu executoriu de aceasta data de la "institutia care a preluat" pentru suma de 19 lei, mentionez ca eu nu am mai obtinut venituri din cedarea folosintei bunurilor din 2006,si nici alte venituri, doar salariale . M-am prezentat la "ultima institutie mentionata", mi-au explicat ca ei au preluat de la CNSAS, in evidenta figuram si cu debitul din penalitati mentionat mai sus de 601 lei. Intrebarea mea este; care este termenul de prescriere?
Multumesc!