avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 841 soluții astăzi
Forum Activitate danieal

Activitate danieal

danieal a scris:

sunt mostenitor al tatalui meu certificat emis de notar la data de 27 mai 1997si am platit taxa pentru masa succesorala fapt inscris pe certificat acum dupa iesire din indiviziune trebuie sa platesc taxa de timbru juduciar pentru aceiasi mostenire, 3% conf legii146/97. e corect?
iesirea din indiviziune poate fi asimilata cu stabilrea calitatii de mostenitor nu era de ajuns certificatul de mostenitor? stabilirea masei succesorale a fost inscrisa in certificatul de mostenitor si de asemeni taxata. se poate percepe taxa pe masa succesorala printr-o lege care nu era in vigoare la data emiterii certificatului?

sunt mostenitor al tatalui meu certificat emis de notar la data de 27 mai 1997si am platit taxa pentru masa succesorala fapt inscris pe certificat acum dupa iesire din indiviziune trubuie sa platesc taxa de timbru juduciar pentru aceiasi mostenire, 3% conf legii146/97. e corect?
in urma succesiunii dupa tatal defunct efectuata la notar in anul 1997 eu si sora mea in calitate de copii am obtinut cate 3/8 iar mama 2/8 din mostenirea tatalui .In 1999 mama mi-a vindut partea ei de 8/16 si 2/8 astfel eu detin din 1999 13/16 iar sora 3/8. In 2009 sora cere iesirea din indiviziune in instanta iar in urma procesului cand am solicitat autentificarea hotararii s-a stabilit taxa de timbru o suma ce reprezinta ,, 3%din valoarea imobilului ce reprezintacota de 5/8 din masa succesorala,,(asa scrie pe notificare)va rog e corect ? ce e de facut ?

Răspuns la discuția se poate admite apel ?
nu sunt parte care sa ceara schimbarea hotararii dar inrtrebarea pusa ma priveste pentru ca daca se admite voi fi obligat sa platesc sulta. Ideea e ca, sa imi spune-ti daca in practica se poate schimba.

in urma unui proces de iesire din indiviziune s-a dat ca solutie acceptata initial despagubire in natura( o suprafata de teren). La apel se poate cere si implicit accepta de catre instanta plata unei sulte?
Răspuns la discuția legalizare sentinta
multumesc pentru raspuns.Pe comunicare scrie ,, cu apel in 15 zilede la comunicare,, asta inseamna ca astept 15 zile sau 30?

in urma unui proces in pretentii am primit sentinta cu posta in 05 07 2019 . Pentru a o legaliza cat timp trebuie sa treaca(zile. e o problema ca e vacanta?)Ce documente imi trebuie cand merg la judecatorul de servici?copii,acte , chitante , timbre).
Sunt somera din 23 martie 2010 si totodata beneficiez de venit de completare in conditiile Ordonantei 9/2010 iar de curand am gasit un loc de munca unde daca accept voi fi angajata pe perioada determinata.la expirarea perioadei pot reintra in somaj?
Pot beneficia de 30% din somaj pentru cazul ca sunt angajata cu contr. de munca pe perioada determinata ?
Discuție imprejmuire
De curand am terminat un proces pentru iesire din indiviziune pentru o suprafata de teren in intravilan,si sa dispusca in urma schitei intocmite de expert sa se formeze doua loturi de teren pentru care sunt mentionate suprafetele si dimensiunile unuia din loturi .Pot proceda la imprejmuirea suprafetei care mi se cuvine conform schitei pastrand dimensiunile celeilalte suprafete?
Discuție uzucapiune?
va supun atentiei urmatoarea situatie in care se afla mama mea:tatal decedat 1987, se emite titul proprietate pentru teren extravilan legea 18 ,avand inscrisi ca mostenitori pe mama si sora,si un alt titlu pe teren intravilan si casa, in 1997 se face succesiunea dupa tata decedat,pentru casa si teren intravilan iar eu ,sora si mama primim cotele prevazute de lege.Acum in martie 2010 sora deschide proces de iesire din indiviziune pentru terenul extravilan in cota de 13/16 apoi face intampinare si cere tot terenul motivand ca ea a platit si lucrat suprafata de teren .Mentionez ca mama are platit impozitul la zi,pentru 1/2 din suprafata
si contracte de arenda pentru teren. Credeti ca sora mea poate sa obtina partea mamei ?Cum sa se apere?Invocarea uzucapiunii de 20 ani de catre sora mea este corecta?
Eu daca nu am fost inscris ca mostenitor pentru terenul extravilan dar nu am renuntat la mostenire pot sa intervin in calitate de mostenitor? (am primit mostenire de la tata 3/8 din casa si terenul intravilan).
Va multumesc.