avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Activitate mocike

Activitate mocike

Buna ziua!

Va rog sa-mi dati niste exemple privind infractiunea de amenintare, violare de domiciliu, lipsirea de libertate in mod ilegal, savarsite cu intentie indirecta.

Va multumesc anticipat!
Buna ziua!

As avea o nelamurire in privinta infractiunii de lipsire de libertate in mod ilegal. Ma gandeam la o situatie in care actiunea sau inactiunea este indreptata impotriva unei persoane fara capacitate de a lua o hotarare, de a avea vointa ca de exemplu in cazul unui bebelus sau in cazul unei persoane aflate in coma. Poate fi admisa solutia ca in cazul acesta exista infractune de lipsire de libertate fata de aceste persoane, bazandu-se pe argumentul ca vionta acestor persoane este reprezentat
de persoana in a carei ocrotire se afla aceste persoane?
Bună ziua!

Am și eu o nelămurire în privința garanției contra evicțiunii. Nu am înțeles exact la ce se referă buna-credință a cumpărătorului, adică condiția ca să nu cunoască cauza evicțiunii în momentul încheierii contractului. Ca de exemplu în cazul unui drept înscris în cartea funciară înainte de încheierea contractului de vânzare cumpărare, cumpărătorul de bună-credință mai poate invoca necunoașterea dreptului terței persone, chiar dacă vânzătorul nu l-a informat?

Sau în cazul dreptului de preempțiune convențională neînscrisă în cartea funciară, când e vorba de un bun imobil, dacă contractul cu un terț de bună-credință a fost înheiat cu nerespectare dreptului de preempțiune convențională, preemptorul mai poate exercita dreptul său de preempțiune sau acest drept nu va mai fi opozabil terțului de bună-credință?

Vă mulțumesc anticipat!
Buna ziua ! Va rog sa ma ajutati cu rezolvarea urmatoarei situatii de fapt:

Prin cererea de chemare in judecata, M.L a solicitat instantei in contradictoriu cu B. V sa declare nulitatea contractului de vanzare cumparare intrevenit intre B. V si B.H. in luna aprilie 2004.Din probele administrate in speta rezulta obiectul contgractului era un autovehicul la un pret de 2000 de euro, pret care conform datelor era inferioi celui care se practica in momentul vanzarii. In luna mai a aceluiasi an B.H a decedat, M.L ramanand singurul mostenitor, care a observat ca actul incheiat intre defunct si parat este nul , pretul fiind unul derizoriu.

In intampinare B.V aratat, ca desi pretul este inferior celui practicat in mod normal, el nu poate fi calificat drept derizoriu intrucat paratul era fratele defunctului ocupandu-se in acleasi timp si de ingrijirea acestuia care era grav bolnav.

Ce va decide instanta?
Buna ziua!Am o mare problema cu care ma confrunt de vreo 7 luni.In spatele casei noastre exista un atelier de tamplarie autorizat,care produce un zgomot infernal cu utilajele pe care le foloseste in curte.Lucrarile incep dimineata la ora 7 pana la ora 18,inclusiv si sambata.Am fost si la Garde de Mediu si am pus reclamatie,dupa care ei au masurat zgomotul produs de aceasta firma.(acum astept rezulatatul masurarii).Dupa parerea mea masurarile efectuate de Garda de Mediu nu au fost facute intr-un mod corespunzator,deoarece nu au fost pornite toate utiliajele existente care produc zgomotul.Oare suntem nevoit sa suportam zgomotul?Ce alte masuri pot fi luate?E normal ca un astfel de firma sa primeasca autorizatie langa case particulare construite de 45 de ani?
Buna seara!Exista vreo diferenta intre denumirile licentiat in drept si licentiat in stinte juridice?
Din pacate nu am gasit nimic pe aceasta pagina.Nu stiu daca chiar este postat pe undeva o astfel de lista.Dar totusi va multumesc pentru raspunsuri!O zi buna tuturor!
Buna ziua!Care sunt bolile incompatibile cu profesia de magistrat?Exista undeva vreo lista in care sunt enumerate astfel de boli?
Discuție Admitere INM
Buna ziua!As dori ca sa ma inscriu la facuiltatea de drept.dupa terminarea facultatii vreau sa ma optez la un loc in cadrul INM,deoarece vreau sa devin judecator.Intrebarea mea ar fi,care sunt bolile in cazul carora un candidat este respins la concusrul de admitere la INM?
Răspuns la discuția E o alegere buna?
Buna!cred ca a meritat sa postez aceasta intrebara deoarece am primit raspunsurile cele mai asteptate.acum chiar o sa ma ocup de pregatirea pentru bacalaureat si dupa acea ma voi inscrie la facultatea de drept.cu gramatica am putine probleme dar cred ca asta e normal din partea unui elev maghiar care este in clasa a XII.cu invatatul nu cred ca o sa am probleme pentru ca chiar imi place sa invat.totusi va multumesc pentru raspunsuri si pentru ajutor.si inca o data scuze pentru expresiile "ma dau"niciodata nu le voi folosi.O zi buna tuturor!