avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Activitate PAULA STOICA

Activitate PAULA STOICA

Răspuns la discuția I-au pus droguri în pahar
si totusi cred ca va faceti griji mai mult de partea penala a situatiei. cred ca daca este vinovat , ar trebui sa-l lasati sa raspunda penal, ca altadata sa se gandeasca inainte de a consuma subst. interzise. aparandu-l nu faceti decat sa-i incurajati comportamentul autodistructiv. eu nu a doresc decat fiul dv, sa fie sincer cu dv. si cu el insusi .
am o firma in cadrul careia detin func. de adm.+as. unic. lucrez la dgaspc. inrebarea ete daca trebuie sa mai platesc si la casa de asig. de sanatate tinand cont ca sunt deja asigurata. va multumesc pt. raspuns
puteti sa-mi spuneti, conform HG44/2004, o autoutilitara n3 +semi-remorca, poate fi incadrata de cei de la taxe si impozite locale, la categ. ansamblu ?
" În cazul unei combinaţii de autovehicule (un autovehicul articulat sau tren rutier) ".....
definitii:
„vehicul articulat” înseamnă tractor rutier cuplat la o semi-remorcă;
"autotren” înseamnă vehicul de transport rutier de marfă cuplat la o remorcă.
................
eu nu ma regasesc in niciuna din aceste definitii. prin urmare au facut incadrarea gresita?
Răspuns la discuția Reesalonare datorii
nu se percep garantii materiale, scrisoare de garantie bancara da firma are datorii sub 20000 ron.

"Conform legii 319/2006 orice firma care are angajati este obligata prin lege sa aibe contract cu un serviciu extern de prevenire si protectie pentru a intocmi documentatia specifica pe linie de SSM si PSI (evaluari de risc , planul de prevenire si protectie pentru fiecare meserie in parte, etc.) si pentru a efectua de asemenea instruirea periodica a salariatilor, elaborarea tematicilor de instruire si completarea in fise."
eu am o firma de transp. cu un singtur angajat-sofer, acela fiind sotul meu. trebuie sa inchei un contract cu o firma specializata in acest domeniu????????????
nu inteleg de ce sa inchei un contracct cu un medic de medicina a muncii, daca in transporturi fisa medicala se elibereaza de policlinici autorizate de ministerul transp.

am o datorie de 2300 ron ecoaqa. deoarece in orasul meu nu mai exista asociatii de proprietari, se pot aplica prevederile legii 175/2010?
"1) Proprietarii care isi achita integral cotele de contributie la cheltuielile asociatiilor de proprietari in termen de 12 luni de la data intrarii in vigoare a prezentei legi vor fi scutiti de la plata penalitatilor generate de suma restanta cu titlu de baza. Prin cotele de contributie la cheltuielile asociatiilor de proprietari se intelege datoria cu titlu de baza fara suma rezultata din penalitati. "
multumesc!
Răspuns la discuția Impozit autoutilitara N3
am luat legatura cu un avocat , care m-a sfatuit sa astept sa-mi puna titlu executoriu pe cont,etc. si apoi sa fac recurs..., altfel nu pot deschide actiune in instanta. m-a sfatuit corect?
revin cu noi precizari: dosarul a fost acceptat fara garantii materiale, poprirea a fost ridicata, la o datorie de 12.600 ron, platesc 15.300 ron pe o perioada de 60 de luni.
mai precis , la o datorie de 13000ron ,pe o perioada de 60 luni , eu as plati 210 ron + cat? multumesc.
la datorii mai mici de 20000 ron nu se depun garantii materiale.