avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 667 soluții astăzi
Forum Activitate Mihaela Forogau

Activitate Mihaela Forogau

Răspuns la discuția Uzucapiune
Nu sunt intrunite conditiile uzucapiunii. Dacă fosta soție apare ca si proprietar in comun cu tatăl ar trebui să deschideți succesiunea după tata si sa demarati procedura de partaj solicitând atribuirea apartamentului. Cu obligarea d-voastra la sulta. Cand se va evalua apartamentul cereți ca îmbunătățirile aduse apartamentului
Să fie avute în vedere la stabilirea suitei.

popikdani a scris:

Bună ziua. Va scriu în legătură cu următoarea situație. Apartamentul în care am crescut și în care acum locuiește doar mama după decesul tatălui meu este achiziționat în anul 1978 (conform procesului verbal de predare). Pe vremea aceea tata era căsătorit cu o alta femeie care apare ca și coproprietar în acte dar în 1980 ei s-au despărțit și de atunci a locuit mama în apartament. Imobilul a fost achitat de mama și tata pana în anul 1999, ei au achitat impozitele și toate taxele, l-au întreținut și au efectuat toate lucrările de îmbunătățire. Acum, după decesul tatălui, mama poate înainta o cerere de dobândire a dreptului de proprietate prin uzucapiune cel puțin pe partea primei soții a tatălui meu?
Mulțumesc.

Răspuns la discuția Coprorietar
Imobilul achiziționat va fi bun comun însă in situatia unui partaj judiciar veti solicita instanței sa constate cota contribuția mai mare a d-voastra
Notificati-l sa va restituie împrumutul. Astfel după expirarea termenului de restituire indicat in notificare puteti demara acțiunea judiciară.
Răspuns la discuția Sediu Social SRL
Sa-i schimbați destinația. Mergeți la șerv urbanism la primăria de care aparține imobilul si veti obtine detaliile tehnice.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Il acționati in judecata pentru recuperarea prejudiciului. Aveti un termen de 3 ani de la data producerii accidentului.
Da are valoare juridică. Doar sa însetați in contract ca s-a comunicat pe email.
Răspuns la discuția donatie
sigur ca da cu conditia ca si cel in favoarea caruia se face donatia sa o accepte.
solicitati oficilului de cadastru intabularea sentintei. va trebui sa anexati si expertizele care fac parte din hotarare. doar dupa aceea veti putea vinde.
Răspuns la discuția Pensie alimentara
trimiteti o notificare si copia dupa sentinta prin care solicitati sa va vireze pensia in contul indicat, daca nu se vor conforma solicitati sprijinul executorului judecatoresc.
Răspuns la discuția Drept civil
daca nu vi se permite accesul trebuie sa actionati in judecata pentru a obtine acordul sau daca in contract exista clauza in care incumba chiriasei o asemenea obligatie puteti invoca nerespectarea contractului si puteti solicita rezilierea acestuia.