avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 500 soluții astăzi
Forum Activitate vida

Activitate vida

Am incercat sa fac dezmembrarea cu bani chiar cu o persoana de specialitate de la Primarie ( i-am platit si un avans pentru aceasta lucrare) . Daca initial a zis ca nu e nicio problema dupa aceea, luna de luna, a zis sa mai astept ca urmeaza finalizarea lucrarilor prin PNNCF. Sa inteleg ca n-am gasit persoana potrivita sau e ceva
putred
acolo?
Terenul pe care doresc sa construiesc este in indiviziune cu o altă persoană ( din afara familiei). Trebuie mai intai sa fac dezmembrarea la notar ca apoi sa obtin autorizatie de construire pe lotul (1/2) care sa fie exclusiv al meu. Nu e corect asa? Iar eu nu pot sa fac dezmembrarea ca sa devin proprietar numai pe 1/2 ( unde vreau sa construiesc).
Bună ziua,
Ce este de facut daca nu pot sa intocmesc actele necesare inceperii constructiei unei case deoarece nu pot face mai intai o dezmembrare a unui teren aflat in indiviziune?
Imobilul este cuprins in Programul National de Cadastru si Carte Funciara. Contractul firmei care a castigat licitatia cu UAT-ul este din 2015. Termenul de finalizare a lucrarilor de cadastru era 2018.
Suntem in 2021 si de doi ani de zile de la Primarie primesc tot amanari, adica de fiecare daca cand sun sunt rugat sa mai sun peste o luna, că se rezolva. Preturile materialelor de constructie au crescut foarte mult si nu stiu cui sa ma adresez in aceasta situatie.
Multumesc anticipat pentru raspuns.
Exista racordare la reteua electrică dar contractul de furnizare e inchis. Daca vreau sa devin noul titular de contract, trebuie sa obtin din nou aviz tehnic de racordare?
Buna ziua!
Am in coproprietate cu fratele un teren intravilan pe care dorim sa-l dezmembram in doua loturi identice.
Pe fiecare lot exista cate o anexa (magazie) racordata la curent electric Racordarea a fost făcută de persoanele ( 2 familii) care cultivau legume inainte de a-l castiga noi in instanta pe legea 18/91.
Dorim acum sa facem, fiecare pe cate un lot, contracte cu ENEL.
Am facut o adresa la ENEL in care am prezentat situatia actuala si imi cere ultima factura pe care practic nu am de unde sa o iau.
Titularii contractelor initiale nu mai traiesc.

1.Dupa ce facem dezmembrarea si devenim fiecare proprietar unic pe cate un lot, care sunt pasii pe care trebuie sa-i facem?

2.Poate ENEL daca nu am ultima factura sa imi ceara tarif de racordare din nou?

Multumesc anticipat pentru raspuns!
Cum pot obtine autorizatie de construire pe numele meu, pe jumatatea mea fara dezmembrare?

Buna ziua,
Am in comun cu sora mea un teren intravilan.Am hotarat fiecare care jumatate o doreste. Fiindca ea doreste ca jumatatea ei sa o vanda in viitor, am hotarat sa iau eu jumatatea care este in continuarea proprietatii mele ca sa apuc sa contruiesc ceva pana la pensie. Nu putem face dezmembrarea deoarece exista o suprapunere. Terenul este inclus in cadrul programului national de cadastru din 2018. Pe jumatatea mea ar fi o suprapunere cu terenul meu practic. Am tot vorbit la primarie tot anul acesta si ultima data au zis ca abia in toamna sunt gata cadastrele.
Ca sa recuperam timpul am dori sa turnam fundatia in toamna asta ca la anul sa ne apucam de casa.
Intrebarea mea este urmatoarea:
Pot obtine autorizatie de construire, pe numele meu , pe jumatatea mea fara dezmembrare?
Pot face la notar un partaj voluntar in care sa se mentioneze fiecare ce jumatate doreste?
Multumesc pentru raspuns
Buna ziua,
Am cumparat un teren pe care vreau sa-mi construiesc o casa. In fata, peste drum cum se zice, este teren agricol dar care nu este lucrat de proprietari. Cand s-a asfaltat strada acum 2 ani, in fafa acestui teren agricol ( pe trotuar cum s-ar zice) a fost depozitat niste pamant amestecat cu pietre, rezultat din lucrare banuiesc, Mormanul asta de pamant este inalt de vreo 2-3 m si se intinde pe vreo 12m. Problema este ca vecinii au aruncat/arunca acolo tot felul de gunoaie si a cresc tot felul de balarii pe care le ebicidez din cand in cand ba chiar le si cosesc. Imaginea ma deranjeaza enorm.
As dori sa-mi spuneti ce pot sa fac eu? Cui sa ma adresez?
Primarul a promis, de anul trecut, ca se rezolva dar nu a facut nimic.
Multumesc anticipat pentru raspuns.
Buna ziua!
Este vorba de o tranzactie intre frati. Valoarea imobilului a fost estimata la 35.000 euro.
Imobilul il avem de la parinti prin contract vanzare cumparare dar fratele este cel care a stat cu parintii si a avut grija de ei. Tot el a adus si foarte multe imbunatatiri imobilului fata de momentul dobândirii. Cred ca nu pot sa am pretentii daca nu am contribuit cu absolut nimic. Eu nu am fost decat in acte si nu mai vreau sa-l mai incurc.
Multumesc pentru raspuns.
Buna ziua,
In urma partajarii bunurilor comune dobandite in timpul casatoriei, fostul sot a renuntat la partea lui pentru 2 din imobilele dobandite impreuna ( o casa si un teren intravilan alaturat acesteia).
Cu sentinta civila urmeaza ca eu sa fac inscrierea in cartea funciara a dreptului meu de proprietate exclusiv asupra acestor imobile. Nu stiu ce trebuie sa fac mai departe deoarece aici este o problema mai veche.
La primul imobil in act suprafata construita a casei a fost eronata, mult mai mare decat in realitate, aproape dubla. Am rectificat eroarea care a influientat valoarea tranzactiei dar valoarea in act a ramas aceiasi iar noi am ramas cu paguba. Deci atunci am platit mai mult si onorariul notarului si impozitul la stat cat si tariful OCPI. Totul s-a intamplat cu mai bine de10 ani in urma. Intrebarea mea este:
Se mai pot recupera cumva acesti bani? Daca da, cum si de unde? Imi poate face cineva o recalculare a valorii actului? Daca nu, înseamna ca si acum trebuie sa platesc mai mult deoarece tariful e in functie de valoarea actului ?
Va multumesc anticipat.

Buna ziua,
As dori să aflu de la dumneavoastră următoarele:1. După primire comunicare încheiere-îndreptare eroare materială la o sentința civilă (privind partajul bunurilor comune după divorț) urmeză să primesc de la instanță aceiași sentință corectată (cu erorile materiale îndreptate)?
2. Cu sentința civilă cu erori și cu comunicarea îndreptării erorilor materiale mă pot prezenta la OCPI pentru modificări în cartea funciară a imobilului?
Vă mulțumesc anticipat pentru răspuns.