avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1908 soluții astăzi
Forum Activitate cristiandanila007

Activitate cristiandanila007

Am încheiat un contract cu o întreprindere individuala pentru construirea unui balcon la un cabinet de medicina dentara, conform proiectului și autorizației eliberată de primărie. Clauzele contractului constau în construirea balconului în termen de 10 zile și achitarea unei sume de bani în 2 tranșe, un avans achitat la început și cealaltă parte la sfârșitul lucrării. Bineînțeles că lucrarea nu este gata după 2 luni, iar banii aferenți lucrării au fost achitați aproape integral pentru care nu am primit nici o factură sau chitanță și nici garanții pentru materialele folosite(beton, fier, lemn, tablă),deoarece ne-au tot dus cu preșul că nu mai au bani de materiale. În plus am mai achiziționat anumite materiale pentru a nu mi se pune tot felul de materiale de prostă calitate. În autorizația de construire avem stipulate și ceva modificări interioare și recompartimentări pe care nu le voi mai face cu ei, pentru că nu sunt mulțumit nici de calitatea lucrărilor. Vă rog să mă îndrumați către autoritățile competente pentru că doresc să-i reclam, deoarece nu mai suport situația în care mă aflu și prejudiciul pe care mi l-au adus până acum. Precizez ca nu sunt srl.
Mulțumesc frumos.
Vă rog să-mi explicați cum pot recupera banii din cabinet, în mod legal prin documente justificative contabil, dacă la inființarea cabinetului am contribuit cu o sumă de bani pentru cumpărarea scaunului stomatologic, bani evidentiati în ordinul de plată și în următorii 2 ani am fost pe minus ca încasări. Anul trecut am realizat profit și aș dori recuperarea unei părți din bani, dar să se poată justifica și in registrul de încasări și plăți. Mulțumesc anticipat.
Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea problema:
- cumnatul meu a decedat in luna februarie si saptamana trecuta sora mea a primit de la o firma privata de asigurari o hartie prin care este instiintata ca fondul la pensia privata este in cuantumul unei sume. Intrebarea este daca beneficiaza sora mea doar de fondul acumulat sau poate primi pentru cei doi copii si de o pensie de urmas de la acest fond. Multumesc anticipat.

Editat de moderator simonette12- identificarea pers. juridice nu este de dorit (pct.2.11 din Regulament).
Vă rog frumos să-mi spuneţi dacă s-a schimbat ceva în procedura de autorizare a cabinetelor medicale individuale de medicină dentară, deoarece am auzit că trebuie făcută anual şi nu am fost informat de cei de la DSP, iar pe net nu găsesc nimic. Mulţumesc anticipat.
Ma interesează unde se poate face un test de paternitate şi cât costă pentru un copil. Mulţumesc anticipat.
Am achizitionat in 2009 un apartament la parterul unui bloc si acum incerc sa obtin avizele necesare pentru concesionarea terenului din fata apartamentului si deschiderea unui cabinet medical. Mare a fost uimirea cand am descoperit ca balconul care era construit nu are documentele necesare pentru constructie. Sunt acum in postura de a intocmi si actele necesare pentru balcon, dar daca nu obtin terenul pentru deschiderea la strada a cabinetului, pot fi tras la raspundere de constructia ilegala care este efectuata cu ceva ani in urma. As mai dori sa stiu care este suprafata maxima pe care o pot concesiona si daca aceasta implica si balconul existent sau nu. Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Certificatul meu de inregistrare a dipozitivului medical(scaun stomatologic) a fost emis in 09.06.2004, cu o valabilitate de 5 ani. Eu l-am achizitionat in 2006 si am primit si acest certificat de la firma importatoare. Intrebarea mea este daca trebuie sa fac eu ceva pentru a primi alt certificat de inregistrare, s-au este obligatia firmei importatoare sa-l procure si sa mi-l remita pentru ca suntem in 2010 si s-au schimbat cam de trei ori ordinele ministrului sanatatii privind inregistrarea dispozitivelor medicale din 2004 incoace.
Multumesc anticipat.
CMI STOMATOLOGICE INTRA SUB INCIDENTA OUG 444din 2008.Multumesc anticipat.
Răspuns la discuția dreptul la proprietate
Ei au spus ca in baza recunoasterii vecinilor, a dovezii ca sunt inscrisi in cartea de imobil si faptul ca plateau consumul pot dovedi ca sunt chiriasi si au dreptul la folosinta, deci nu-i putem evacua decat cu hotarare judecatoreasca. Problema e ca au plecat deja, dar noi suntem vinovati de incalcarea dreptului de folosinta deci asteptam proces penal.
Răspuns la discuția dreptul la proprietate
Inca nu au depus nimic oficial, dar asteptam pentru ca asa au spus .