avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Activitate deacroxana

Activitate deacroxana

Buna ziua!

In cazul in care dau in chirie un autoturism si colectez tva, trebuie facuta notificare la finante?
E corecta intocmirea unui contract de cesiune de creanta prin care valoarea nominala a creantei este egala cu pretul cesiunii, deci nu se genereaza nici un venit, nicio o cheltuiala?

Va multumesc!
Buna ziua!

Daca firma detine in patrimoniu o casa veche construita in regie proprie in anul 1975, dar nu detine proces verbal de receptie semnat, poate fi considerata o constructie noua conform art. 141 alin 2 lit. f punctul 3? deoarece data primei ocupari este data de data semnarii procesului verbal de receptie definitiva a constructiei.
Fiind veche eu as opta pentru vanzarea fara tva, dar nu stiu daca ma incadrez in situatia data.
Discuție vanzare teren
Se doreste vanzarea unui teren intravilan construibil la a carui achizitionare nu a fost dedus TVA.
Dupa parerea mea, acesta trebuie vandut cu TVA conform art. 141 lit. f din Codul Fiscal indiferent ca s-a dedus sau nu TVA.
Parerea unora este ca se aplica art. 149 privind ajustarea bunurilor de capital, si se invoca faptul ca daca nu s-a dedus TVa nu trebuie nici ajustat, si deci se vinde fara TVA.

Conform definitiei de la art. 149 alin 1, in opinia mea, terenurile nu sunt considerate bunuri de capital deoarece nu sunt amortizabile, si deci se aplica rationamentul meu.

E corect? Ma poate lumina cineva?
Buna ziua!

In cazul in care am obtinut anularea deciziei de inactivitate emisa dintr-o eroare a organelor de control, ce se intampla cu declaratiile care nu au fost depuse? Pana am obtinut aceasta treaba a durat cam un an, timp in care nu au fost depuse 12 deconturi de TVA si 2 declaratii 394, din cauza ca nu mi le-au primit la ghiseu firma fiind inactiva.

Sa le las asa nedepuse sau sa le depun? Dar pot evita ameda avand in vedere ca e vina organelor de control...
Discuție d112
In circulara nr. 406870 din 22.09.2011 a MFP se specifica la punctul 7 ca pentru cei care nu au depus situatii financiare la 31 decembrie 2010 se mentine perioada fiscala lunara, chiar daca ar trebui sa fie la perioada trimestriala. ( cazul meu este o firma in lichidare care nu avea obligatia depunerii situatiei financiare). Totdata vectorul fiscal u mi-a fost schimbat din oficiu de catre organul fiscal, astfel ca eu mai am obligatia sa depun formularul 010 pana la 31.01.2012. Precizez ca imi convine perioada lunara.
Răspuns la discuția TVA TRIMESTRIAL?
este obligatorie sau optionala trecerea de la tva lunar la trimestrial? termenul este sigur pana la 31.01.2012? ca atunci mai am timp sa fiu in legalitate...


Firma este in faliment de la data 18.05.2010. In data de 01.10.2010 prin ordin MFP a fost declarata inactiva. In februarie am depus cerere de reactivare, dar cica a fost completata gresit si nu s-a solutionat cererea. In august am mai depus o cerere si tot nimic... Firma are multe active de valorificat si pana in prezent s-au vandut destule pe sume destul de mari, sumele au fost distribuite creditorilor... Daca vine control de la finante ar putea sa fie confiscate aceste venituri obtinute din vanzarea bunurilor pe motivul ca firma este inactiva???
Stiu ca de la 01.01.2012 s-a modificat Codul fiscal in privinta societatilor inactive prin faptul ca "nu mai sunt deductibile cheltuielile cu achizitia de bunuri si nici tva-ul efectuate de acestea"- asa formulare am gasit pe diferite site-uri. Pana la 31.12.2011 au fost deductibile? baza legala va rog, multumesc!
Pe un teren situat intravilan se afla o ruina a unei constructii ( fundatia si cativa pereti daramati). Este corect sa vand terenul cu TVA, deoarece este intravilan, nu trebuie sa tin cont de valoarea ruinei?