Fiind vorba de latura civila a cauzei penale, da, instanta va pronunta o hotarare in care sa stabileasca obligarea paratilor in solidar la plata unei sume, in raport de gradul de vinovatie si intinderea prejudiciului cauzat prin fapta savarsita de fiecare parat.
Cred ca la Directiile Judetene ale Institutului National de Statistica, in masura in care datele de care aveti nevoie pot fi facute publice.
Riscati intr-adevar sa se aplice sanctiunile contractuale, respectiv preluarea autovehiculului de catre firma de leasing (proprietarul auto) , in vederea valorificarii pe piata second-hand sau incheierii unui alt contract de leasing cu alt utilizator.
Prin urmare, pierdeti toata suma achitata pana in prezent de dvs., iar in cel mai bun caz, daca auto se va vinde, sa vi se scada din datorie , valoarea obtinuta din vanzare. Poate identificati un alt utilizator si incheiati un contract de novatie, astfel incat acesta sa preia nu numai autovehiculul in leasing , dar si restul de rate pana la terminarea leasing-ului. Novatia se va putea face numai cu acordul firmei de leasing.
Va sugerez sa returnati banii, tot prin transfer bancar, sa inchideti contul si sa intrerupeti orice contact cu acel "binevoitor".
Avand in vedere timpul scurs intre data producerii accidentului si data efectuarii expertizei, dvs. nu puteati sa lasati nereparat autovehiculul avariat. Asa incat , da, este posibil ca expertul sa efectueze expertiza numai in baza foto si documentelor de constatare a avariilor la ambele autoturisme. Fiind in recurs, este tardiv sa mai solicitati contraexpertiza la care aveati dreptul sa participe si un expert -parte (altul decat cel numit de instanta).
Da, este util . Trebuie insa sa aveti anumite aptitudini si sa aplicati anumite tehnici pentru a profesa cu succes : excelenta comunicare cu partile, identificarea intereselor si pozitiilor acestora, rabdare, diplomatie, intelegerea nevoilor lor, echilibru in abordarea problemelor.
Poate fi valorificat , daca doriti sa profesati efectiv intr-un birou (individual) sau in asociere cu alti mediatori. Mai greu va fi sa identificati clientela si sa o convingeti in legatura cu avantajele medierii.
Nu cunosc sa se fi organizat masterate in mediere. In cazul in care sunt recunoscute de catre Consiliul de mediere, probabil va vor ajuta in specializare (care inca nu este obligatorie) si in obtinerea unor puncte in programul de formare continua pe care il veti urma dupa obtinerea autorizarii ca mediator.
Puteti apela la un executor judecatoresc. La somatie se pot atasa si documentele pe care va intemeiati / probati obiectul somatiei.
Incerc sa va raspund punctual:
- puteti opta pentru master la o disciplina /ramura de drept care va atrage cel mai mult (drept penal, civil, comercial, etc)
- daca nu ma insel, la examenul de admitere in profesie ca avocat stagiar se tine cont de domiciliul dvs. in repartizarea pe centre de examinare(de ex. daca domiciliati in Constanta, nu veti putea sustine examenul la centrul de examinare Timisoara) , asa incat trebuie sa parcurgeti metodologia care este postata pe site-ul www.unbr.ro
-verificati daca mai exista forma de masterat la distanta
-personal nu as opta pentru un masterat la distanta, motivat de faptul ca ma priveaza de participarea la cursuri, de contactul cu profesorii si specialistii, cu colegii
Ramane la latitudinea dvs. sa urmati ceea ce va doriti in realizarea planului de cariera.
Va puteti reprezenta interesele in proces, fara sa fiti asistat de avocat, insa nu este recomandat in cazul dvs. Veti avea nevoie de o serie de inscrisuri doveditoare ale veniturilor dvs. si sotiei, ancheta sociala si martori. Va sugerez sa contactati un avocat.
Vinovatia unei parti in producerea accidentului nu se stabileste prin expertiza tehnica - in cazul dvs. extrajudiciara . Cel mult se putea concluziona de catre expert faptul ca modul de manevrare a biciletei, segmentul de drum pe care circula minorul, ar fi putut determina producerea accidentului.
Pe de alta parte, daca am putea face abstractie de aceasta, solutia de N.U.P. data de parchet contribuie/profita si pe latura civila. Din moment ce s-a stabilit ca vinovatia apartine in exclusivitate minorului, nu pot fi pretinse despagubiri civile de la dumneavoastra, neexistand temei legal.