buna ziua as dori daca poate cineva sa ma ajute cu un sfat: am un amic de 45 de ani , a locuit in concubinaj cu o doamna 8 ani . in toti acesti ani el a pus garsoniera la punct , a cumparat mobila in rate , etc rezulta ca sa despartit de doamna si sa inteles cu ea ca mobila si tot ce a cumparat si mai trebuie platit le va plati ea (toate i le tragea la el din salar)rezulta ca dansa nu si-a mai platit ratele(care sunt pe numele lui) de 1 an acuma ia venit scrisoare ca ii vor pune oprire pe salar, mentionez ca are foarte mari probleme de sanatate, el nu are parte din garsoniera concubienei daca a locuit 8 ani cu ea?
va rog daca poate cineva sa ma ajute cu niste raspunsuri: tatal meu a muncit 5 ani in israel cu contract de munca deci a platit toate atributiile catre statul israel as dori sa stiu daca poate lua ceva pansie nu conteaza cat este dupa acei 5 ani (1994-1999), unde trebuie sa ma interesez precizez ca nu stiu daca firma mai exista astazi ar putea un avocat sa faca toate demersurile pt asa ceva?
buna ziua
in urma cu o luna de zile mai precis din luna august pana la sfarsitul lui septembrie 2010 nu a locuti nimeni in apartament, cand revenit la inceputul lunii octombrie ni sa adus la cunostinta ca sa facut acoperis pe bloc , precizez ca locuiesc in bloc cu 10 etaje la etajul 7 si trebuie sa cotizam cu 160 ron de apartament pt acoperis, cand i-am cerut sefului de asociatie o factura ceva sa vad cat este costul acoperisului sa enervat si a spus ca daca nu dau banii ma va da in judecata, apoi ni sa spus ca ne va face factura separata pt acei bani dar cand am fost sa imi platesc taxele domnul nu a binevoit sa imi faca chitanta separata, la mai multi vecini le-a bagat in taxele comunale acei bani.acum daca eu nu am vrut sa ii dau ma trecut pe tabelul nomunal cu locatari ca am restante la taxe., precfizez ca acoperisul este ilegal, nu are proiect , iar nici de la o luna de la lucrare deja incep sa cada solzii de pe el. ce pot sa fac ? este legal sa imi treaca acei bani la taxe ca restante?
buna. si eu am patit ceva asemanator dar din pacate adresa lui era de la o cp inchiriata, poate tu ai adresa lui asa poti sa il dai la politie si depune reclamatie la opc
buna suntem in jur de 10 proprietarii dintr-un imobil cu zece etaje si doua scarii am dori sa stim unde sa ne adresam ca sa vine un control la asociatia de proprietarii pt ca de vreo 2 ani in coace tot platim mai mult la intretinere si cand cerem explicatii nimeni nu ni le da , am auzit ca poti chema ceva comisie in cotrol dar nu stim unde sa ne adresam
lucrez la o firma de distributie si acuma inainte de sarbatori,adica pasti ,ne-au dat 20 de bonurila 8,72tichetul dupa care m-am dus sa-mi dea restul de bani.de aici reiese ca contra valoarea bonurilor ni sa retinut din salar,in plus ni le-au dat stampilate si ne obliga sa cumparam numai din magazinele lor unde nu gasesti tot ce vrei si ni se retine garantie 10%din salariu.unde as putea sa ma adresez pentru a vedea daca procedeaza legal.vas multumi daca m-ati putea ajuta.
mai nou la firma unde munceste sotul meu le dau bonuri de masa dar le retin bani din salar pt ele. au acest drept? am inteles ca jumatate din ele se dau de la stat si doar jumatate plateste firma este adevarat si ii obliga sa cumpere numai din magazinele lor
sotul meu munceste la o firma de 2 ani problema este ca nu prea le da banii la timp cateodata intarzie si 2 luni , le retine garantie 10 % din salar iar daca se intampla sa se strice masina ii retine iar 10 % parca ar fi vina lui , ar dori sa se mute din firma asta dar problema este ca nu stie cum isi va recupera salariile aferente , si garantia plus ca trebuie sa ii plateasca concediul pe anul trecut. cum poate sa isi ceara drepturile? poate merge cu demisie la zi? precizez ca un coleg a plecat in ocombrie si nici pana azi nu si lua banii de la firma . ar putea sa isi retina el banii din incasarii?
am inteles ca pt a lua toti banii odata datoratii de firma trebuie sa precizeze in demisie ceva articol dar nu stim care?
va rog daca poate cineva sa ma ajute cu niste raspunsuri: tatal meu a muncit 5 ani in israel cu contract de munca deci a platit toate atributiile catre statul israel as dori sa stiu daca poate lua ceva pansie nu conteaza cat este dupa acei 5 ani (1994-1999), unde trebuie sa ma interesez precizez ca nu stiu daca firma mai exista astazi ar putea un avocat sa faca toate demersurile pt asa ceva?