avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 463 soluții astăzi
Forum Activitate office.carmen

Activitate office.carmen

Buna ziua,
as dori sa stiu daca angajatii unei firme de constructii care isi incep activitatea in cursul lunii, beneficiaza de scutirile aferente.
Multumesc.
Buna ziua,
as dori sa stiu ce contributii datoreaza in 2018 un pensionar angajat cu 2 ore si salar de 475 ron.
Momentan simularea de calcul arata un rest de plata negativ.

Multumesc!
Un angajat lipseste nemotivat de trei saptamani timp in care nu a raspuns solicitarilor telefonice si mesajelor.I s-a expediat o recomnadata cu aviz de primire in care era convocat la sediul firmei pentru clarificarea raporturilor de munca,nu s-a primit niciun raspuns.
Ce este de facut in cazul in care nu se primeste niciun semn din partea lui,daca nu se prezinta pentru a-si motiva absentele si a-si clarifica situatia?
Dupa cat timp si in baza carui articol i se poate desface contractul de munca?

Multumesc.
O societate comerciala in sistare temporara de activitate doreste sa isi reinceapa activitatea.Tinand cont ca in urma suspendarii activitatii i-a fost retrasa calitatea de platitor de tva,ce trebuie facut pentru redobandirea acesteia?
Multumesc.
O firma platitoare de tva achizitioneaza de la o persoana fizica un autoturism neinmatriculat in Romania (are numere de Franta).Vanzarea se face in baza unui contract de vanzare-cumparare si plata se face prin virament bancar.
Ce obligatii financiare si declarative are firma? Costuri legate doar de inscrierea masinii sau mai sunt si altele?
Multumesc.
O societate a dat in plata o cladire (a restituit o creditare sub forma de imobil,administratorului),corect si legal,la notar.Stiu ca trebuie ajustat tva-ul.Intrebarea mea este : daca firma este microintreprindere la acest moment,valoarea facturata este supusa impozitarii ?
Multumesc.
Contactati-i prin mail sau telefonic pe providerii programului,sunt prompti si veti primi raspuns.
O firma are profit nerepartizat din anii precedenti,evidentiat in ''rezultat reportat'' in evidente.Se poate repartiza acum asupra dividendelor?
Multumesc.
In ce conditii poate o firma sa angajeze un cetatean care are domiciliul in Ungaria? Nu are CNP si actul de identitate este eliberat de autoritatile maghiare.
Multumesc.
Răspuns la discuția Hai sa jucam fazan :)
iures