dragi colegi, va supun atentiei o situatie destul de delicata.
inainte de casatorie, o persoana obtine autorizatie de construire, cu privire la o viitoare casa. dupa ce se casatoreste, incepe sa construiasca acea casa, impreuna cu sotul.
in eventualitatea iminenta a unui divort si a unui partaj, acea constructie - neinscrisa in cartea funciara - va fi considerata bun comun sau propriu al sotului care a obtinut autorizatia inainte de incheierea casatoriei?
tichetele cadou acordate de sindicat membrilor sai, sunt supuse retinerii contributiilor de asigurari sociale, asigurari pentru somaj si pentru sanatate ?
daca da, care este textul legal care prevede acest lucru ?
as vrea sa va cer pararea in urmatoarea problema:
pt o arestare nelegala, este obligatorie parcurgerea procedurii prevazuta de art. 504 c. pr. pen., inainte de a te a adresa la cedo sau dimpotriva, poti sa faci cerere la cedo si fara sa dai in judecata statul roman la instanta nationala?
Vedeti Legea nr. 11/1991 privind combaterea concurentei neloiale -modificata si actualizata. Depinde unde se incadreaza fapta lui...raspunderea acestuia poate fi civila, contraventionala sau penala. Daca se ajunge in instanta, competenta este a tribunalului. Faceti o sesizare la Oficiul concurentei din localitatea dumneavoastra.
I se va face dosar penal pentru conducere pe drumurile publice a unui autovehicul avand o imbibatie alcoolica ce depaseste limita legala, infractiune prevazuta in art.87 alin.1 din OUG 195/2002
Pe baza contractului si a legii 161/2010, trebuie sa-i notificati in scris ca doriti in baza legii sa reziliati contractul incheiat cu ei, si sa le cereti raspuns scris; sa le atrageti atentia ca le veti cere daune daca nu va vor respecta dorinta de denuntare unilaterala a contractului ; daca nu va vor da raspuns in maxim 10 zile, va sfatuiesc sa va adresati in scris ANPC si sa reclamati faptul ca va incalca drepturile de consumator si sa le cereti sa-i controleze si amendeze.
Trebuie sa aveti in vedere ca legea prevede ca drepturile părţilor referitoare la o justă despăgubire NU VOR FI AFECTATE în cazul denunţării unilaterale. E posibil ca cererea dumneavoastra sa fie respinsa motivat de faptul ca ati beneficiat de seriviciile lor timp de 6 luni, in mod gratuit.
Pentru eliberarea unui pasaport individual unui minor cu varsta pana la 14 ani, sunt necesare urmatoarele acte:
-cererea tip si anexa (cartonas);
-certificatul de nastere, in original si copie ;
-actele de identitate ale parintilor sau ale reprezentantului legal in original si copie;
-consimtamantul ambilor parinti sau al reprezentantului legal, autentificat la notariat, sau dat in fata lucratorului de pasapoarte;
-documente justificative din care sa rezulte motivarea solicitarii;
-taxa consulara (32 RON) si taxa reprezentand costul pasaportului (84 RON)+100 RON(tarif suplimentar);
Cu aceste acte mergeti la Serviciul public comunitar pentru eliberarea si evidenta pasapoartelor simple din judetul dumneavoastra.
Beneficiati de somaj. In termen de 60 de zile de la terminarea studiilor trebuie depus dosarul. Mergeti la Agentia Judeteana de Ocupare a Fortei de Munca unde vi se vor da toate informatiile. Daca nu s-a mai schimbat nimic in ultimele luni, beneficiati de somaj timp de 9 luni si cuantumul e 50% din salariul de bază minim brut pe ţară, în vigoare la data stabilirii acesteia.
Mai jos e Regulamentul privind concursul de admitere la Scoala Nationala de Grefieri, mai exact articolul 3 va intereseaza. Trebuie sa aveti in vedere si conditiile care pot fi impuse inainte de examen, anul trecut se pare ca nu au fost acceptati cei cu studii superioare, dar nu juridice...
www.avocatnet.ro/content/art...
La intervenirea starii de graviditate in timpul perioadei de acordare a indemnizatiei de somaj se va acorda cu prioritate concediul si indemnizatia de maternitate, ceea ce determina suspendarea platii indemnizatiei de somaj. Acordarea concediului si indemnizatiei de maternitate pentru persoana somera se va face numai daca sunt indeplinite conditiile cerute de O.U.G. nr. 158/2005.