avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 940 soluții astăzi
Forum Activitate elaeco

Activitate elaeco

Buna ziua,

Va rog sa-mi spuneti care sunt conditiile de angajare a unei femei de serviciu in cadrul asociatiei de locatari (nu are personalitate juridica).Ce difera de o asociatie de proprietari?
Va multumesc!

Buna ziua,
Sunt angajata la o firma privata si as dori sa infiintez o II . Imi spuneti va rog ce datorii trebuie sa platesc carte stat.venitul estimat este intr 10.000 si 11.000 lei.

Va multumesc
Buna seara,

Doresc sa infintez o Intrprindere Individuala cu domeniu de actvitate Administrator imobile si as vrea sa stiu daca o sa pot desfasura avtivitati si in domeniul de curatenie sau reparati instalatie apa .

Cum e corect sa fie trecute zilele libere platite in foaia colectiva de prezenta ?este vorba despre orele suplimentare efectuate in cursul unei luni calendaristice pentru care se acorda zile libere platite in urmatoarele 60 de zile.
Răspuns la discuția probleme uscator bloc

Va rog sa-mi spuneti daca un uscator este conciesionat acesta ramane ca parte comuna sau se trece pe perioada concesiuni in suprafata utila a vecinului care il foloseste.
Răspuns la discuția reabilitare termica
Nu am avut acceptul asociatiei dar nici nu s-a opus timp de 3 ani. Presedintele asociatiei zice ca pentru izolare ne trabuia si aviz de la primarie. Ce fel de aviz sau aprobare aveam nevoie de la primarie?
Buna ziua,

Doresc sa va intreb daca este legal ca izolatia termica a peretilor exteriori pe care eu am facut-o din bani personali sa fie data jos de catre asociatie acum ca blocul nostru a intrat in programul de reabilitate termica cu suventionare de la bugetul de stat si bugetul primariei.Eu am investit o suma considerabila tinand con ca stau pe colt si era foarte frig in apartament.
Ce articol prevede ca pereti exteriori sunt parte comuna doar acesti pereti ma protejeaza pe mine si nu pe vecini.
Va multumesc mult pentru raspunsurile date,dar intr-o sedinta in care au fost prezenti si reprezentanti ai primariei (printre care era si un jurist)si unul dintre ei a lansat aceasta idee si binenteles ca a prins . Sa speram ca in adunarea generala presedintele sa poata explica ilegalitatea si sa luam decizia cea mai buna.

Aveti dreptate.Intrebarea mea era daca este legala impartirea sub alta forma decat dupa cota parte si daca locatari pot aproba cu jumatate +1, ceilalti locatar care sunt cu pereti exterior pot castiga in instanta .Proprietarii cu apartamente spre interior sunt mai multe si deci exista posibilitatea sa se aprobe.Marea majoritate se gandeste doar la el nu si cum e legal sau la cel de langa el.
Intradevar asociatiile pot aproba unele lucruri dar sa nu contravina legi.
Situatia aceasta se incadreaza in litea legi sau nu ?
Va multumesc.
Răspuns la discuția Cheltuieli de intretinere la bloc
Daca asociatia hotaraste -cu jumatate +1 din totalul proprietarilor- ca cel care nu locuiese in imobil sa fie scutit de plata acestora este legal?
Sau dac doresc sa imparta cheltuielile comune pe nr. de persoane este legal?
Stiu ca asociatia poate lua hotarari dar nu contrar legii.Este adevarat?