avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 731 soluții astăzi
Forum Activitate ALIN_33

Activitate ALIN_33

Sunt reprezentantul salariatiilor la o firma cu 130 de angajati. Daca nu semnez noul contract colectiv de munca , avind in vedere ca la negociere nu doar ca nu am obtinut nimic , mai mult , administratorul vrea sa taie sporul de vechine, firma va prelungi automat contractul colectiv de munca existent inca 12 luni ? Avem cod CAEN 2511 , confectii metalice . Am inteles ca ar fi si posibilitatea inlocuirii cu contractul colectiv pe ramura , dar nu l am gasit ...... Ma poate ajuta cineva cu o parere documentata ? Multumesc !
Buna ziua.
Am divorțat si am facut partaj la notar. În curte avem 2 case. Soția a primit casă din fata si 2/3 din curte. Eu casă din spate si 1/3 din curtea comună. Doresc sa folosesc partea mea de 1/3 pentru a mi face acces independent la casa din spate ...o alee pe care sa o închid pe lîngă gardul curții.
Intrebare :
Poate fosta soție sa mă oprească sa folosesc cota de 1/3 pentru a mi face acces independent la casa din spate , proprietatea mea ,direct din stradă?
Va multumesc.
Buna ziua.
Doresc sa va intreb daca angajatorul te poate trimite o saptamana in concediu de odihna , cu motivul ca mai ai multe zile de concediu. Programarea concediilor am semnat-o la inceputul anului si nu include acest concediu fortat. Pot sa refuz ? Daca DA, in baza carui articol de lege ?
Va multumesc mult...
Ce poate invoca in instanță ca sa castige. atita timp cat postul ei a fost desfiintat si firma nu are alt post disponibil care sa corespunda cu pregatirea si experienta ei ? Ms mult...
Buna ziua.
O colega fost data afara in toamna anului 2016. A castigat in instanta datorita faptului ca firma nu i a acordat preaviz de 45 de zile cat avea ea in contract ci doar 20. si a fost reangajata. Din prima zi a primit preaviz de 45 de zile deoarece i s a desfiintat postul si firma nu are alte posturi disponibile. Poate castiga si a 2a oara ? E legal sa fie data in preaviz din prima zi cand s a reintors in baza unei hotarari judecatoresti ? Va multumesc anticipat de raspuns.
Buna ziua,
Va relatez o stare de fapt prin care trec si as dori sa fiu informat referitor la ceea poate urma,

De 6 ani lucrez pe post de director productie la o multinationala, A fost schimbat administratorul, iar eu am fost pus pe noua organigrama undeva mai jos, cu atributii limitate. Deocamdata atat. Ma intereseaza ce poate urma :

1) Pot fi obligat de companie sa semnez o alta fisa a postului ?
2) Salarul imi poate fi redus ?
3) Pot fi obligat, pentru a ramane inca in firma, pina imi gasesc altceva, sa semnez un alt contract de munca cu salar mai mic ?

Va multumesc mult de ajutor !
Daca in proces cu politia rutiera, politia nu are proba video, si mizeaza doar pe prezumptia de autenticitate a agentului constatatot, nu exista martori, respectiv nici eu nu am nici o proba.nici martor.....care sunt sansele de castiv in proces cu ei ?
Pe fond am pierdut, in aceasta stare de fapt, si urmeaza sa fac apel la tribunal. Am sanse de castig daca o sa-mi iau si avocat????
Multumesc anticipat de parered......
Bun.
Din cate stiu, recursul se depune la Tribunal, la tribunalul Alba , pentru cauza de la judecatoria Sebes.Cred ca de data asta am nevoie si de avocat , ca degeaba sunt eu nevinovat daca nu stiu sa explic asta in termeni juridici. Este cuvantul meu importiva cuvantului agentului constatator. Fara filmare, martori.... desi erau cu masina de politie MCV "superdotata" Ce parere aveti ?, ... cu un avocat bun pot castiga la recurs ????
Multumesc.
Ieri am avut a 2-a infatisare la proces in Sebes pentru anulare proces verbal de contraventie . Desi politia nu a prezentat nici o proba video, a folosit doar prezumptia de autenticitate a agentului constatator...si a castigat. Pot sa introduc recurs spre rejudecaree a cazului sau trebuie sa predau permisul in 15 zile calendaristice , desi consider ca este pe nedrept fata de mine ???
Multumesc.