avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1799 soluții astăzi
Forum Activitate Annamaria Bajko

Activitate Annamaria Bajko

Dacă o societate impozabilă înregistrată ca plătitor de TVA,prestează servicii de transport de bunuri ( de exemplu:din România în Elveţia) pentru o persoană impozabilă stabilită în România, înregistrată ca plătitoare de TVA... după părerea mea factura trebuie eliberată cu TVA, indiferent de locul în care începe sau se încheie transportul, locul taxării cu TVA fiind locul unde este stabilit beneficiarul.
Din păcate beneficiarul nu vrea să admite factura eliberată cu TVA pentru că transportul a fost efectuat în afara UE.Cum am scris mai înainte beneficiarul este persoană impozabilă înregistrată în scopuri de TVA în România, dacă transportul de bunuri are loc din RO în afara UE locul taxării este unde persoana care primeşte serviciile îşi are stabilit sediul activităţii sale, respectiv în România,serviciile supunându-se taxării în România.
Vă rog să răspundeţi CUM ESTE CORECT ???? Aştept cu nerăbdare răspunsuri de la DVS, !!! Mulţumesc.O zi bună!!!!:frantic:
Bună ziua! vă rog frumos să mă ajutaţi cu monografii contabile, în legătură cu salariu acordat pentru concediu medical- accident de muncă.
Am un salariat cu venit brut 1006 lei din care 58 lei achitam din fond salar, iar suma de 948 lei din Faambp. rest de plată are în total 769 lei, adică: din suma de 1006 lei se scade 5,5% sănătate angajat (4314) 55 lei, impozit (444) 96 lei, şi garanţie reşinut în valoare de 86 lei.Deci restul de plată este de 769 lei..
Firma are cod CAEN 4376, După cum ştiu suma se suportă din Fd. de risc şi accidente. Deci aşi dorii note contabile pentru înregistrare în contabilitate, având în vedere ca până acuma nu m-am întălnit cu asemenea caz, nu ştiu cum să fac.şi dacă se poate cu denumirea conturilor, fiindcă sunt m-am întălnit şi cazuri în care anumite firme folosesc alte conturi analitice..... sorry. Aştept ajutorul Dvs. Cu mulţumiri Anemary. O seară plăcută.....:)
Bună seara! Nu ştiu exact cum să formulez întrebarea ca să fiu înţelesă, dar o să încerc. Lucrez la o firmă unde în fiecare doua sâmbătă suntem de servici 5 ore, deci de 2 ori sau 3 într-o lună.Când iau concediu o zi sau chiar şi patru în luna respectivă nu se trec orele lucrate sâmbătă în puctajul zilnic, cu toate că am fost în birou şi am lucrat. Când am întrebat de ce nu trec zilele lucrate sâmbătă am primit un scurt răspuns adică, dacă în luna respectivă am avut chiar şi o singură zi de concediu nu se trece zilele lucrate la sfârşit de săptămână. O fi chiar aşa...că eu nu am cunoştinţe de asta??? Exp. dacă iau câte două zile de co. lunar atunci zilele lucrate la sfârşit de săptămână nu apar deloc.Înseamnă că eu nici nu am lucrat tot anul în nici o zi de sâmbătă.Rog să mă lămuriţi! Asta e chiar nasol....O altă întrebare, zilele astea intră la vechime , da? Aştept cu nerăbdare răspunsul Dvs.
Mulţumesc anticipat! O seară plăcută.Anemary.:sorry:
Răspuns la discuția Decontul de TVA vers.A2.02
Multumesc pt.raspuns. Deci sa intocmesc decl. 394 si pe baza decl sa intocmesc decontul de TVA. Si daca suma nu corespunde cu Jurnale si cu TVA-ul din balanta (ca exista o mica diferenta) ce pot sa fac? De acum incolo decontul va fi intocmit pe baza decl.394?
Cu modificarile astea......???? S-au complicat lucrurile.
O zi buna va doresc......Si daca mai aveti propuneri, astept. Anemary
BUna ziua. Va rog frumos sa ma ajutati cu decontul de TVA , nu-mi vrea sa-mi dea rezultatul. Nu stiu cum functioneaza...Tot am incercat dar fara rezultat......Numai azi am observat noua versiune.....Aveam descarcata versiunea A1.0.0, dar mereu se schimba ceva....X-(
Va rog sa ma ajutati , deja sunt stresata si maine a ultima zi pt depunerea decontului.Astept un raspuns
Cu multumiri Anemary
Buna ziua! Multumesc pt.raspuns. O zi buna.:)
Buna ziua! Am o factură din Germania de la un service. Firma germană este plătitor de TVA are cod valid, firma noastra la fel. Întrebarea mea este: cum trebuie să înregistrez factura primită pentru prestări de servicii şi dacă trebuie declarat în decontul 390???? Când s-a efectuat plata cu card valoarea retrasă a fost cu 100 euro mai mult , suma pt.care nu am primit factură. Dupa cum au zis e vorba despre o anumită taxă. Întrebarea este dacă pot să înegistrezi la contul 635...sau să înreg.ca comision??? Mai am o situaţie interesantă: am un fel de, să zicem PV pt.o anumită sumă plătită ca cauţiune tot în DE. cum am auzit factura o să primim mai târziu.pot să înreg. sumă respectivă achitată pe contul 471???
Aştept răspunsuri. Mulţumesc anticipat, Anemary.
Bună seara ! Aşi avea şi eu o intrebare simplă, dar importantă:
- sunt angajată la o firma particulară, în funcţie de contabilă, salariul de bază fiind
de 850,lei.....?????!!!!! Am peste 23 de ani vechime cu carnet de muncă, iar în funcţia respectiva am lucrat 15 ani. Am studii medii cu bacaleaureat plus cursuri de perfecţionare in domeniul contabilităţii.
Poate să-mi spună cineva salariul de bază corectă pentru această funcţie???
ªi este acceptabil după Dvs. ca un ajutor contabil ( cu numai 2ani vechime) să primească cu 400lei mai mult decât un contabil??? Vă rog să mă lămurească cineva...!!!!!!:stunned:
Cu stimă:Anemary......
Am o întrebare în legătură cu facturarea materialelor lemnoase (destinaţia Ungaria sau Germania etc.).
Cum se facturează aceste produse şi în care rând va trece în Decontul 300.TVA?
Firma cumpărător (străină) este plătitor TVA .
A doua întrebare se referă la încasarea C/V facturii, adică :- dacă se poate încasa cash (numerar) de exemplu o factură întocmită în euro şi huf în lei şi până la ce sumă??? Eu am auzit că se poate face încasări cash , echivalent până la 15.000,00 euro, ??? O fi adevărat? Dacă fac factura în monedă euro sau huf, iar cumpărătorul schimbă suma respectivă în lei......pot să fac încasarea ?? şi să înregistrezi în reg.de casă în lei???
Aştept părerea şi răspunsul Dvs. Cu stimă: Anemary.
O seară plăcută!
Buna seara! De mult nu am putut intra pe forum,din cauza unor probleme tehnice, dar acuma sunt fericita ca pot sa fiu iar aici cu voi.In primul rand doresc tuturor un An Nou Fericit,Sanatate si Succese!!! Un an fara probleme!!!!
Daca tot sunt aici trebuie sa intreb cum se calculeza diurna ptr.deplasre in strainatate si la ce valoare (cate Euro)???
Exemplu: avem masini ptr. transport,deci cond.auto fac drumuri pana Itaila,Franta etc. si asi dori o eventuala lamurire in legatura cu diurna ce se poate acorda.Daca cineva poate sa raspunda ...asi multumi!:(
O alta intrebare:- contributiile bugetare pe 2011 au ramas la fel ca si in anul 2010??? Asa-i? Astept raspunsuri...cu multumiri Anemary.:)