avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Activitate gaby_4you

Activitate gaby_4you

Bună seara!
Un bărbat este arestat preventiv 30 de zile pentru viol asupra unei minore și după 6 zile este liber fără ca victima să fie anunțată. Este normal așa ceva? Ce masuri poate lua victima? Mulțumesc
Bună ziua, mama mea a fost chiriaș la stat pana în 2020 când au spus ca nu mai pot prelungi contractul deoarece exista un litigiu dar a locuit și plătit în continuare chiria pentru a face carte de identitate cei de la poliție i-au spus să aducă o adeverință de la Administrația Fondului Imobiliar din care sa reiasă că locuiește la adresa și este la zi cu chiria. Răspunsul de la Administrație a fost "" Având îin vedere că pentru imobilul situat la adrese în cauză, a fost emisă de Primarul General al
Capitalei în baza Legii nr.10/2001, Dispoziția nr.20581/05. 10.2020, act prin care se restituie in natură
imobilul(construcție și teren) situat ia adresa de mai sus, care nu a fost instrèinet, nu mai beneficiaţi
de dispozițiile art.1810 Cod civil privind tacita relocapiune.
Contractele de închiriere privind imobilul în cauză, dintre chirinsi i Administrația Fondului
Imobiliar, încetează de drept la data întocmirii Protocolului de predare-preluare el acestuis(imobilului).
Cu stimä,"" Aş vrea să știu ce poate și trebuie să facă mama in aceasta situație. Mulțumesc
Bună seara, sunt divorțată am un copil minor. In urma divorțului am custodie comuna și domiciliu minorului este stabilit la mine. Menționez ca deși fostul soț este foarte agresiv cu mine eu am încercat sa păstrez legătura cu el și nu am îngrădit în nici un fel dreptul de a-și vedea și lua copilul și nici nu o voi face exceptând momentul când sau dacă v-a fi agresiv cu minorul. În momentul de fata eu m-am recăsătorit și aș vrea să schimb domiciliu la actualul soț unde și copilul dorește, problema este fostul soț care nu este deacord. Menționez ca distanta dintre noi va fi de 40 km. Cum sa procedez sa nu pierd copilul. Mulțumesc
Bună ziua, aș dori să știu ce pot sa fac să întru în posesia moștenirii legal. Părinții sunt morți de foarte mult timp iar cei patru frați nu vor sa facem siccesiunea. De participat la întreținerea casei nu vor dar nici nu vor sa întram în legalitate. Ce pot face?
Bună ziua, aseară băiatul meu a fost implicat într-o altercație cu un așa zis prieten aplicandu-si fiecare câte un pumn, moment când apare un alt personaj și îl pune pe băiat jos călcând-l pe cap (învinețit ochi spart capul și învinețit ureche). Aș vrea să știu dacă poate face plângere pentru cel care la pus la pământ și cum se procedează. Mulțumesc
Răspuns la discuția Permis de conducere
Mulțumesc pentru răspuns.
Scuze ma refeream la codul rutier [ link extern ]
Mă refer la faptul ca acum dacă nu ai 10 clase nu poți da pentru permis.
Bună ziua, aș dori să știu dacă pentru cei născuți înainte de 2000 (obligatoriu 8 clase) se va aplica legea de 10 clase obligatorii. Mulțumesc
Răspuns la discuția Somaj tehnic
Am fost angajat în Nov 2019 cu contract pe 3 luni în feb am semnat act adițional până la sfârșitul lunii mai. Firma așa lucrează cu contract pe 3 luni și mi s-a cerut cere de concediu fără plata zicând că nu beneficiaz de șomaj tehnic dacă nu am un an.