In functie de activitatea pe care doriti sa o desfasurati trebuie sa aveti 2 ani vechime in munca in activitatea respectiva sau sa fi terminat un curs de specializare in domeniul respectiv.
Aveti nevoie de un sediu ptr. PFA unde incheiati fie un ctr de inchiriere ,fie un ctr de comodat.
Daca sediul va fi intr-un apartament va trebuie acordul vecinilor si al asociatiei de proprietari .
In rest completati toate formularele de inscriere a PFA la Registrul Comertului Bucuresti.
Va puteti lua concediu de odihna in perioada de preaviz daca este de acord angajatorul, daca nu este de acord trebuie sa va plateasc c .o. neefectuat.
E posibil sa va accepte demisia si fara perioada de preaviz sau sa va scurteze perioada de preaviz.
Perioada pt care poate fi suspendata activitatea este doar de 3 ani de zile, datoriile oricum trebuiesc platite deoarece va vor actiona in judecata creditorii.
Va recomand sa faceti o cerere de intrare in insolventa (faliment) in procedura simplificata ,va alegeti un lichidator judiciar si scapati de firma in cateva luni cu
cheltuieli aproximativ 1000 lei si scapati de plata datoriilor.
Nu vi se acorda alt credit timp de 4 ani de la data la care ati fost inscrisa in CRB, chiar daca achitati in totalitate datoria.
Depinde de politica fiecarei banci-sunt banci care acorda credite dupa 1 an de la data inscriarii in CRB.
Trebuie platita datoria se aduna dobanzi si penalitati intre timp.
Poate fi executata silit masina ,e bun comun se poate cere partajul in instanta de catre creditor si sa va execute pt partea care se cuvine sotului.
Da este o notificare facuta prin cabinetul exec. judecatoresc asa cum putea sa fie facuta notificarea prin cabinetul unui avocat.
Nu este titlu executoriu ,nu confundati.
Executarea silita se face asupra bunurilor mobile si imobile,;pot fi executate bunurile mobile din casa .
E bine sa vb cu executorul judecatoresc si sa faceti o intelegere in privinta platii-poate va accepta sa achitati in rate lunare debitul.
Trebuie facuta cerere de repunere pe rol a dosarului sau recurs impotriva incheierii de sedinta prin care s-a dispus suspendarea dosarului deoarece nici una din parti nu a fost prezenta.
Pastrati permisul ,se va repune dosarul pe rol si se va continua judecata,.