avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Activitate andreiandrei470

Activitate andreiandrei470

Bună seara.
Am lucrat la un ocol silvic din cadrul Regie Naționale a pădurilor. Am fost disponibilizată în urma retrocedării pădurilor. În contractul colectiv de muncă scrie că dacă ai 5 ani lucrați în cadrul regie beneficiezi de o competință de lemn lucru de 10 mc. Eu am lucrați 6 ani și nu am apucat să îmi iau competința cât lucrat ptr. că nu am știut că am să fiu disponibilizată. Ce mai pot face în acveastă situație.
Bună seara.
Vă rog să imi dați o lămurire, eu am fost disponibilizată anul aceasta din cadrul Regie Naționale a Pădurilor,sunt în șomaj dar mi se termină șomajul și încă nu m-am angajat nicăieri. Sunt dată cu legea nr.174/2006 în urma desființări postuli prin retrocederea pădurilor. Am fost și am întrebat la Forțele de muncă dar nu mi se dă nici un răspuns, spin că știu nimic. În lege este specificat că dacă nu ești angajat nicăieri beneficiezi de protecție socială . Eu nu știu dacă beneficiez. Pe cartea de muncă este specificat că sunt dată în șomaj cu legea 174/2006.
Vă mulțumesc.
am o intrebare, eu am terminat oun colegiul de 4 ani la univrsitatea transilvania , pe diploma scrie ca sunt inginer colegiul, as vrea sa ma inscriu la master, dar pe diploma nu scrie dkiploma de liceenta, scrie diploma de absolvent, la master imi treebiuie diploma de liceenta. Ce trebuie sa fac.
Răspuns la discuția Demisie
dar, daca imi depun demisia cu art.79 pe mine ma afecteaza? Unde sa imi depun demisia ca angajatorul nici nu vrea sa auda? Va rog dati- mi un raspuns mai complet.
Discuție Demisie
Buna seara.
As avea nevoie de o lamurire din partea dumneavoastra. Am varsta de 55 de ani, am fost in somaj iar inainte de mi s-a termina somajul am fost angajata de un angajator care a infiintat o societate cu persoane cu varsta peste 45 de ani. Acest lucru s-a intamplat in data de 20 mai anul acesta. Eu as dori sa plec de la acest patron deoarece nu a respectat promisiunile facute . Acum l-am rugat sa imi dea cartea de munca, dar dansul spune ca sa imi dau eu demisia, daca nu merge si incheie contaractul de munca precum sunt incapabila. Am inteles ca dansul beneficiaza de anumite facilitati de la stat cand angajeaza someri si persoane peste varsta de 45 de ani.
Va rog frumos sa imi spuneti cui ma pot adresa ca sa pot recupera cartea de munca, ca dansul nu imi da nici o hartie.Nu sti unde sa merg si ce sa fac.
Va mjultumesc.
Discuție Somaj
Buna seara.
As avea nevoie de o lamurire.Sunt data in somaj din cadrul Regie Nationale A Padurilor, cu Legea nr.174-2006. Am un stagiu de cotizare de 6 ani, am inteles ca beneficiez de protectie sociala si nu stiu cum se da inainte de perioada de somaj, sau dupa ce se termina somajul. Pe ce perioada beneficiez de somaj conform vechimei de 6 ani si ce perioada am protectie sociala.
Va multumesc.
buna ziua
as avea o intrebare, trebuie sa imi intocmesc dosarul de somaj si nu stiu daca imi trebuieste adeverinta de la primarie. Mentionez ca locuiesc intr-un sat si nu stiu daca imi trebuie de la primarie adeverinta sau de la administratia finantelor.
va multumesc.
Buna ziua.
am fost angajata cu data de 01.07.2004 la o subunitate din cadrul Regie Natioanale a Padurilor.In urma organizari activitati si retrocedari padurilor mi s-a restructurat postul. Mi s-a oferit alt post prin participare la concurs din cadrul Directie Silvice sau somaj. Am obtat pentru varianta de somaj stiind ca nu era sansa sa iau postul scos la concurs.Scrie in decizie ca personalul disponibilizat beneficiaza de masuri de protectie sociala prevazute de Legea 174|16.05.2006.Mi se spune de la unitate ca nu beneficiez de salari compensatori, dar nu imi spune de ce.
Va rog frumos sa imi dati si mie un raspuns daca se poate si trebuie sa fac?
Va multumesc?
Răspuns la discuția salari compensatori
Mentionez ca eu am fost angajata la 01.07.2004. Beneficiez de prevederile acestei legi?
buna seara
as avea o intrebare in urma organizari Regie Nationale a Padurilor,am fost disponibilizata oferindumi sa particip la concurs pentru alte posturi din cadrul directie silvice sau sa optrz pentru somaj. Am optat pentru somaj si as dori sa aflu daca beneficiez de protectie sociala, conform Legii 174 din 16 mai 2006.
Ce drepturi am , ca mi se spune ca nu beneficiez si nu stiu de ce?
va multumesc.