avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Activitate Ciubotaru Daniela

Activitate Ciubotaru Daniela

Buna ziua,
Suntem o familie care a plecat din Romania de aproape 9 ani in Italia.
Am dori sa ne intoarcem, dar pana nu termina fata mea liceul ( inca 2 ani).
Va rog frumos sa-mi spuneti daca vom avea ceva ajutor din partea statului sau alte facilitati financiare daca ne vom hotara sa ne intoarcem ?
Va multumesc frumos.
Răspuns la discuția recunoastere diploma in Italia
Multumesc frumos! In acest caz pot sa procedez mai usor cu testul de limba si gata! Da ,birocratia asta ne "mananca" de pe o zi pe alta. Nici nu stiti de cate ori m-am lasat pagubasa, nu mai stiu ce sa mai spun!
Buna ziua,
Va rog frumos sa-mi spuneti daca am procedat corect, in legatura cu recunoasterea diplomei de bacalaureat in Italia.
Am facut toate demersurile necesare ,avize, traducere in italiana ,apostila de la Haga.
Am fost cu ea pentru a ma inscrie la un curs si mi-au spus ca ma trebuie o recunoastere dupa un test de limba?
Va multumesc.
Buna ziua, Am un Srl in inactivitate si as dori sa o transform in intreprindere individuala pentru a face turism cu un apartament airbnb.Daca sunt in Italia, as putea face acest lucru?
Multumesc.
Buna ziua,
As dori sa fac un curs OSS ( cu recunoastere in U.E.) in Italia, unde am rezidenta de 8 ani .
Aici mi-au spus ca imi trebuie terza media in Italia sau diploma de bacalaureat tradusa ( Haga Convention) si cu declaratia de valoare de la Consulatul Italiei din Bucuresti.
Ma intreb si va intreb ;'' Nu suntem in U.E?'' De ce ?
Multumesc frumos.
Buna seara,
As dori sa stiu daca recunoasterea diplomei de bacalaureat pentru Italia o are in sarcina Inspectoratul Judetean, de unde este emisa diploma?
Multumesc.
Buna ziua,
Familia noastra cu 4 membrii traim in Italia (rezidenti),vrem sa incetam activitatea cu o firma de telefonie+cablu+TV .Nu am facut cerere de incetarea contractului cu acestia,dar am vrut sa depunem o cerere de acest tip si ne-au refuzat, deoarece trebuia sa asteptam ( numai 1 pana 5 ale lunii primesc aceasta cerere de debransare), iar noi trebuia sa fim la serviciu in Italia si nu puteam astepta.
Am platit abonamentul din august 2011 pana acum, fara sa beneficiem de serviciile lor,bineinteles ca e corect ,atata timp cat nu ne-au primit cererea respectiva.
Am trimis-o pe sora mea, care e in tara, sa depuna cererea in numele nostru si au spus ca:"Sa vina titularul!"si din nou ne-au refuzat.
Urmatoarea miscare a surorii mele va fi sa depuna o plangere la OPC-Suceava, dar parca vad ca nici asa nu se rezolva nimic.
Ce ma sfatuiti sa fac?
Multumesc!
Discuție LEGISLATIE
Am un SRL care este suspendat de 3 ani cu acea faimoasa lege din 2009.Deci acum au trecut cei 3 ani de suspendare si deci ce ar trebui sa fac (deoarece firma nu are activitate), sa nu dau bani la stat asa aiurea?
Nu am nici o informatie privind legislatia firmelor mici si mijlocii.De asemenea precizez ca firma nu a fost platitoare de TVA.
Mentionez ca am rezidenta in Italia de 1 an si jumatate.
Multumesc.
Am pensie pilonul 2 si as vrea sa stiu , va rog frumos daca puteti sa-mi explicati cum sa fac sa nu-mi afecteze banii depusi pentru pensie si care ar fi modalitatea legala de ai lua eventual si sa-i depun pentru o pensie privata?
Va multumesc anticipat.
Va rog frumos sa-mi spuneti ce obligatii se platesc catre stat si daca se plateste impozitul forfetar?
Va multumesc anticipat!