avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Activitate rrobi

Activitate rrobi

Discuție Contract V/C .
Bună ziua ! Speța în sine este următoarea : în anul 1978 a fost vândută o casă contra unei sume de bani , s-a întocmit un contract de v/c în care stipulează că ,,... imobilul compus din camere, etc, este vândut contra sumei de... fiind amplasată pe o suprafață de teren de 250 m.p. cu vecini etc. , teren care este dat în folosință celui care a cumpărat casa ...,, . Ce vreau să știu , dacă terenul pe care este amplasată casa, a fost vândut odată cu acesta , sau este în folosință acest teren și ce legi specifică acest lucru , dacă mai sunt în vigoare .
Mulțumesc !
Bună ziua ! Voi trece direct la subiect : am câteva loturi de terenuri la sat care sunt amplasate în diferite locuri . Am mers la primărie și am spus că vreau să -mi elibereze un titlu de proprietate doar pe o porțiune de teren . Cei de acolo mi-au răspuns că îmi va elibera doar ptr. acea porțiune de teren , iar pentru restul de teren, să dau o declarație scrisă semnată că renunț la el. Menționez că toate aceste parcele sunt înregistrate în reg. agricol ca fiind teren viran și intravilan. Aș dorii să mă lămuriți dacă este stipulată în vreo lege că sunt obligat să dau asemenea declarație sau este un truc al celor de la primărie și totodată să mă îndrumați ce trebuie să fac în asemenea situație .
Mulțumesc ! Cu stimă !
Bună seara! Sunt victima unui accd. auto(pe trecerea de pietoni având verde pietonii) cu urmări destul de grave ( tibie și gleznă ruptă), probe, etc. două operații , C.M.L. peste 100 de zile de îngrijiri medicale. Autorul accd.-AROGANT,- am decurs la măsurile legale(acț. în inst.a vinovatului),am primit citație unde cel inculpat este încadrat la art.196. c.p.( vătămare corporală din culpă),încadrare făcută probabil de către serviciul Pol. Rutieră,(... aici menționez că cei din serv.juridic,(pol.rutieră) au luat la cunoștiință de c.m.l.-urile depuse de către mine...!), ori Procuratură. Încadrarea corectă ar fi trebuit să fie cum stipulează art. 194. alin.1. lit. b) din C.P.
Aș dorii să îmi spuneți ,dacă am dreptul să cer în fața instanței reîncadrarea faptei autorului ( ce drept îmi dă voie să cer așa ceva să pot să-l invoc în cerere acest drept, sau nu pot beneficia de acest drept ) . Mă pot adresa direct completului de judecată prin cerere scrisă,sau se autosesizează instanța!!????
Menționez că am avut deja o înfățișare la instanță; inculpatul nu a venit sub pretextul să își pună apărător.
Cu stimă!
Bună ziua ! Aș dorii să mă lămuriți despre următoarea speță .
Am primit o sesizare de la Poliția Locală în care stipula că dacă în termen de 5 zile nu salubrizez terenul pe care îl dețin (.. nu este îngrădit, deocamdată și pe el nu se află decât iarbă... )mă vor sancționa cu contravenție . Terenul este proprietate privată și se află intre blocuri , iar cel care a sesizat Pol.Loc. este președintele asociației. Reclamația este făcută din partea asoc. de loc. și este semnată de preș. acesteia , care m-a mai reclamat și în trecut.În situația menționată ce sfat îmi dați și cum aș putea să-l potolesc legal pe reclamangiu . Menționez că în atribuțiile lui nu intră și obligația față de o persoană privată care nu are treabă cu asociația lui de locatari ,să mă oblige să fac ce vrea el pe terenul meu . Mulțumesc ! Cu stimă !
Am un angajat de două săptămâni care se află în probe.A venit cei de la insp. muncii și m-au sancționat contravențional ( am specificat că se află de 2 săptămâni în probă ) ! Sancțiunea este mare , aș dori un sfat în această speță!
Mulțumesc !
Mulțumesc, cu stimă!
Bună seara! Vreau să mă lamuriți în următoarea speță : pensionar pe caz de boală,64 ani, cu venit sub minim pe economie, accidentat de către un șofer pe trecerea de pietoni ,culoare verde pietoni, cu ruperea unui picior în două locuri ,spitalizare 10 zile + îngrijire la domiciliu-CML 8 zile.Poate chema în penal sau civil (..dacă nu sau înțeles amiabil..) în termen de 2 luni (..sau 60 zile..!?) de la producerea accidentului. Menționez că poliția ia suspendat carnetul de conducere ,intocmind dosar șoferului . Care este procedura în acest caz (penal sau civil?)..?
Mulțumesc !
Bună ziua! Aș dori să mă lamuriți în legătură cu o speță:
- aflându-mă pe trecerea de pietoni angajat în traversare pe culoarea verde a semaforului ,am fost lovit de un autoturism care nu a acordat cedează trecerea ptr. pietoni(auto a forțat cul.roșie a semaforului) , rezultat ce a dus la fracturarea piciorului stâng în două locuri ,ce a necesitat o intervenție chirurgicală cu introducerea unei tije. Specific că ,internarea a durat 11 zile ,iar concediul medical încă 30 zile . Menționez că autorul accidentului a vrut să îmi dea o sumă derizorie ,iar eu nu am acceptat .
Aș dori un sfat ,ce trebuie să fac , am uitat să spun, în certificatul medico-legal spune că a necesitat 8 zile de îngrijiri medicale .Acum sunt acasă și am niște dureri îngrozitoare fiind și la o vârstă de 66 de ani ,pensionat pe caz de boală,iar eu locuiesc singur, nefiind căsătorit fară urmași.
Vă mulțumesc anticipat !
Cu stimă!
Bună ziua !Întrebare- se poate dispune radierea dreptului de proprietate de către instanță ( Curtea de Apel),dacă proprietarul a fost în imposibilitatea( nevăzătoare,nedeplasabilă)de a cere o asemenea acțiune la O.C.P.I.sau să își exprime voința în scris ? Ce este de făcut dacă instanța a decis - ,, Dispune radierea dreptului de proprietate din C.F,, și dacă mai poate fi atacată aceasta decizie dată de C.A. ca irevocabilă ?! Menționez că nu mai sunt cereri de insctieri în C.F. a altor persoane .
Cu stimă !
Discuție radiere
Buna ! Ma lamuriti si pe mine cum este cu radierea dreptului de proprietate si in ce baza se face, ce pot sa mai fac ?
Multumesc !