avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 500 soluții astăzi
Forum Activitate SimonaBardea

Activitate SimonaBardea

Buna ziua!

1 Avem doua autoturisme pe firma pe care le utilizeaza directorul si administratorul, se poate dedice tva 100% daca am foaie de parcurs?
2 Avem un autoturism cu contract de comodat si pot deconta benzina 100% daca o utilizeaza paznicul in interes de servici?

Multam!



Buna ziua!

Am cumparat pe firma un apartament in vara anului 2009 si as dori sa stiu cand sunt obligata sa fac reevaluarea?

Multam!




Discuție declaratia 010
Buna ziua!

In codul Caen am vanzare de imobile proprii si am vandut un imobil la p persoana fizica, intra in cifra de afaceri?
Am depasit cifra de afaceri si tb sa trec la Tva lunar pana cand se depune 010?

Multam!


Buna ziua!

Am inteles ca s-a votat in Parmanent ca ziua de 30.11.2011 ca fiind zi libera.
multam!
Răspuns la discuția sistare apa restantieri
Domnule Johnperscar nu ca aveti dreptate , ci asa este normal sa se intample, ferice ca traiti intr-un oras in care oamenii stiu sa-si ceara drepturile. Ce este in Bucuresti se intampla si in Ploiesti sunt doua orase destul de mari unde oamenii sunt "dicatati" pe banii lor.
Am preluat asociatia mea dupa ce a fost delapidata de fosta conducere si am ramas socata cat de naivi sunt oamenii, nu stiu decat ca au obligatii si nu vor sa aiba drepturi.Incredibil!
Ce furnizor de apa rece aveti in oras?va intreb pentru ca doresc separarea la apa rece si cei de la Apa Nova imi tranteste mereu acest fragment din lege:
Conform Legii 241. Art. 3 pct. I) “În cazul condominiilor cu destinaţie de locuinţă existente, separarea şi individualizarea consumurilor se fac prin montarea repartitoarelor debitmetrice sau prin altă modalitate stabilită prin hotărâre a asociaţiei de proprietari. Cheltuielile aferente individualizării consumurilor vor fi suportate de coproprietarii condominiului, operatorul având numai obligaţia montării contorului principal de branşament la nivelul limitei de proprietate”.

Imi puteti spune daca in ctr dvs cu furnizorul de apa rece se specifica vreo lege sau un fragment care sa ma ajute in adresa pe care doresc
sa o fac eu furnizorul meu?#-o
Simonabardea@yahoo.com
Multam!


Va inteleg foarte bine Domnule Supercurat!
Si noi la asociatie am depus 6 dosare cu somatie de plata , am dat copy paste am schimbat suma, numele si le-am trimis la tribunal.
Stiti ce s-a intamplat au fost 5 solutii diferite, unul inca nu s-a finalizat , cred ca este mai complicat.
Era prima data cand intram intr-o sala de judecata si am ramas socata cum se judeca un caz, incredibil.
Asa ca domnule supercurat cred ca din pacate nu avem ce face si daca unul se pune de-a inversul fata de ceilalti, stam numai la tribunal si din pacate si eu vreo 4 familii din 100.
Sa emigram ?
da, dar unde.
Pacat ca nimeni nu o duce mai bine si sunt in bloc pensionari , si tineri care fac eforturi, iar altii cu limuzine te sfideaza si iti spune "daca nu iti convine dama'n in judecata".


MultaM!

Răspuns la discuția sistare apa restantieri
capetele de coloana, subsolul blocului unde se lucreaza ptr parter si etajul patru unde se sisteaza de la etajul 3.
va dati seama ca nu te lasa nici un restantier sa ii intri in apartament si sa il lasi fara utilitati.
Cand le ceri sa semneze ca sunt de acord sa le sisteze apa sar cat colo si fac galagie, dar te platit nici gand si stiu sa consume cate 10 m3 de apa calda. Si stiti de ce, ptr. ca legea ii ajuta.
Si daca ai si tuper de ce sa nu profoto de ea?
Nu.
Astept un raspuns dpdvr legal daca se poate aceasta masura cu opritul apei si sa nu ma trezesc ca ma da in judecata si castiga.

MultaM!
Buna ziua!

In cadrul asociatiei exista o adunare generala in care 50 plus unu sunt de acord sa le sisteze apa rece si apa calda la rau platnici, bineinteles acolo unde se poate dpdvd tehnic, respectiv parter si etajul patru.
Este ok sa incepem aceste lucrari si sa ii " pedepsim " pe cei care nu vor sa achite ce a consumat?
urmand ca noi sa ne recuperam sumele in instanta.

Multam!
Buna dimineata!

Domnule Goga Octavian nu va lasati batut si daca vi s-a intors scrisoarea cu confirmarea de primire, va costa in jur la 100 ron sa o trimiteti cu un executor.
Nu pot sa il inteleg pe acel administrator si ar trebui sa va inteleaga ca om,eu nu imi permit sa achit lunar acea caldura si gasesc o solutie dupa bugetul meu, ca sa nu ii incurc si pe ceilalti vecini cu restanta mea.
E fantastic poporul roman.
daca eu nu te vreau , tu de ce ma vrei?
Multam!
Răspuns la discuția bransament apa rece
În calitate de concesionar are dreptul de administrare al reţelelor publice de apă şi canalizare existente. Prevederile legislaţiei în vigoare referitoare la serviciile publice restricţionează dreptul de intervenţie al societăţii noastre pe proprietăţile private ale utilizatorilor şi în modul de defalcare a plăţilor pentru consumurile efectuate.

Soluţionarea situaţiei prezentate cu privire la restanţierii din imobil este în responsabilitatea administraţiei blocului. În cazul în care titularul de contract nu respectă termenele scadente ale plăţilor conform contractului de furnizare societatea noastră îşi rezervă dreptul de a lua măsurile ce se impun, respectiv sistarea furnizării serviciilor.

Aşa cum am menţionat şi în răspunsul transmis anterior Apa Nova Bucureşti încheie pentru fiecare branşament şi racord un singur contract de furnizare.

Conform Legii 241. Art. 3 pct. I) “În cazul condominiilor cu destinaţie de locuinţă existente, separarea şi individualizarea consumurilor se fac prin montarea repartitoarelor debitmetrice sau prin altă modalitate stabilită prin hotărâre a asociaţiei de proprietari. Cheltuielile aferente individualizării consumurilor vor fi suportate de coproprietarii condominiului, operatorul având numai obligaţia montării contorului principal de branşament la nivelul limitei de proprietate”.

În Ord. 88/2007 al presedintelui ANRSC este specificat că bransamentul deserveşte un singur utilizator.

“Bransament de apa = partea din reţeaua de alimentare cu apa, care asigura legatura dintre reţeaua publica de distribuţie şi reţeaua interioară a unei incinte sau a unei clădiri.”

Acest raspuns l-am primit pe mail, am cerut acest bransament ca sa nu mai am treaba ca a platit sau nu vecinul, si doresc sa execut un bransament separat de apa rece, cum avem la gaze si am primit acest raspuns.
Am o cunostinta in Campina unde are bransament separat la bloc, dar stiti de ce pentru ca nu este Apa Nova.

Multam!